reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Heja, ja po urodzinkach, dzieci śpią, ogarnęłam sie i jestem!!

psocia, ja czytałam normalnie z zapartym tchem hihi:) ja tam lubie te niewyparzone gębuszki!!!

joannach, fajnie że coraz więcej nas sie robi:):) a z tym smianiem to jeszcze sie nauczy, mojej się już udało, ale prawie zawsze od tego śmiania dostaje czkawki hehe

Kasiulka, ja tam też jestem za przestrzeganiem instrukcji mleczka:) No i mojej małej tez przez kilka dni dawałam łyzeczką kaszkę na noc, ale od kilku dni juz nie daję, bo kupek mi nie robila..zrezygnowałam całkowicie, teraz tylko cycoch no i od czasu do czasu dam jej posmakować owocki albo warzywka ze słoiczka, wczoraj np dynię z ziemniaczkami:)

No i zapomnialam mówić...mała nauczyla się pić herbatkę z butelki!! hmmm chyba z mleczkiem nie będzie problemu...o ile zdecyduję sie je w końcu otworzyć i jej dać:)

Dziś przyszły próbki mleka z hippa..fajnie, nie bede musiała otwierać puszki żeby spróbować czy mała je lubi:)

Aha no i na jakich stronkach sie logujecie żeby dostać jakies probki??? też chcę:)

Nooo i teraz czuję się wyspowiadana!! ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
ja już mam troszkę słoiczków bo dostałam kupony zniżkowe z hippa no i musiałam wykorzystać do końca listopada ;) moja niunia to tak się przygląda jak ktoś je albo pije jakby chciała powiedzieć co jesz a mi nie dajesz hihi ;p dałam już jej polizać jabłuszko i banana to tak fajnie języczek nastawiała chciała jeszcze hehe
mój małż zasnął na kanapie w salonie jak oglądał the voice of poland no i nie mogę go dobudzić teraz grrrr:wściekła/y:

joannach, czytałam ostatnio że jeśli dziecko przyglada sie jak wy jecie i tez by chcialo, to znaczy że jest gotowe na rozszerzenie diety ale nie wiem ile w tym prawdy:):)
ja już też zapas mam słoiczków, jak gdzieś w promocji sa to kupuję:)

ide spać!

Czesc dziewczyny:-)

Nadrobilam caly wczorajszy dzien, ufffff. :-)

Na poczatek witam "swieze mieso" czesc joannach ;-) :-D

Co do zasypiania babli to tez sie wypowiem, bylo nie bylo tez mam jakies doswiadczenie ;-)
Musze sie zgodzic z Kasiulka. Aga i Sebek zasypiali mi przy piersi i to byl koszmar. Po pierwsze bardzo czesto sie budzili i to od razu z wrzaskiem, po drugie odkladanie ich do lozeczka wymagalo nie lada zdolnosci z mojej strony. Zdarzalo sie ze przy odkladaniu juz sie budzili i od razu byl wrzask, wiec znow do cyca. Zanim udalo sie ich odlozyc do spania mijala czasem godzina. :-/
Teraz zaparlam sie ze Ewa bedzie zasypiac sama i udalo sie. Pewnie ze czasem zasnie przy piersi, ale wtedy podnosze ja jak do odbicia, ona sie rozbudza i wtedy ja odkladam. Ona chwile sie pokreci w lozeczku i zasypia. Budzi sie rzadziej i nie placze. Czasem zanim zalapie ze juz nie spi, mija dobre pol godziny ;-)

Coraz czesciej zdarza sie ze Ewa budzi sie w nocy, ja ja karmie i odkladam do lozeczka. Sama klade sie do lozka i zasypiam przed nia. Ona sie bawi, obraca na brzuszek"wedruje" wokol wlasnej osi i w koncu tez zasypia, ale bez marudzenia i placzu. Przy agnieszce i sebku byloby to nierealne.

Tyle ;-)

Ja tez poprosze o adresy stronek z darowiznami. Poki co zarejestrowalam sie na hipp i bebiko, ale nic jeszcze nie dostalam.

Moje wczorajsze spotkanie z ta kolezanka z netu bylo calkiem sympatyczne :-D jakby nie pierwsze, niestety musiala sie zbierac o 17.30 bo miala zabiegi wykupione na 18 w spa, wiec gadalysmy tylko 2,5 godz.

witajcie mamuski!

od razu mam pytanie - kasiulka do ciebie przedw wszystkim ;-) - moje male jest wnocy bez jedzenia 12 godz - nawet dalej spi a butla czeka:szok: zjada mi tylko jakies 130ml po nocy..mi wydawalo sie ze po tylu godzinach to bedzie glodny na duza porcje mleka a on nie chce wiecej i tyle, natomiast pozniej kiedy dostaje kolejne mleko nie moze byc wieksza roznica niz 3 godz bo ryczy, czasem daje mu juz po 2,5 godz.. zastanawiam sie czy tyle godz w nocy moze byc bez jedzenia? a moze budzic go wczesniej? czy napewno OK z jego zoladeczkiem ? prosze poradzcie, do pediatry idziemy dopiero 14,12 ..

joannachc- nie martw sie z dzidzia napewno wszystko ok :*
dodi - ja na hipp i bebilon :) probki przysylaja :) i czasem biore udzial w konkursach na rosnet.pl - str rossmana - i mozna dostac cos nivea, dżonsona ;-) itp ..

ps- mala poprawka z dzisiaj - zjadl cala butle :) tzn 150 ml i zadwolony.. :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam,

mateuszkowa, u mnie jak Filip miał 2 mce przesypiał całe noce. Tzn. od 21 do 7 rano, czasem do 8. Jadł właśnie o 21, czasem zdarzało się że o 20 czy nawet o 19 i ani myślałam go budzić w nocy na dokarmianie. Korzystałam z tego że mogę spać całą noc, bo teraz to niestety się skończyło :-(

aneta - jak moj byl mniejszy to karmilismy go przez sen jeszcze o 24 - pozniej o 23 - tak nam doradzila polozna i pediatra ze dziecko jest za male zeby tyle nie jadlo..a teraz to juz nie wiem sama..
i badz tu madry.. ;/

Ja jak próbowałam go w nocy karmić, bo nie powiem że nie próbowałam, to nawet 10 ml nie zjadł. Więc dałam się na spokój i pozwoliłam mu spać. A teraz wiele bym dała żeby mały przesypiał noc bez pobudek.

reklama
to mowisz zeby sie nie martwic?
mam nadzieje ze twoj synek szybko wroci do spania calych nocek - moze to tylko chwilowe ?? moj mial takie 3 noce ze wstawal o 2-3 wyspany!! i do zabawy..ale juz mu przeszlo..

Do góry