reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
Anulka - faktycznie słodki łysolek ;-) Moja kuzynka nie miała włosów do 2 czy 3 roku życia.....:eek: A Majuni zaczęły rosnąć pod koniec pierwszego roku. Teraz ma mega długaśne i śliczne, jakby ufarbowane ;-) Takie pasemka fajoskie.

Wisieńka - no proszę......Mam nadzieję, że Cię nie urażę, ale ani kościoła, ani księży.....no nie przekonują mnie. Ja wiem....wszyscy jesteśmy tylko ludźmi, błądzimy i mamy do tego prawo, ale......Mam znajomego....był bardzo bardzo wierzący, ale niestety niepełnosprawny (kłopoty z poruszaniem się) i bardzo biedny. Bywali u nas w domu, bo to cała rodzina taka, wieczorami i rano dziękowali Bogu, że żyją, śpiewali pieśni, tacy zawsze byli dobrzy i pomocni, pracowici.....I najstarszy z nich chciał iść do zakonu. To mu wprost powiedzieli, że takich jak on nie potrzebują.....:-( Takich przykładów można by mnożyć.....I znów, wiem, że nie wszyscy są tacy.....;-)
A na żarełko zapraszam ;-)

Każdy dzidziolek sliczny....każdy. I jakie zdolne! Ile już potrafią! Słodziaki najdroższe, a Wy.....! Dziewczyny, macierzyństwo Wam służy. I to nie są puste słowa - tego błysku w oczach nie da się ukryć....:-) A jaka duma Was rozpiera....I słusznie!

Wisienka wiem wiem, ksaidz ktory uczyl mnie religii w lo mowil ze mial dziewczyne i nie tylko trzymali sie za reke;-)
Kasiulka, mam nadzieje ze moj lysy do 2 lat nie bedzie:-Dpodobno Ł do roku nie mial wlosw bo ja mialam jak Ewa Corin:-Dswoja droga ciekawie wygladalby chlopiec z takimi wlosami:-DA Ty nam slodzisz a sama wygladasz cudownie;-)
Mam kolega ktory poszedl do seminarium, nie chcial mowic co sie dzialo ale powiedzial ze w glowach by nam sie nie zmiescilo...po roku zrezygnowal

Nie uciekłyscie?? ja byłam pod prysznicem i musiałam ogolic nogi bo wstyd przyznac ale ostatnimi czasy taaaak mi się nie chce ze juz busz miałam:):) i tak sobie myślałam, że jak miałam brzucho to było ciezej, więc teraz nie ma co narzekac heh

Wisienko, no nie gadaj! mało sie teraz słyszy o młodych ludziach którzy mają powolanie.. wiesz ksiądz w rodzinie zawsze sie przydaje:):)

kasiulka, ja tam nie noszę związanych wlosów..nie lubię i już:)

Anula, sliczny łysolek! niech żałuja dziadkowie że takiego kochanego bobaska nie widzą! ja nie wiem jak tak można, przeciez to takie słodziaki male! ale znam jeden przykład z mojego otoczenia, moja przyjaciólka zaszła w ciązę (planowaną, slub też planowali) ale niestety on ją zostawił w ciązy i poszedł do innej (której tez zrobił dziecko, ale poronila, bliźniaki podobno i się z inna ożenił) i to wszystko w ciągu kilku miesięcy... teraz malutki ma prawie 2 miesiące a on nawet go nie widział, napisała mu że urodziła mu syna..ale nawet nie raczyl odpisać! no noż w kieszeni sie otwiera! i do tego nie dał na niego ani grosza! ani na wyprawke ani na nic innego.. teraz wniosła o alimenty, wczesniej o zabezpieczenie alimentów ale jeszcze ani gorsza nie ściągneli, wisi jej juz jakieś 5 tys! i jeszcze sie odwoływał, ale na nic bo sad odrzucil jego wniosek.. och długo by pisac...no ale nie taki był temat:):):)

Anula, córka mojej koleżanki ma 3 lata a wloski ledwo ledwo, takie jak niemowle, jasne i cienkie, moze ze 3 cm.. moja Michasia tez ledwo ledwo meszek miała, ale na roczek juz moglam jej kiteczka na czubku zrobic i loczki z tyłu miała:) urosna na pewno!

Ostatnia edycja:
Wróciłam z wojaży tescowych i udało mi się już nadrobić zaległości bo oczywiście naskrobałyście...
Oj masakra w tym tesco niesamowita... Dobrze, że rano poszłam i zrobiłam wstępny rekonesans to wpadłam i wzięłam tylko to co byłam pewna, że mam wziąć i potem jeszcze czekanie w kolejce... też 2 zabawki wzięłam już ostatnie, w tym spotkałam sąsiadkę i chciała też jedną z nich kupić ale niestety za późno... a do sklepu weszłam o 22... A dobrze, że wiedziałam co chce kupić bo ledwo można przejść między alejkami i sięgnąć choćby to co miało się ustalone a co dopiero przyglądać się co tam jest... No i gdyby nie te tłumy to myślę, że jeszcze parę rzeczy bym kupiła, ale nie chciało mi się już tam męczyć i przeciskać rzeby zobaczyć co jest... a szkoda w sumie...

Dodi ja dziadkow nie rozumiem ale zeby ojciec nie zobaczyl wlasnego dziecka to juz dla mnie niewyobrazalne:angry:
Ojciec Ł zostawil go jak mial kilka mies,ciaze kazal usunac a tak sie nie stalo wiec odszedl,gdy Ł sie rodzil on juz jakas mial. Pozniej mial zasadzone widzenia ale gdy ur mi sie drugie dzieko przestal. Ł mama podala go o alimenty gdy mial 6lat. Do tej pory mieszkali w jednej miejscowosci ale sie nie odzywaja a sa identyczni nad czym Ł ubolewa. A ten ojciec to taki sku...podal Ł na policje ze niby wyludza od niego kase a wiedzial ze to nie prawda bo studiuje i alimenta mu sie naleza, robi tak zeby zrobic na zlosc. A gdy po technikum sad zasadzil wyzsze alimenta on mowil ze moze sam podniesc o 10 zl, za to ojczym jest ok a maly za nim przepada. Mojego ojca widzil ze 4 razy po kilka minut nawet na rekach go nie mial. Niestety takie jest zycie ale musimy sie starac zebysmy byli lepszymi rodzicami;-)

Anula, no dla mnie to tez niewyobrazalne, jak mozna zyc ze świadomościa że twoje dziecko jest na świecie i nawet go nie zobaczyć! a tak podobno chciał tego dziecka! a okazało sie że juz w tym czasie sie spotykał z tamta, bo znali sie juz od dawna! na rozprawie ściemniał ze jest chory, ma depresje i kręgosłup go boli i nie moze pracować!! żeby tylko nie placic, apotem sam sie wkopywał mówiąc że mieszka z zona w hotelu w polsce ( bo pracuje w danii, ona też) zarobki ma w okolocach 8-10 tys a na dziecko chcial dawać 200 zł miesięcznie :szok: taka była jego propozycja! no ale koniec o nim...:) bo sie tylko wkurzam:)

reklama
Do góry