reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Jeśli chodzi o bóle głowy Orchidea to dopadają mnie głownie w nocy:crazy:. Przewaznie okazuje się ze mój maluch jest najzwyczajniej w świecie głodny- dlatego też już mój mąż sie przyzwyczaił ze kolo 2- 3 w nocy jem barsczyk z uszkami:-DA potem ból od razu mija, i spie jak suseł. No chyba że jest mi za gorąco, co tez ostanio mi się zdarza:p I nieważne ze wcześniej bylam zmarźluchem, któremu wiecznie było zimno...
Maqnio dzięki.

reklama
Orchidea no to masz dokladnie taki sam termin jak ja, ale tak jak pisze Corin + , - bo dokladnie to nikt nie przewidzi kiedy dzidek sie na swiat wypchnie :-D
a bole glowy mialam jedynie na poczatku ciazy, przez ok 3 tyg a pozniej wszystko minelo.

Ja jestem calkowicie anty tabletkowa. Nie wiem jak bardzo mnie cos musi bolec zebym sie skusila na lekarstwo. Od dziecka tak mam i tego sie trzymam. Wiec tez powaznie sie zastanawiam nas znieczuleniem ZO, jesli sie okaze ze nie przekracza mojego progu bolu nie poprosze o nie ! ooo! taka jestem odwazna za wczasu :-D

Corin pobolewania w podbrzuszu mam, takie skurczowe, ale po 10 min zazwyczaj przechodzi. Za to jak sie zalatwiam, ale nie chodzi mi o sikanie :-D to tak cholerka mnie wtedy brzuch boli ze sie w pol zginam, tak jakby mi dzidek uciskal jelito grube. Nie da sie nawet tego opisac, takie cos tez wam sie zdarza? bo to ze po sikaniu czuje sie lekkie rozciaganie macicy to jest normalne (bo mi juz maqnio raz pisala ze tez tak ma), ale w tej drugiej sprawie to ja podziekuje za takie bole.
Ja mam tak samo ... a slyszalam ze tak maja szczuple osoby ale czy to prawda to nie wiem ... a u mnie od kilku dni .. a o chyba zwiazane z tym ze mam problem z zaparciami mam UHM rzadka kupke ...:/ no nie wodnista ale jednak rzadka ... i przez te zaparcia wczoraj sie tak przestraszylam bo ... mialam uczucie tak jak bny mi sie chcialo poszlam na kibelek a tu nic .. :| musze znowu wciagac sliwki suszone ale nie przepadam :/

em_ka ja mam problemy wogóle z załatwianiem jak papierochy rzuciłam :eek: kurcze szybko miałaś Veronique1986 na ta tokso...albo mój lekarz jakiś chorobcia dziwaczny jest dziś muszę go pomęczyć co i jak z badaniami :-)

Dzien, dobry, dzien dobry:-)

Ja dzis chyba empatycznie przejelam czyjes niespanie, maqnio, moze Twoje?:-D
Obudzilam sie o 2 na siusiu i do 5 grasowalam.:crazy: A o 6:20 uslyszalam radosne "dzien dobriiiiiiii!!!" - synus zwykle mnie tak budzi.;-)
Teraz wypilam slaba kawke z mlekiem i mam przyplyw energii - skutek nie picia kawki od ponad 4 mies. Zaraz dokarmie malego i smigamy do parku, bo dzis 10 stopni ciepla!:szok:

Wczoraj mialam wizyte u poloznej. Cisnienie w normie, przez sekundke uslyszalam serduszko, bo maluszek tak sie ruszal, ze nie mogla go namierzyc, a dobrze slychac od ok. 16 tyg. Mowila cos o sladowych ilosciach cukru w moczu, ale nie dopytalam, bo Adas urzadzil taka histerie, kiedy mierzyla mi cisnienie, ze szok (synus mamusi:*). Mam wyniki badan krwi z Polski i tam poziom glukozy wynosi 75 (norma 74-106), wiec chyba cukrzyca mi nie grozi.:eek: Najgorsze, ze nie mam tu kogo o to zapytac... Spotkala sie moze ktoras z Was z czyms takim?

