reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
teska, konwalianka, asica, madzia - witajcie porannie
wspolczuje wam kochane tych nieprzespanych nocek albo zbyt wczesnych porankow.. moj maly spal znowu od 20.15 - 8.20 .. niestety znowu odwidzialo mu sie z jedzeniem i po nocy zjada ok 110 ml a mnie sie wydaje ze to za malo!! zwlaszcza ze jak tylko je kaszke albo kleik to potrafi wypic 210 ml.. podniebienie krolewskie sie ksieciuniowi wyrabia:-D

za oknem szaro ale mozliwe ze wyjdziemy na spacerek

Teska pociesze cie z tymi włosami ze to nie tylko u ciebie sie tak dzieje , mi tez garsciami wychodza włosy , ale ja to wiem z doswiadczenia ze tak sie dzieje po porodzie za jakis czas i leca sobie jak chca
Konwalianka , Asica, Mateuszkowa ,Madzia witajcie z rana
Moja królewna dzisiaj spała az do 8 normalnie rekord bo zawsze o 6 pobudka , i zjadła az 180 mleka to tez jak na nia rekord bo 120 było czasem za duzo , teraz bawi sie zabawkami a ja mam chwile na kawke i na bb

Wczoraj wieczorem miałam akcje

Pitnoł mi z domu mój psiak , nie miałam jak go poleciec poszukac bo sama byłam w domu , jak wróciła córka poszła go szukac , przyszła zapłakana , bo dowiedziała sie ze chyba juz mamy po psie , ze najprowdopodobnie trzasneło go auto , przyszedł Misiek to poleciałam mniej wiecej w to miejsce co niby był pisk psa i lipa nic nie było widac , pomyslałam sobie ze moze ktos go potracił i zawiózł do azylu , wyszukałam w internecie adres i nr telefonu , zadzwoniłam i okazało sie najprawdopodobnie tam jest mój psiak , no to w taksówke i wio do schroniska , no był bidok w klatce zamkniety , opatrzony , Kobieta która go potraciła zabrała go do weterynarza a potem zawiezli go do azylu , na szczescie nic powaznego sie nie stało , troche kuleje ale nie jest połamany ani obrazen wewnetrznych nie ma , jest tylko w wielkim szoku , tak ze ok 12 w nocy zladowałam z pieskiem w domu , a co sie napłakałam zanim tam dojechałam ło matko , tak jak by sie cos członkowi rodziny stało , bo on to jak członek rodziny

Witam was z kawusią;-)
Zacznę od was:
Mateuszkowa dziecko je tyle ile mu potrzeba nie należy mu wmuszać jedzenia, jak zgłodnieje to zje te Twoje 210ml:-D:-D
Teska nie obcinaj włosó, to bujda z tym wzmocnieniem po obcięciu
Asica to pewnie po szczepieniu mały taki niespokojny:tak:

U nas nocka nawet znośnie. Mały usnął ok 20.30 i spał do 4tej. Zjadł i obudził się po siódmej:tak:

Ja wczoraj miałam kryzys...znowu:-( tym razem naczytałam się historii Aniołkowych mam, a że sama nią jestem no to wiecie jak to się skończyło... Już tyle czasu minęło a dla mnie to jest wciąż świeże, dla męża też....ehhh...

Marzena do psa się człowiek przywiązuje właśnie jak do członka rodziny, coś o tym wiem.Cieszę się że się znalazł, może nie zdrowy ale cały:tak:

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :-)

Ewa wydłużyła sobie przerwy między drzemkami. Teraz chodzi spać co 2,5-3 godziny i zaczyna mi brakować czasu w ciągu dnia ;-) Zaczynam was rozumieć ;-)
Z nowości, od wczoraj sama obraca sie z brzuszka na plecy, tak więc w nocy zaczyna się horror, bo najpier obraca sie na brzuch, potem kula sie az wyjdzie spod kołdry, potem "wkulowuje się" na kołdrę, na brzuch i poddusza się :-/ Znów śpię z nią w pokoju, bo zwyczajnie sie boję. Ja jej poduchy nie daję a ona mi takie numery na kołderce odwala.

marzena - witaj - no to mialas wczoraj przygode!! dobrze ze z psiakiem ok a coreczka przegrzeczna!!! :)
beja - ja mysle ze ksieciunio mlekiem samym w sobie juz gardzi bo jak pozniej pije tez samo mleczko to jest to samo:-D a przeciez nie bede mu dosypywac zapychaczy smakowych po to zeby zjadal wiecej.. najwyzej kolejne mleczko/obiadek/deserek daje mu wczesniej a zmartwilam sie bo ostatnim tygodniem zjadal po 180 ml rano :) 210 ml dostaje tylko na noc ..chociaz wiem ze jakby mial kaszki 300 ml to tez by zjadl bo smakowa!.. i lap wielkiego przytulanca ode mnie i od mateuszka !!!!!
corin - witaj - cos cie dawno nie bylo? :) to musi bosko wygladac jak zastajesz Ewunie w dziwnych pozycjach, chociaz rozumiem jak musisz byc czasem wystraszona czy z mala ok..jak znajdujesz ja pod kolderka..

Dziewczyny nie macie się co martwić, moja niunia z butli teraz jak pije wieczorem to wypija 120-150, nigdy wiecej nie wypiła:) Nie zagłodzi się dziecko!

Corin, no widzisz jak nie urok...... i znowu wylądowałaś z Ewcia w pokoju:) cwaniarka mała:) moja w nocy najwyżej na boczek sie przekręci... w sumie to jeszcze się nie przekręca w cale na brzuch:)

Marzena, ale miałaś znowu przygodę... psiak na pewno wydobrzeje jak ma taka dobrą panią!!

reklama
Do góry