reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

reklama
Cześć
Zaglądam tu codziennie, ale bardzo mało się udzielam ponieważ opieka nad moim synkiem zajmuje mi prawie cały czas bo skubaniec ucina sobie drzemki po 20 min., a poza tym późno się do Was przyłączyłam i jakoś nie mam śmiałości :)
Korzystając chwili kiedy mały przysnął chciałam zapytać mamy karmiące piersią w jaki sposób podają swoim maluchom kaszkę. Czy jest ona gęsta i podawana łyżeczką czy z butelki (mój synek niestety nie uznaje butelek)?
Czy kaszkę rozrabiają ze swoim mlekiem czy kupujecie kaszki do których dodaje się tylko wodę?
Kiedy zaczynacie podawać gluten?
trochę jest tych pytań ale planuje rozszerzyć trochę dietę małemu i nie wiem jak się do tego zabrać.
Podawałam mu już jabłuszko ze słoiczka i bardzo mu smakuje , ale aktualnie przestałam ponieważ mały zaczął robić kupkę z krwią i póki sprawa się nie wyjaśni to wolę nie eksperymentować.
W tamtym tyg. zrobił kupkę z krwią , ale lekarka powiedziała, że jak to tylko raz to mam nie panikować ale w piątek sytuacja znowu się powtórzyła więc poszłam po skierowanie na badania. Niestety wczoraj każda kupka była z krwią i dzisiaj bardzo śladowe ilości ale też się pojawia. Jutro badania a we wtorek wyniki. mam nadzieję że sprawa się wyjaśni bo bardzo się boję!!! i dosyć mam gadania że czasem to się zdarza bo to już nie jest "czasem"
Pozdrawiam wszystkie mamy i życze spokojnej niedzieli :-)

Konwalianko, a co Ty jeszcze dajesz Tymusiowi do jedzenia poza mlekiem? A co do prania, to u nas jelp i persil dla dzieci się sprawdza.

Basieniak, z jedzeniem u Dawidka jest podobnie, ale ja się tym nie przejmuje, przecież to też człowiek i sam wie, czego i kiedy potrzebuje:)

Ememte, u nas były dwie kupki z krwią i panikowałam jak szalona... jutro mamy wizytę u gastroenterologa.

Anula, Corin, Asica, odważne jesteście z tymi chrupkami, ja nie daję, boję się, że się Mały udusi, bo przecież pogryźć jeszcze nie umie.

Ememte, jak mi ktos noge rozchusta to ci kopne wdoopke ;-) co to znaczy ze smialosci nie masz? To my niby takie straszne jestesmy ;-)

Co do kaszki. Ja rozrabiam 35 ml wody z 3 lyzkami kaszki. Kupuje ta do ktorej dodaje sie tylko wode, bo nie potrafie sobie odciagnac mleka, poza tym nie wiedzialabym jak to zrobic :eek: i mala wcina lyzeczka.

Gluten podobno podaje sie w 5miesiacu, czyli po skonczeniu 4 miesiaca. Jesli nie podasz tera to potem dopiero jak maluch ma 11-12 miesiecy. Nie pytaj dlaczego tak jest, nie mam pojecia. Tak slyszalam.

Ja zamierzam ewie w przyszlym tyg podac deserek z biszkoptem (gotowy ze sloiczka) i chce kupic kaszke z grysikiem.

Psota, te chrupki sie rozplywaja pod wplywem sliny i to w tempie natychmiastowym, a nasze bable maja teraz mega slinotok, wiec do buzi juz trafia papka ;-)

Psota robiłaś jakieś badania? Ja boję się że badania nic nie wykażą. We wtorek też poproszę o skierowanie do tego gastroenterologa.

Ememte - ja tu też od niedawna, ale staram się w wolnym czasie pisać bo dziewczyny są świetne J
Psota - nie boję się bo chrupki się rozpływają w ustach, tylko się zastanawiam czy nie za wcześnie, pamiętam jak siostrzeniec je „memmolił” J
Corin – jakiej firmy ten deserek z biszkoptem?

Corin no ąż takie straszne to nieee :-)
Obiecuję częściej się odzywać a nie tylko Was podglądać :-) O ile synek pozwoli bo naprawdę ciężko z nim. Właśnie teraz już woła!! koniec drzemki ! :)

Corin, Asica, a taka zbita klucha się nie zrobi z tych rozciumkanych chrupek?

Ememte, u nas ta kupka z krwią pojawiła się w piątek, od razu pojechałam z Dawidkiem do pediatry, a ta skierowała nas na cito do gastroenterologa, no ale, że weekend, to dopiero jutro mamy wizytę i badania. Przez sobotę i niedzielę nie robiliśmy żadnych badań.

reklama
Psota, nie ma szans zeby "ugryzl"kazwalek czy tez zeby to zaslinione sie zbilow kulke. Maly slini po kawaleczu, rozpuszcza mu sie i polyka oczywiscie ciagle przy nim siedze;-)
Ememte, moj tez malo spi zwykle 3 razy po pol godz czasami uda sie 4 razy :tak:
Corin ja nie czaje o co chodzi z tym glutenem teraz mozna a pozniej nie, dziwne:eek:we wtorek mam szczepienie to zapytam

Do góry