reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Konwalianko sto lat dla Tymka! JA tez chcialam zaczac rozszerzanie diety od kleiku ryzowego ale mala nie chciala jesc ani jak robilam na moim mleku ani na mm, wiec sobie odpuscilam. Kaszke i zupke je z checia:tak:

Basieniak Moja pije wode i herbatke, byleby cieple byly, zimnego nie tknie:)

Monia witaj:)

reklama
Dzień dobry!!!

U noc bardzo fajna, bo Dawiduś zasnął o 21 i spał do 5, wypił mleczko i jeszcze do 7 pospał:)

Dzisiaj darowaliśmy sobie ranny spacerek, bo strasznie wiało no i -4;/, ale teraz, jak Malutki się obudzi i zje, to pójdziemy.

Kurcze, dziewczyny, nie wyrabiam na bark przez to noszenie Dawidka, głowa mnie już nawet od tego barku boli, a ten Psotnik mały tylko na rączkach chce być, no ale cóż, jak głupia matka nauczyła noszenia, to niech teraz cierpi...;)

Danuśka, thx za link.

Teśka, trzymam kciukulce za szczepienia!

Marzenko, nie do wiary, jak Klaudia śpi;)

Aneta,
a to spryciarz mały;)

Miczka, hehe to sposób znalazłaś na mężusia;)

Konwalianko,
sen super;)

TYMCIU, 100 LAT!!!

Ememte,
ja też dzisiaj odbieram wyniki z kupki. My mieliśmy jeszcze zlecone wymazy z odbytu i badania krwi.

Monia, mój Dawidek w ciągu doby wypija 750 ml bebilonu pepti i nic poza tym nie dostaje, waży 8100g;]

Maqnio
, buuuzi żoneczko:) Sciskam moją synową śliczną!!!

Monia, Corin, Asica, Kkasiula, Madzia, Basieniak, Ania, witajcie!

Psotka zdarza sie jej w nocy obudzic na jedzenie ale zadko w nocy ok 22 ja na spaniu nakarmie i spi do rana jak suseł z tym ze po kapaniu nie chce jesc i zaraz zasypia to dlatego jej daje wieczorem na spaniu wydoi wtedy 160 mleka spokojnie odbije sie i spi

Hey!my juz po szczpieniu ,zniosla to dosc dzielnie 3 zastrzyki troche poplakala ale nieduzo ,tylkoze teraz ja mam wyrzuty sumienia ze cos zaniedbalam bo opowiedzialm co sie dzieje wieczorem a ona zbadala i powiedziala ze prawdopodobnie to poczatki krzywicy :-(mammy teraz zwiekszona dawke wit d i wapno i na kontrol za dwa tygodnie pluje sobie w brode co ze mnie za matka ze moze czegos niedopoilnowqalam chodz witamoinki dawalam przeciez regularnie ,smmuuutno mi:zawstydzona/y::-(mam nadzieje ze kawcia smakowala :-)

Psota u mnie tylko badanie kupki , ale zobaczymy co będzie dzisiaj.
Kurcze przed chwilą znowu to samo a do tego bardzo rzadka ta kupka.
Wyniki dopiero po 14!!
Nie wiem od czego to wszystko. Nabiał odstawiłam jakiś czas temu, nie jem smażonego ani wzdymających, czekolady orzechów. Właściwie to jem tylko drób pieczony i gotowany z owoców jabłka i czasami banany. Z warzyw marchew, seler, pietruszka i pomidory.
Ciekawe czy nie będę musiała odstawić od piersi.
W takich momentach myślę, że może lepiej gdyby jadł mm, wtedy nie byłoby takich problemów i ja zaczęłabym się jakoś normalnie odżywiać, ale z drugiej strony lubię karmić piersią i do tego szkoda mi go odstawiać jeżeli mam pokarm. Kolejny problem to niechęć synka do butelki.
Tak jak czytam to wydaje mi się że mam podobną sytuację do Konwalianki tylko zamiast problemów skórnych są problemy z kupkami i też nie wiadomo skąd.

emente, basieniak, spróbuje na swoim, ale i z woda można i podobno lepiej smakuje jak da sie troszke startego jabłuszka, lub np. brokułów - to juz jako obiad.. jak nie polubi to dam sinlac
maqnio, slonce nic u was lepiej?
basieniak, jaki niekapek? z jakiej firmy?
Teska a jakie to objawy swiadcza o krzywicy? nie wyrzucaj sobie, robiłas dokładnie to co ci kazali..
ememte, ja tez mam takie mysli, ale pozniej sobie tłumacze ze przeciez mleko mamy jest dla malca najlepsze i jakos idzie dalej..aa i nam pediatra kazała odstawic banany i seler jako alergiczne

konwalianko po poceniu sie glowki i jej zachowywaniu sie wieczorem,narazie kazala zwiekszyc wit d i wapno podawac 2 razy dziennie tak jak i d ,mam nadzieje ze szybko uda sie to zlikwidowac:-(

Hej, pewnie pomyslicie ze jestem nienormalna, ale ewa eraz sie obudzila, lezy w lezaczku i jak przestaje mnie widziec to wola "maaaaaaaaaaaaaaaaa" a jak przychodze do niej to zasmiewa sie w glos. Myslalam ze to zbieg okolicznosci, ale sytuacja sie powtorzyla kilka razy teraz :-)

corin wcale tak nieuwazam ,przeciez to normalne ze z niecierpliwieniem czekamy na to pierwsz najwazniejsze slowo "mama"albo czasem i "tata":)corin slicznie fryzurka ewci cudnie wyglada tak "mlodo":-D:-D

reklama
konwalianka niekapek kupiłam z aventu 6+ (wrzucam fotki na wątku ze zdjęciami) ipamiętam, że kiedyś emce dziewczyny radziły wodę i nie wiem czy dzięki temu ale dzisiaj całe mnóstwo bąków bez najmniejszego problemu i już kolejna kupa idzie co ostatnio rzadko bywało...
ememte no z tym uczuleniem to u mnie po bananach były problemy (nie wiem czy same banany czy to czym są pryskane no i jak konwalianka pisze seler też należy do mocnych alergenów i pomidor też... a co ciekawe przy alergii na białko jaja kurzego może być też alergia na drób:( u nas po indyku była zielona kupa... ale już po pewnym czasie chyba przeszło bo jajka udało mi się do diety bez konsekwencji wprowadzić:) oby to nie była krew a jak jednak alargia to obyś szybko znalazła na co...
A Wiki nauczyła się "pienić"- wstawia język między wargi i tak zawzięcie dmucha;)

Do góry