reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Bo tak to ze mna jest jak bolalo nie dobrze jak nie boli tez nie dobrze jak cos sie dzieje naey naturalnego zle jak dobrze tez zle ...
I wczoraj tak sobie sama powiedzialam " Ty glupia babo ! Jestes szczersciara masz w sobie drugie zycie ... bedziesz mama czujesz sie dobrze o co CI chodzi Ty martwiaca sie ciagle głowo ! " Az sie rozplakalam przeszlo ... naprawde

reklama
Witam i Ja
ciezko przeczytac wszystkie posty od samego rana wiec dalam sobie spokoj
ja uwazam ze mam za malo ruchu i myslaalm o basenie wlasnie, sa pewnie jakies zajecia dla ciezarnych kobiet, musze poszukac w lublinie czy cos takiego znajde
miesnie kogla... wlasnie przyponieliscie mi, musze zaczac cwiczyc, przy I porodzie sie nie przydaly bo mialam cc
znam jedna kobitke co przed porodem duzo spacerowala, ponoc jej to pomoglo, ale byla jak nakrecona ponoc, takze trzeba sie ruszac skoro nie ma przeciwskazan

no ja też spacery uskuteczniam, tylko na trasie musi byc toilet :) ale w sumie to takie godzinne mi sie zdarzają. A ćwiczę w domu na piłce, są takie zestawy do ćwiczeń dla kobiet w ciąży. Wcześniej chodziłam na aerobic, i widziałam, że są specjalne zajęcia "ciąża", dla dziewczyn właśnie brzuchatych. no i tak się zastanawiam, czy nie spróbować... kurcze, nie chcę tracić formy, bo wiem,że po 9 miesiącach to nic z niej nie zostanie...

A Liminesy polecam, to taka układanka, do muzyki. Świetnie odpręża, choć mózg aż się poci! Buzz i Singstar to gry dla ekipy, najlepiej na iprezę, więc samemu to luminesy, ewentualnie tertris też jest na ps3 i Hexic na Xbox.Polecam!

veronique no i bardzo dobrze, czasem trzeba samemu sobie do głowy przemówić i wtedy jakos tak napięcie puszcza. a propo spaceru, dzis w sumie pogoda ładna (tzn. nie pada i jest w miare ciepło) dlatego mykam Lipcóweczki Kochane na spacerek z psiakiem. Tak, żeby głowe przewietrzyc, bo cała jakas taka niespokojna jestem. Wracam niebawem:)

Jeju dziewczyny, ja dopiero wstałam i zjadłam śniadanko, a tutaj już tyle do nadrobienia! Mnie się śnilo dzis, że się obudzilam i spojrzałam na brzuch i on był tak z jednej strony bardziej wypukły, i tam nacisnęłam i to się przesuwało, taka jakby kulka i tak przesuwałam i przesuwałam, och dziwne te sny..

Bóle to jak najbardziej normalne, przecież wszystkie narządy teraz zmieniaja swoje miejsce, jak rozciąga sie macica, więc w końcu cos tam czasem może zabolec:)
Ja nie mam problemu z zaparciami, może kilka razy sie zdarzyło, ale potem szybko nadrabiałam..mam raczej to drugie:)

Rodzynki to zawsze też wygrzebywałam z ciasta, ble.. i tak samo skórka pomarańczowa, albo cytrynowa..ble
Ale za to suszone sliwki, czy morele to nawet lubię..

Zazdroszcze wam, że chce wam się ćwiczyć, ja to jestem leń jakich mało... wszędzie samochodem, a kegla to też jakos zawsze zapominam.. Czytalam tez gdzieś, że przed porodem dobrze jest masować "te miejsca" jakaś oliwka, ( a dokładniej miedzy jedna dziurką a drugą) żeby przygotować je na rozciaganie, podobno skuteczne, ale trzeba byc systematycznym i zacząć wcześniej niż pare dni przed porodem... W sumie jakby do tego dodać męża, to może być niezła zabawa :-D

Muszę dzis isć jechać do miasta po walizkę i kupić jakieś pierdołki na wyjazd..
Taak ja sobie pojdę a wy znowu tutaj kilka stron naskrobiecie :eek:

Ostatnia edycja:
a ja dla odmiany lubie rodzynki i paczki ze skorka pomaranczy
ale jakos tak dziwnie nic mi nie smakuje, nie mam ochoty na nic, tylko jak mnie naleci to slodkie troche wcinam:-(
dziewczyny bierze ktoras z was luteine doustnie?? biore ja od samego poczatku, nie wiem moze to od niej?? macie jakies dolegliwosci po zazywaniu jej??
przeczytalam ze progesteron zawarty w luteinie moze powodowac przyrost lub spadek wagi, ch****** ja to na pewno przytyje i dopiero bedzie i tak mam nadwage z 5 kg to bedzie wiecej:-( a moze w druga strone??:-)
http://abcciaza.pl/jak-mozna-dbac-o-urode-w-ciazy

Ostatnia edycja:
Kurcze dziewczyny aż mi głupio o tym pisać bo to przecież 12 tydzień dopiero u mnie, ale dzis już 3 raz dzisiaj czuję puknięcie między pępkiem a (że się tak wyrażę) łonem... Czy to może być TO? Niemożliwe chyba tak szybko...

reklama
corin może naprawde babel sie odzywa, ale byłoby super, kcuki wrazie co mam zacisniete, zebys miałą dobre przeczucie:) może maluch jest taki ruchliwy ze juz zaczał sie odzywać tak szybko. teraz tylko czekac na powtórke:)
dodi Twoje sny sa bomba! ja niestety nie miewam snów związanych z ciążą..a tak bym chciała!!!co do smarowania..to musze małżowi to przeczytać, może mu sie oczka zaświecą:)

Do góry