A co do dzisiejszej daty, to powiem Wam, ze moje szczescie urodzilo sie 13 w piatek, 13 min. przed polnoca i za miesiac konczy 2 latka.:-)

orchidea jestes z Żor w woj slaskim?
Veronique prawie kazda kobieta w ciazy ma problem z zaparciami, ja mam na przemian, albo rozwolnienie (nawet nie wiadomo po czym) albo zaparcia. Podobno Activia dziala albo mala ilosc kawy z mlekiem. NO i te suszonki ktorych nie znosze i jesc nie bede :-D

em_ka ja mam problemy wogóle z załatwianiem jak papierochy rzuciłam :eek: kurcze szybko miałaś Veronique1986 na ta tokso...albo mój lekarz jakiś chorobcia dziwaczny jest dziś muszę go pomęczyć co i jak z badaniami :-)
Ja juz dostalam na pierwszej wizycie jak bylo widac sam pecherzyk ale zrobilam je dopiero w tym tygodniu ...
Wiesz co kazdy lekarz jest inny moja kolezanka w oogle na toksoplazmoze nie dostala w Zamian tego na kiłę :) Co lekarz to inne metody pewnie teraz na wizycie dostaniesz :)

Hej dziewczyny!

Też muszę przyznać, że tempo pisania macie błyskawiczne... Ale ja się nie poddaję i czytam wsio ;)
Tylko mam mały problem z netam, coś nie łączy i raz mogę wejść a raz (coraz częściej) nie :( Dzisiaj 2 godz próbowałam. Przypuszczam, że w końcu całkowicie padnie. Jestem zła - nie lubię mieć zaległości :/

Witam serdecznie nowe mamusie :*

Dzien, dobry, dzien dobry:-)

Ja dzis chyba empatycznie przejelam czyjes niespanie, maqnio, moze Twoje?:-D
Obudzilam sie o 2 na siusiu i do 5 grasowalam.:crazy: A o 6:20 uslyszalam radosne "dzien dobriiiiiiii!!!" - synus zwykle mnie tak budzi.;-)
Teraz wypilam slaba kawke z mlekiem i mam przyplyw energii - skutek nie picia kawki od ponad 4 mies. Zaraz dokarmie malego i smigamy do parku, bo dzis 10 stopni ciepla!:szok:

Wczoraj mialam wizyte u poloznej. Cisnienie w normie, przez sekundke uslyszalam serduszko, bo maluszek tak sie ruszal, ze nie mogla go namierzyc, a dobrze slychac od ok. 16 tyg. Mowila cos o sladowych ilosciach cukru w moczu, ale nie dopytalam, bo Adas urzadzil taka histerie, kiedy mierzyla mi cisnienie, ze szok (synus mamusi:*). Mam wyniki badan krwi z Polski i tam poziom glukozy wynosi 75 (norma 74-106), wiec chyba cukrzyca mi nie grozi.:eek: Najgorsze, ze nie mam tu kogo o to zapytac... Spotkala sie moze ktoras z Was z czyms takim?

A co do dzisiejszej daty, to powiem Wam, ze moje szczescie urodzilo sie 13 w piatek, 13 min. przed polnoca i za miesiac konczy 2 latka.:-)

Ja mialam Bialko w moczu ... podobno male ilosci bialka i cukru to normalne w ciazy moze sie zdarzyc .. ja tak mialam jak zle pobralam mocz do tego pojemniczka . Albo tez zdarza sie ciotka mi mowila jak mocz do badania dluzej lezy to tez ma jakis wplyw na sladowe ilosci cukru czy bialka . A pecherzyk nie doskwiera ?

reklama
Do góry