reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

reklama
teska - witaj :)
miczka - to tak jak ja, zawsze robie przynajmniej ze 3 rzeczy naraz i kazda dziubdziam co jakis czas ;-)
joannach - masz szczescie ze msz swoje warzywka dla dzidzi :) niebieskie pudelko tez dostalam ale nie wyslalam tego akurat hmmmmmmmm...
anula - mu tez jedlismy dopiero tyle bo miesko za tydzien dopiero :) tyle ze po marchewkowej z ryzem go zatkalo i nawet sliwki mu nie ruszyly :baffled: kolejna zjemy hippa - krem z warzyw - ona ma w skladzie kalafior i groszek i zoibaczymy jak na to zareaguje ,

a teraz maly sie obudzil i piszczy..hehe podnioslam mu opieradelko w gondoli na polsiedzaco i zadowolony ze jest tak wysoko i widzi hehehe ;-)

asica - przesylam mleko telepatycznie ;-)
anula - ja juz dalam sobie na wstrzymanie ze spacerem, teraz jest piekne niebo slonce..ale widze z drugiego okna ze nadchodza czarne chmurzyska wiec.......siedzimy w domu .. ;/

Ewa zasnęła i doczytałam was. Odnośnie karmienia mm i porodu cc... Najgorsze jest to, że ciągnie się to przez całe dzieciństwo. Każda wizyta u jakiegokolwiek specjalisty (np logopedy) zaczyna się od zebrania wywiadu. Pytania w wywiadzie zaczynają się od pytań o poród i karmienie. Jak mówię że Sebek urodził się cc to zaraz jest pytanie "a dlaczego nie rodziła pani sn?" z obużeniem i pretensjami. Nie rodziłam, bo nie, bo groziło to mąją i jego śmiercią, ale nikomu nic do tego. Teraz też rodziłam przez cc, bo się bałam, bo Ewa była spora i bałam się powtórki z tego co działo się przy Sebku i znów będzie 100 pytań do przy każdym wywiadzie. Już położna, która przyszła do domu mnie odpytała "dlaczego" i obrzuciła mnie spojrzeniem, jakbym wyrządziła tym Ewie największą krzywdę na świecie.

Ale wiecie z czego to wynika? Z nagonki i z tego że 80 % społeczeństwa przyjmuje to co się im mówi nie myśląc. I jak ciągle w gazetach, w tv mówią że najlepiej to karmić piersią i rodzić sn, a najlepiej jeszcze bez znieczulenia to te 80% to przyjmuje, powtarza i nakreca się. I potem jak zetkną się z inną sytuacją to jest oburzenie, bo im się to w głowie nie mieści, jak tak można.

Dziewczyny ja niestety nie mam w pobliżu ekologicznego sklepu więc warzywa kupuje w normalnym:zawstydzona/y: na szczeście mały nie jest alergikiem więc jest ok. Na słoiczki codziennie niestety nie byłoby mnie stać choć kilka mam w szafce na wszelki wypadek:tak:

z tym porodem i karmieniem to jest jakaś paranoja! Choć nie powiem ze tez mnie to dotyka:-(

reklama
corin - brawo za to co napisalas! a ciekawa jestem jak rodzily lub beda rodzic te wszystkie ekspertki od porodu i karmienia ktore tak bronia sn i cyca!! ehhhhhhhhhh...

mam pytanie dziewczyny - czy dajecie juz miesko swoim maluchom ? a jesli tak to czy sloiczki czy kupujecie i robicie same? co polecacie na pierwsze dania? krolika czy kure a moze indyka albo golabka ???

chciaLABYM znalezc jakies gospodarstwo eko niedaleko mnie gdzie bede mogla sie zaopatrywac ale trudno cos znalezc bez konkrentych namiarow..chyba bedziemy jezdzic po obrzezach miasta i pytac czy by mi kurke nie sprzedal ktos ;-)

Do góry