reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Dzień dobry!

U nas noc standardowo, więc wstaliśmy wyspani:) Jestesmy już po trzygodzinnym spacerku. Mało by mi dziecko na pasach idiota zabił! Jak wyszedł z tego samochodu, to tak go zbluzgałam, że szok! A on do mnie, że nic się nie stało, a gdyby się coś stało, to byśmy wtedy myśleli i tym tekstem mnie tak wkyrzył, że mu wypłaciłam w twarz, kretyn popierniczony!

Z nowości, Dawidek kreci się w kółko na brzuszku:)

Konwalianko, ależ Ci zazdroszczę, że Tymek chce spać u Ciebie na brzuszku, Dawidek tak spał, jak męczyły go kolki, później już nie chciał, a ja tak to lubiłam!

Magia, 100 LAT dla Stasia!

Teśka, Silwia, Monia, Basieniak, Miczka, Kkasiula, w
itajcie!

Mateuszkowa, mój Dawidek je tylko mm, waży 8,4 kg i ma 72 cm;)

Aneta, trzymam kciuki, żeby wszystko potoczyło się jak najlepiej dla Was!

MADZIA,
mój braciszek też napisał taki lis, że szok! ;)

Corin, ja mam właśnie takie podejście do jedzenia; chcesz jeść, wcinaj, nie chcesz, nie ma problemu:)

MArzenko, no to teraz jestem w 100% pewna, że Klaudia ma żołądeczek z azbestu;)

Asica, masz rację, jak nie było nic innego, to się mleko od krowy piło;)

Anp, mój synek je dokładnie tak, jak Twój, 150 ml co 4 godziny, tylko, że ja mu nie daję nic poza tym, waży 8400 i pediatra powiedziała, że jest ok, taką ma budowę i tyle. Wagę urodzeniową miał 3510.

Sestinko,
jak Ci się sprawdza to krzesełko? Bo chcę kupić takie Dawidkowi:)

reklama
psota - dortodny dzidzius :):)
co do twojej przygody z samochodem dzis u nas czasami tez tak bywa ze popierdzielone dziady nie widza przejscia dla pieszych.. a najgorsze sa kobiety. wybaczcie jesli ktoras poczuje sie urazona, ja tez prowadze ale jak jedzie pindziunia to nigdy ale to nigdy nie zatrzyma sie przed pasami, nawet jak za pasami jest skrzyzowanie, rondo bo szlachcianka jedzie wiec wszyscy z drogi a i czesto przyspieszaja przed pasami ;/ doszlo do tego ze pewne miejsca omijam bo jak cos to stoje zeby przejsc jakies 5-10 minut tak jezdza, nie wspominajac o tym ze w lewo skrecaja z parwego pasa, nie daja kierunkowskazow itp. pare razy by w nas wjechal skurczybyk ale nic nie zatrzyma sie tylko przyspieszy gadzina jedna..

wozek mam w koloze zywej czerwieni wiec nie trudno nie zauwazyc !!!!!!!!!! eh........ ;/ dobrze ze mam park przed blokiem..

własnie zjedliśmy pół sloiczka dynia + ziemniak - ale mały sie zajada :):) aż miło popatrzec, dopiliśmy mleczkiem i brzuszek pełny! jeszcze jakby mały zmodyfikował sobie drzemki tak jak trzeba to było by bosko.. a tak on chce drzemke mieć ok 17-18 i jak wtedy pośpi i normalne że nie zasnie po kapaniu.. niestety spacerki własnie nam to rozregulowują..no ale trudno.. ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mateuszkowa, zgadzam się z Tobą, kobiety, nie mówię, że wszystkie, ale większość to caryce na drodze, a zawzięte jak cholera!

Sestinko, no to nie mam co kupować Dawidkowi, bo jemu do 10 kg brakuje 1,6 kg ;] Dzięki kochana!

Konwalianko, teraz mi się przypomniało, że miałam Ci napisać o tym zwolnieniu, Boże, jaką ja mam sklerę! Wysyłam PW.

