reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
teska - witaj :)
miczka - to tak jak ja, zawsze robie przynajmniej ze 3 rzeczy naraz i kazda dziubdziam co jakis czas ;-)
joannach - masz szczescie ze msz swoje warzywka dla dzidzi :) niebieskie pudelko tez dostalam ale nie wyslalam tego akurat hmmmmmmmm...
anula - mu tez jedlismy dopiero tyle bo miesko za tydzien dopiero :) tyle ze po marchewkowej z ryzem go zatkalo i nawet sliwki mu nie ruszyly :baffled: kolejna zjemy hippa - krem z warzyw - ona ma w skladzie kalafior i groszek i zoibaczymy jak na to zareaguje ,

a teraz maly sie obudzil i piszczy..hehe podnioslam mu opieradelko w gondoli na polsiedzaco i zadowolony ze jest tak wysoko i widzi hehehe ;-)

asica - przesylam mleko telepatycznie ;-)
anula - ja juz dalam sobie na wstrzymanie ze spacerem, teraz jest piekne niebo slonce..ale widze z drugiego okna ze nadchodza czarne chmurzyska wiec.......siedzimy w domu .. ;/

Ewa zasnęła i doczytałam was. Odnośnie karmienia mm i porodu cc... Najgorsze jest to, że ciągnie się to przez całe dzieciństwo. Każda wizyta u jakiegokolwiek specjalisty (np logopedy) zaczyna się od zebrania wywiadu. Pytania w wywiadzie zaczynają się od pytań o poród i karmienie. Jak mówię że Sebek urodził się cc to zaraz jest pytanie "a dlaczego nie rodziła pani sn?" z obużeniem i pretensjami. Nie rodziłam, bo nie, bo groziło to mąją i jego śmiercią, ale nikomu nic do tego. Teraz też rodziłam przez cc, bo się bałam, bo Ewa była spora i bałam się powtórki z tego co działo się przy Sebku i znów będzie 100 pytań do przy każdym wywiadzie. Już położna, która przyszła do domu mnie odpytała "dlaczego" i obrzuciła mnie spojrzeniem, jakbym wyrządziła tym Ewie największą krzywdę na świecie.

Ale wiecie z czego to wynika? Z nagonki i z tego że 80 % społeczeństwa przyjmuje to co się im mówi nie myśląc. I jak ciągle w gazetach, w tv mówią że najlepiej to karmić piersią i rodzić sn, a najlepiej jeszcze bez znieczulenia to te 80% to przyjmuje, powtarza i nakreca się. I potem jak zetkną się z inną sytuacją to jest oburzenie, bo im się to w głowie nie mieści, jak tak można.

Dziewczyny ja niestety nie mam w pobliżu ekologicznego sklepu więc warzywa kupuje w normalnym:zawstydzona/y: na szczeście mały nie jest alergikiem więc jest ok. Na słoiczki codziennie niestety nie byłoby mnie stać choć kilka mam w szafce na wszelki wypadek:tak:

z tym porodem i karmieniem to jest jakaś paranoja! Choć nie powiem ze tez mnie to dotyka:-(

reklama
corin - brawo za to co napisalas! a ciekawa jestem jak rodzily lub beda rodzic te wszystkie ekspertki od porodu i karmienia ktore tak bronia sn i cyca!! ehhhhhhhhhh...

mam pytanie dziewczyny - czy dajecie juz miesko swoim maluchom ? a jesli tak to czy sloiczki czy kupujecie i robicie same? co polecacie na pierwsze dania? krolika czy kure a moze indyka albo golabka ???

chciaLABYM znalezc jakies gospodarstwo eko niedaleko mnie gdzie bede mogla sie zaopatrywac ale trudno cos znalezc bez konkrentych namiarow..chyba bedziemy jezdzic po obrzezach miasta i pytac czy by mi kurke nie sprzedal ktos ;-)

Do góry