reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

reklama
Witam wszystkich porannie!
Magia-
&&&&& za tatę i dużo zdrówka dla Stasia i Ciebie !!!:tak:.
Corin- współczuję. Ja mam w domu leżącą babcię, niby sprawną umysłowo, ale czasami też odchodzą cyrki :szok:. Czasami myślę, że nie chciałabym takiej starości :-(.
Miczka, Wisieńka-proponuję założyć klub korepetytorów :-D, za jakiś czas będzie jak znalazł :-D. ja się piszę na polski, historię, może być matma i prace ręczne :-D.
Wisieńka- ja uważam, że każdy facet ma tylko jedną szarą komórkę :-). O ile jego telefon komórkowy nie jest w innym kolorze niż szary :-D.
Dodi-zazdroszczę Wam snów. Mnie nic ani nikt się nie śni :zawstydzona/y:.
Psotka - mój nawilżacz ma opcję wlewania olejku do pojemnika z wodą :-). Ale on jest taki najprostszy, kupiony w Biedronce na przecenie za 10zł :-). I chodzi jak traktor, ale małemu się podoba :-D.

Dużo zdrówka dla pozostałych mamuś i dzieciaczków!!!!

magia trzymam kciuki za tatusia. Moj tata miał to samo badanie przed wielkanocą br i bardzo się o niego baliśmy, bo koleżanka mi nagadała ze to jest tak niebezpieczne ze trzeba sie modlić o błogosławieństwo. Ale naszczescie jest z nami i opowiadał nam jak to robią i jakie miał odczucia. Teraz nie bałabym się tak bardzo mając taką wiedzę.

u nas nocki powoli wracają do normy, jedynie to mamusia zaczyna zawodzić i z lenistwa i wygody bierze dziecko do swojego łóżka i karmiąc spi zamista nakarmić i odłożyć do łózeczka.
Najwyrażniej ostatnie 2 tyg marudzenia i burzliwych nocy zawdzieczamy skokowi, bo Gabi nagle na brzuchu fajnie leży i wysoko unosi klatkę piersiową, zaczyna przewracać sie z brzuszka na plecy i w pozycji na brzuchu sięga po zabawki na macie (w efekcie robi bach do podłogi). Lepiej też utrzymuje sie w pozycji siedzącej.
Zresztą pisałam co nowego sie nauczyła jeszcze tak z dnia na dzień wiec nie bede sie powtarzać.
Nie mogę sie jedynie zebrać do konsekwentnego uczenia smoka,bo mimo ze młoda łapie i chce go to jak kwęka to odpuszczam, zwłaszcza przy usypianiu...wtedy podaję pierś i szybko ją mam z głowy.
Wczoraj póbowaliśmy kaszki manny z nestle- na mm i posmakowała, podawałam półpłynną z łyżeczki, zjadła ok 15ml no moze 20ml, dzisiaj znów ta sama porcja. Brzuszek nie bolał, skóra na razie ok.

Witam przy porannej kawce. Czy raczej dopołudniowej bo ranek dla niektórych minął już dawno temu :-D
Nocka u nas ok, mały nawet bardzo sie nie wiercił. Chyba przestane mu tak przeciągać to nocne jedzenie. Jak go nakarmiłam o 4 to spał spokojnie, a jak ciągnę do 5 to ani ja nie pośpię ani on. No cóż, widocznie jeszcze nie czas na przesypianie całych nocy :-D

Rano ściągnął nas z łóżka znowu robotnik. My chyba nigdy nie skończymy tych remontów. Został nam już tylko ganek do zrobienia ale suma sumarum to remontujemy się już od kwietnia.

Aha zapomniałam Szymka pochwalić, że prawie od tygodnia mamy codziennie kupki :szok: wczoraj były nawet dwie hahaha. Szaleństwo w jego wydaniu :-D Może jest to zasługa jabłuszka, które zaczęłam mu dawać dla smaku. A może ćwiczeń - jak pozgina nóżki to może łatwiej mu to idzie. A może i jedno i drugie...

miczka o której Szymka kładziesz spać ze dopiero o 4 rano sie obudził? moja wczoraj karmiona o 18, zasneła o 19 i dopiero o 24 karmiłam

Hej kochane, ja tylko na chwileczkę, bo mam masę sprzątania:)

Moje dziecie zaczęło sobie pojękiwać slodko jak lezy i zasypia..złozy sobie rączki i robi: mmm mmm ejo ej ejo ej aa aa .. i tak w kolko:) słodko:)

Miczka moj ranek dopiero sie zaczął:)

reklama
witam,
maly spi. musze ogarnac walizki po podrozy, ale mam lenia. w nocy mielismy nie proszonego goscia w lozeczku alessandra.wstalam by podgrzac mleczko dla synka i tak jakos wzrok skierowalam na lozeczko a tam mega duzy pajak. dobrze ze maly spal ze mna w lozku. a potem sny o pajakach mnie przesladowaly. brr
wisienko dziekujemy za fotki sa boskie. buziamy emilke i dla ciebie zdrowka.
corin sto latek dla Ewuni, spoznione ale prosto z serducha slemy
magia kciuki za tate i zdrowka dla synusia
danuska kciuki rowniez

buziam i milego dna dla wszystkich

Do góry