Ostatnia edycja:
a ja właśnie wróciłam ze spacerku i zachaczyłyśmy o tesco więc zaraz porównam sobie ceny ich niektórych zabawek z allegro i najwyżej po 22 skoczę coś kupić:)

basieniak - tez bym skoczyla bo i jeszcze znizki mam ale nie mam z kim zostawic dziecia a tesco daleko na drugim koncu miasta :( a ja poki co za kierownica czuje sie nie za dobrze, 7 lat nie jezdzilam.. ;/ eh..
psota - tak to jest ze jezdza matrony jak chca i najgorsze jest to ze nie patrza na boki jak jada tylko na wprost siebie .. ;/ ale co zrobic..

ps- polecam :):):)

http://www.youtube.com/watch?v=f9573kGBtuE

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mateuszkowa no ta promocja jest dzisiaj i jutro w nocy może męża wyślij:) tylko to ma sens jak się robi zakupy w tesco bo to nie jest, że 50% taniej tylko że za każde wydane 10zł zwracają 5zł. Ja mam tesco blisko więc na pewno wydam te kupony na zwykłe zakupy więc mi się opłaca
A na pewno kupię małej FISHER PRICE - ŚPIEWAJĄCA PIŁKA NOŻNA PL - KURIER (1942328475) - Aukcje internetowe Allegro wyjdzie coś koło 55zł może i tego żółwika Fisher Price Śpiewający Żółw Kształty Kolory PL (1931588284) - Aukcje internetowe Allegro koło 40zł i zastanawiam się nad którąś z tych rzeczy: Edukacyjna Hula-Kula VTECH samotocząca sie piłka (1935152273) - Aukcje internetowe Allegro koło 65zł, MAGICZNA KULA Z DŹWIĘKAMI SIMBA (1954446426) - Aukcje internetowe Allegro koło 55zł lub Fisher Price GADAJĄCY LAPTOP DWUJĘZYCZNY V700 6m+ (1950180304) - Aukcje internetowe Allegro koło 80zł (ku temu się skłaniam) - podzielcie się opiniami. Jeszcze o takim misiu myślałam E-EDU INTERAKTYWNY MIS EDUS UCZNIACZEK MOWI GRATIS (1936908841) - Aukcje internetowe Allegro koło 85zł ale chyba się nie skuszę
No i może parę mniejszych rzeczy.
Tak szaleję, bo wiem, że małą raczej nie dostanie zbytnio zabawek w prezencie bo moją mamę nie za bardzo stać a męża rodzice to zawsze kasę dają więc jak na razie ma matę i ze dwie grzechotki i gryzaczki a jak będzie większa to parę rzeczy jej się przyda ale musimy sami kupić... a wygląda, że na prawdę się opłaca...
Wisienka dzięki za info:)

basieniak, kula vitech mi się podoba, podobnie ten żółwik, bo i ja się zastanawiałam, i ta śpiewająca kulka.. resztę bym odpuściła..

mały śpi już 2-go godzinę - ciekawe ile jeszcze

konwalianka no właśnie tą śpiewającą kulę i żółwika na pewno kupię i albo tą kulę vitech albo laptopa.... mówisz że kulę... zobaczymy... :) szkoda, że garnuszka fisher price nie mają... ale jeszcze się dokładniej przyjrzę bo teraz to tak na szybko z małą...

reklama
basieniak - mi tez sie najbardziej kula podoba, ale kupujesz tez pileczke i to troche podobne :) laptop super tylko trzeba sprawdzic jaka jest wymowa, czy cos nie szumi zeby bylo czysto w miare :) chyba musze sie wybrac do smyka bo tam maja duzo tych zabawek i mozna pomacac ;-)

ja jeszcze nie zastanawialam sie nad prezentami, tez mamy tylko bujaczka, muzyczny ogrodek i pare grzechotek narazie malemu wystarcza a ja nie nastawiam sie na niewiadomo co .. mysle ze moi rodzice moze kupia jakas zabawke ale najbardziej boje sie prezentow od tesciow.. skoro tesciowa potrafila dac malemu jak sie urodzil uzywany recznik plazowy ?? ;/ myslala ze nie widac..nic jej nie powiedzialam no ale.....biedni nie sa zeby bylo jasne.. ;/

Do góry