reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

slimakowa ja chodzilam 7 lat do klasy plywackiej, codziennie treningi po 2 h, dodatkowo przez 6 lat bralam udzial w biegach przelajowych i wyobraz sobie, ze jak w tamym roku poszlam na basen i zrobilam 2x po 25 m to mialam taka zadyszke ze szkoda gadac :-D wiec normalne jest to ze traci sie kondycje w jednej sekundzie, za to o wiele trudniej jest ja odzyskac..

Veronique ja cwicze od dobrych kilku lat miesnie Kegla, to sa wlasnie miesnie ktore mozna cwiczyc przerywajac strumien siskow ze tak powiem :-D albo lezac na lozku, napina sie i rozlusnia. Mowia ze pomagaja nie dosc ze podczas ciazy bo zapobiega to popuszczaniu moczu, po porodzie tak samo to jeszcze na starosc :-D wiec robie to regularnie od momentu jak mi mama to uswiadomila

Ostatnia edycja:
reklama
slimakowa ja chodzilam 7 lat do klasy plywackiej, codziennie treningi po 2 h, dodatkowo przez 6 lat bralam udzial w biegach przelajowych i wyobraz sobie, ze jak w tamym roku poszlam na basen i zrobilam 2x po 25 m to mialam taka zadyszke ze szkoda gadac :-D wiec normalne jest to ze traci sie kondycje w jednej sekundzie, za to o wiele trudniej jest ja odzyskac..

Veronique ja cwicze od dobrych kilku lat miesnie Kegla, to sa wlasnie miesnie ktore mozna cwiczyc przerywajac strumien siskow ze tak powiem :-D albo lezac na lozku, napina sie i rozlusnia. Mowia ze pomagaja nie dosc ze podczas ciazy bo zapobiega to popuszczaniu moczu, po porodzie tak samo to jeszcze na starosc :-D wiec robie to regularnie od momentu jak mi mama to uswiadomila

Ale wiecie co z tym przerywaniem siusiania to mialam smieszna sytuacje tydzien temu ... ide do toalety o 5 P sie budzi do pracy na 6 rano .... i myje zeby a ja sie skupiam siusiam i nie siusiam siusiam i nie siusiam i za chwile P sie odwraca i mowi " Ptyś a moze Ty kamienie masz?! " 30 minut mu tlumaczylam o co chodzi ... i W koncu miesnie Kegla nazwal miesniami Kręgla i ehehehe kupa smiechu

W sumie to ciężko okreslić. Jakby promieniowało do pachwin

Bole podbrzusza promieniujace na pachwiny czasami az uda ... troche posladki ... ustepujace przy lezeniu ... to miesnie obłe spokojnie to normalne po prostu musimy sie troche rozciagnac... Mnie pomagalo jak polozylam sie do łózka tak na pol siedzaco i stopy z 2 poduszki ... zeby nozki byly wyzej naprawde pomaga .
Ten bol jest nieprzyjemny bo czasami Az taki tempy ale spokojnie nie martw sie to normalne ja juz tak nekalam o te bole lekarza jednego drugiego i w koncu moja ciotka polozna przyniosla mi ksiazke i serio CZARNO na bialym jest napisane ze to miesnie oble rozciagamy sie po prostu .Corin tutaj sobie poczytaj :D http://www.pampers.pl/pl_PL/parenting-questions/Symptomy-b%C3%B3le-w-podbrzuszu/1575

Ostatnia edycja:
Em_ka, to się Ciebie poradzę, bo widzę, że dużo ćwiczyłaś. Czy odpuszczasz sobie w ciąż? tzn ja wiem, że nie należy się "zarzynać", ale rozumiem ćwiczysz teraz też?...

Jeśli chodzi o PS3, to u nas rządzi NFS:hp, Battelfield, Fifa10, Blasblue:cs i masa innych, których nie pamiętam.
Ja za to wycinam w Singstara, Buzza, no i moje ukochane Luminesy..

Em_ka, to się Ciebie poradzę, bo widzę, że dużo ćwiczyłaś. Czy odpuszczasz sobie w ciąż? tzn ja wiem, że nie należy się "zarzynać", ale rozumiem ćwiczysz teraz też?...

Jeśli chodzi o PS3, to u nas rządzi NFS:hp, Battelfield, Fifa10, Blasblue:cs i masa innych, których nie pamiętam.
Ja za to wycinam w Singstara, Buzza, no i moje ukochane Luminesy..
Ooo nie slyszalam o tych grach ... co to za gry :) jaki gatunek :)

emkamek nie no mam nadzieje, ze nie przejęłaś mojego niespania?:):-)
margerita...no widzisz jaki ty masz odbry wpływ na ludzi...oddałas mi troche swojego spania i juz mi dzis lepiej:-)
veronique a jak Ty sie dziś miewasz? lepiej niż wczoraj? wsio ok?

Trzeba Was do ksiegi rekordów zapisać w szybkości pisania :)
ja tez ćwiczę mieśnie kegla podczas siusiania, ponoc warto, żeby potem nie było problemów w nietrzymaniem moczu.

slimakowa nie ze sobie odpuszczam, po prostu nie cwicze z lenistwa :-D wole spacerowac, uwielbiam chodzi po swiezym powietrzu niz wykonywac powtorkowe cwiczenia w domu na lezaco. Moim zdaniem lepsze jest spacerowanie bo przyspiesza krazenie krwi i dzidź jest bardziej dotleniony i szczesliwy, z reszta tak jak ja. Calkowite odprezenie, ale juz pisalam gdzies ze wybieram sie na basen tylko musze wyczaic gdzie jest .. zobacze tez po ile jest karnet i bede sobie chodzic regularnie, przeswietna sprawa, woda nie dosc ze ,,wyciaga,, zbedne kalorie to jeszcze rozluznia wszystkie skurcze i lagodzi wszelkie dolegliwosci. Ale jesli chcesz cwiczyc sa dostepne cwiczenia dla kobiet w ciazy ktore w zaden sposob nie powinny zaszkodzic balowi. Ja tak jak napisalam jestem na to za leniwa :-D

a ja mam jedna gre na PS3, chodzi sie takim liskiem i zalicza poziomy :-D cos w sam raz dla kobiety w ciazy :-D ahhahaha

a jesli ktos lubi gry na kompa z serii Roll to polecam goraco wiedzmina, przewspaniala gra, przechodzilam ja dobre 5 miesiecy i jak zasiadalam to przez 5 h skonczyc nie moglam, mega wciagajaca (i dodam ze ja nie jestem maniaczka gier)

Ostatnia edycja:
Maqnio staram sie nie myślec o zlych rzeczach ... musze jakos pozytywnie się nastawiać bo inaczej zwariuje a juz dzisiaj czwartek do poniedzialku jeszcze troszke ... :) I mam nadzieje ze zobacze mojego maluszka calego i zdrowego

reklama
Do góry