reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

reklama
asiaca, tak to jest, jak coś potrzebne to akurat nie ma w domu!!

Anula, zaraz poczytam na etykietach:)

Mała zjadła śliweczkę, popiła herbatka i spi:) kurcze, no i zaczeły sie plamy na ubrankach...brrr

Szalejemy z mloda, wzielam ja na lozko a ta kula sie jak beczka z górki, hahaha ona na brzuch, ja ją na plecy, ona znow na brzuch i tak w kolko. Ubaw ma po pachy. Sama jeszcze ńie umie sie obrocic z brzucha na plecy, ale bardzo jej sie to podoba :-D

U nas tez leje. Nawet sie zastanawialam czy nie wyjsc mimo tego huraganu, ale jak zaczelo lac, to odpuszczam. Trudno świetnie, odbijemy sobie jak spadnie śnieg ;-)

joannach ja ta dolatuje od deski do netbooka:-)
dziewczyny z tymi owocami to tarki w dłoń i samemu robic:-D

udało sie i uwieczniłam małego z nozkami w buzi:tak: pózniej wstawie bo maly sie obudzil i juz brakuje mi rak:-)

a my już po spacerku, wieje i pada, ale daliśmy radę zajść do skrzynki na listy i osiedle obejść.. teraz mały dosypia..
dzisiaj trzymałam paczuszkę z nestle a tam kaszki, jedna z lipą, jedna 5 zbóż i jedna sinlac, do tego ksiazeczka - całkiem fajna.. jak ja lubię takie prezenty - hehe

wisienko, dzięki Tobie nie zapomnimy o mikołaju ani o świętach :tak:
dodi, może daj jej zwykłego startego jabłuszka? ja czytałam, że te w słoiczkach są gotowane a te z kolei na zatwardzenia..owszem morela i śliwka działają rozluźniająco, ale w połączeniu z gotowanym jabłkiem to sama nie wiem.. jak wy tak chwalicie to "dopijanie" to może i ja spróbuje na noc mu podać coś w butelce po cycy.. u ile uda sie coś ściągnąć..
corin, ale fajne, aż wam zazdroszczę zabawy.. Tymek tak nie robi..ba jemu sie nawet nie chce obrócić! leniuch wstrętny:-D za to siedzieć już potrafi sam, równowagę ładnie trzyma, czasem jeszcze go na boczek "zarzuci"

wy tak żaliłyście sie z tym jedzeniem (piszę o mamach karmiących), że dzieciaki marudzą przy cycu no i u nas też to sie zaczęło..a mnie aż nerwy tłuką, gdy on tak łapnie cyca, 5sekund i puści, przy czym podenerwuje sie i znowu i tak z 20 razy..czasem chce mnie zaczepić jeszcze do gadania przy tym..nosz..

Baja zeby robic trzeba miec ze spawdzonego zrodla nie dam dziecku jablek z supermarketu
Konwalianka a na jakiej stonce zamawilas?ja kilka razy dalam starte jablko ale nie mam gdzie dostac

Cześć

U nas pogoda taka wstrętna, że darujeę sobie spacer.
Prasowania cała sterta, ale zostawię sobie na wieczór bo najczęściej jak już zacznę coś robić to mały się budzi i tylko się denerwuję :)

Boże jak tak czytam o tych licytacjach czy mm czy cyc to aż mi się niedobrze robi! Kobiety są jednak wstrętne!!! Zamiast zrozumieć to jeszcze szpilę wbijają!! Karmi taka piersią i myśli, że już jest najlepszą matką pod słońcem!!!Aj

Moja koleżanka jak zapytałam ją czy rodziła sn czy przez cc to z wielkim oburzeniem odpowiedziała, że oczywiście sn bo cc to nie rodzenie!! Kurcze a co jest złego w cc? Ważne żeby dziecko zdrowe i chyba to jest najważniejsze.

JA 7 idę do lekarza i okaże się czy będę mogła nadal karmić piersią. Wydawało mi się, że jak odstawię od piersi to będę szczęśliwa bo w końcu będę mogła zjeść coś smacznego :) i wyjść na dłużej niż pół h. a im bliżej tego 7 tym coraz smutniej. Karmienie piersią to dużo wyrzeczeń ( przynajmniej u mnie bo małego cały czas coś uczula a ja nie wiem co) ale sam moment karmienia jest bardzo przyjemny i ciężko mi będzie z tego zrezygnować. oczywiście nie dlatego, że uważam że tylko karmienie piersią jest właściwe ale dlatego że najzwyczajniej w świecie jest to czasami wygodne i bardzo fajne. Najgorsze jest to , że ja mam pokarm i jak mały będzie płakał bo nie akceptuje butli to tym bardziej będzie mi ciężko , ale co zrobić jak mu coś ewidentnie szkodzi!!!

lecę bo synuś już skrzeczy :)
papap

reklama
anula - super stronka dzieki! ja zawsze czytam sklady sloiczkow i nie trzymam sie jednej konkretnej marki, chociaz odrzucilam gerbera bo malemu nie smakuje zabardzo pluje jablkami sa kwaskowate.. kupuje bobovite i hippa,
konwalianko - czy zrobilas cos specjalnego zeby dostace te kaszki ?? :)
beja - ja tez uwazam ze jesli nie ma sie spradwzonego zrodla skad brac owoce/warzywa to lepiej sloiczki .. mam pare warzywniakow pod domem ale co pytam to wszyscy mi mowia e oczywiscie wszystko jest bio i eko a jablka jakos idealne..az za idealne..

Do góry