reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

a moj wlasnie zasnal przy butelce,ale 150 wypil wiec jest ok.Co na obiadek bo ja mielone chyba,albo spaghetti ale raczej to pierwsze bo dawno nie robilam.U nas znowu pada i wieje caly czas a u Was??Jak dobrze ze jutro weekend,!!!Maz w domu bedzie yupiii

reklama
anp - u mnie brukselka z kurczakiem i jajko :) mniam mniam ja jestem bardzie warzywna niz miesozerna - nie przepadam a jak jem to raz na 3 tygodnie mi sie zdarzy:szok:
u mnie szaro za oknem..
idziemy na kaszke.. :)

ja tez nie przepadam za miesem,ale moj maz owszem,dlatego musze dwa razy w tygodniu mu robic bo inaczej sie nie najada,a przeciez pracuje wiec i jesc musi,ja tam czasam to bym nic nie jadla,i tak musze jeszcze z 5 kilo mniej miec,bo tyle mi zostalo do poprzedniej wagi,no a odkad przestalam karmic to nie zwracam uwagi tak na jedzenie,a Wy jak z waga po ciazy.Ja to przytylam 20 no i ta piatka zostala,tylko ze mialam duzo wodu w organizmie.

Hej babeczki,
u nas słonko więc spacer zaraz zaliczamy:)
Moja Natalka nie ma zadnych skórnych alergii a nie prasuję wogóle. Nie mam na to przede wszystkim zdrowia- stac w przygiętej pozycji to masakra dla mego jak wiecie zaimplantowanego kregosłupa;( Kupuję ubrnanka gatunkowo nie gniecące, lub nie wygladajaca jak psu z gardła po praniu. Pieluchy tetrowe przeciągam czasm, są miękkie bardziej.

Ja właśnie wstawiłam zupkę dla Wojtka, ale tylko królik, marchewka i ziemniaczek. Coś mi go wysypało i nie wiem po czym bo nic nowego ostatnio nie jadł....a moze to jabłko wczorajsze?? Dlatego nie daje nic nowego zeby sprawdzić...a miał być szpinaczek:dry:

anp - mi zostalo jakies 3,5 kg do wagi z przed ciazy ale chce schudnac z 5 kg.......a przytylam 13.. moj maz je w pracy wiec nie gotuje mu.. przynajmniej w tygodniu..
sestina - material materialem - masz racje niektore ubranka sa wywleczone jak psu z gardla po praniu..niby to bawelna ale jednak wazne jest skad te ubranka..
beja - spokojnie, zdazysz..;-) mojw cinal szpinaczek :) a powiedz mi ile tego miesa gotujesz ? i czy to na 1 porcje zupki ( ile mniej wiecej ml / gr ) ?

ksiaze laskawie zezarl cala butle ;-) zaraz bede biegac za nimz lyzeczka wody..;-) miedzy prasowaniem;-)

Tak dokładnie to Ci nie powiem ale mniej więcej 1/4 zupki to mięsko. Nie wiem czy nie za mało. Dziś i tak wyjdzie mi tylko na dwa razy.
Idziemy zaraz na spacerek:-)

anp - ja prasuje z dwoch - ale tylko na prawej, od poczatku tak prasowalam i malemu nic nie bylo
prasuje wszystko procz welurowych ubranek - daruje sobie :p , pieluchy prasuje bo jakos mi sie tak wydaje ze skoro maly z nimi spi, przytula sie, je, to takie niewyprasowane mi nie podchodza.. nawet sliniaki mu prasuje te ktore mozna..a jak byl mniejszy to skarpetki prasowalam:szok:

reklama
hej to se pospalam. moj maly nawet po nieprzespanej nocy ma mega powera. wiec dzisiaj gotujemy zeberka i ziemniaczki. a malemu brokuly z pietruszka. gdzies na forum babyboom, chyba zywienie dzieci (jak znajde to wstawie) pisalo 1/2 ziemiaka, 1/2 marchew i nie wiecej niz 15g miesa gotowac osobno a potem zmieszac i dodac oliwy. jak sie nie myle tez o tym pisala konwalianka

znalazlam
https://www.babyboom.pl/forum/zywienie-dzieci-porady-f346/zupki-dla-niemowlaka-55227/

Ostatnia edycja:
Do góry