reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

ememte, ja też chciałam zacząć od sinlacu ale jest bardzo słodki..więc chyba zacznę od zwykłego kleiku ryżowego..
emka,ja dają jabłuszko i kupki są raczej rzadkie, chociaż teraz robi je co 2 dni..

reklama
monia- u nas były podobne problemy, najpierw bebilon, potem nan, potem zwykłe bebiko, później bebilon pepti i próba zmiany na nutramigen ale nie dało rady, jesteśmy na pepti i mały je dziennie 650-750 ml i jest ok. Jak Kinga dobrze przybiera to jest w porządku. Co do zmaiany mleka to spytaj lekarza, ja miałam już próbować zmienić ale wysypka się pojawiła na głóce, ale tak na prawdę nic sie od lekarki nie dowiedziałam co to jest...
skąd dokładnie jesteś?

EDIT: co do zielonych kup po pepti to lekarka mnie ostrzegała żebym się nie przestraszyła bo to normalne...

Monia - podawaj Nutramigen, jest w tej chwili najlepszym hydrolizatem. Mała dostaje w bezpiecznej formie wszystko co potrzebuje. Moja starsza córcie dopiero teraz przestała pić MM, alergia trwała do 3 urodzin.

halo słonca!!!

monia moja Rózia piła nutrmigen dosc długo, ale z dnia na dzien pic go przestała i ja tez z dnia na dzien sminialm jej mleczko na beblion 1, przyjela go bez problemu i pije do teraz.:)
corin Ewunai booska!!
konwalianko 100 Lat dla Tymusia, jezusie jak ten czas leci!!!!
marzenko nocka suuuper, tylko pozazdroscic!!
miczka mzoe faktycznie poprobuj z butlami, ja mam prztestowane wszystkie mozliwe a i tak stanelo na dr brown!!

wszystkie Was witam i sciskam o taaakk mocno i przepraszam, ze nie wymieniam z nick'a ale pamiec ma kiepska, szczegolenie jak sie od 4,5 miesiaca nie spi:):):)

asica.g, wiem, że zielone kupy przy Pepti i Nutramigenie mogą występować, ale ponoć okresowo. U mojej Małej były cały czas (dlatego zmiana). A po Nutramigenie są bardzo rzadko. Mieszkam 40 km od Kielc w niewielkiej miejscowości. A Ty skąd jesteś?:-D

konwalianko, niech Tymuś rośnie zdrowy i śliczny! Sto lat!

Ostatnia edycja:
konwalianka właśnie - na swoim mleczku będziesz kleik podawała??
A my wczoraj w końcu dostałyśmy niekapek i mała dzisiaj ładnie załapałą o co chodzi i nawet woda do picia jej posmakowała... i teraz zastanawiam się, czy w takim razie nie zamienić słoiczka z owocami na soczek z owoców... może to jej lepiej podejdzie... tylko troszkę się boję bo to słodkie, i że potem nie będzie chciała pić wody a jednak wolałabym żeby ją piła.... jak myślicie?

reklama
basieniak trudno powiedzieć, jak małej zasmakują soczki to może nie chcieć wody, mój od początku wody nie polubił, ale wiesz, nie ma reguły.

EDIT: mały leży i krzyczy: aaaaaaaaaaaa bułka :-D

Ostatnia edycja:
Do góry