reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Może tym razemi mi się uda:)
Co ja chciałam?:-)
Więc chyba tak:
1. Wisienko. Wczoraj wieczorem jak wracaliśmy z wieczornego spaceru z miasteczka oczywiścice samochodem to mnie zemdliło i tak sobie pomyslałam ze mogła bym być w ciąży i pomyslalam sobie o Twojej znajomej co kiedys wspominałaś że okazało się że jest w 6 tc bilźniaczej mając zaledwie 9 tyg dziecko. Jestem ciekawa co u niej i jak sobie daje rade. Bo ja się torche przeraziłam mysla że znów mogłąbym być w ciąży.:-D

2. Czy któreś dzieciątko lipcowe ma skaze białkową? Obawiam się ze mój maluch ma tą przypadłość. Ma ciagle suche płatki uszu i buźka jest chropowata na czole, i w krostkach wszedzie. Myjemy ją kilka razy dziennie wodą przegotowana i smarujemy kremem od połoznej. I nic poprawy. NAstępna wizyte mamy dopiero 24.

reklama
Właśnie upiekliśmy serniczek i kopiec kreta, ale nie zpaczki;) Dawidek zaprasza wszystkie ciocie, koleżanki i kolegów na ciacho! :) Mały się tak zmęczył tym pieczeniem, że zasnął;)

Malamii, mnie też Dawidek rozbraja tym uśmiechem:)

Basieniak, trzymamy z Dawidkiem kciukasy za maleńka, żeby zaczęła ładnie przybierać!

Renusia,witaj!

Wisieńko, Ty powinnaś Blog pisać :) To teraz jeszcze do Przeźmierowa musisz zawitać :) Czekamy!

Sestinko, Dawidek też ciągle rączki w buźce trzyma i się ślini strasznie. Dzisiaj mu zajrzałam do paszczy;) i na dole ma dwa białe punkciki, myślę, że już mu te zębach idą, oby szybko wylazły ;)

Ania, tak sobie pomyślałam, że poproszę tatę, żeby mnie podrzucił na stary, też nie będę brała auta, bo może sobie zrobimy dłuższy spacerek, a jak wezmę samochód, to będę musiała wracać na parking:) A nad Maltę masz daleko?

Miczko, Dziób, cześć dziewczyny!

Ostatnia edycja:
Witam ponownie. Nie wiem co wyjdzie tym razem bo Mila jednak jest chyba zazdrosna o Bb. Tylko siadam i juz rozlega się gromkie Łejjjjjjjj zakończone ceiniutko i świdrująco. No tak krzykaczka po mamusi:-DPrzed chwilą Pani listonoszka zawitała zziajana na nasze 4 pietro z przesyłką. Przyszły Mili naklejki na ścianę i właśnie temu zawdzięczam ten post:-D Rozkleiłam je ściągnęłam jej ochraniacz z kołyski i zapatrzyła się... chwilowo.
Oczywiście nie posprzatałam ale kto myśli o takich drobiazgach aj ulanie na środku salonu , które pięknie juz przyschło w biały wzorek, kiedy widzi jedyny na świecie bezzębny uśmiech na swój widok.
Maqnio my cię chyba jednogłośnie ogłosimy bohaterka lipcowek
Corin tfu, tfu i niech Ewa śpi dalej całe nocki a w dzień czuwa z uśmiechem. U nas też wolne od szkoły dzisiaj.
Dziób no niestety ta dziewczyna straciła te bliźniaczki ale znów jest w ciązy. To dziewczyna od nas z bb i niestety nie pojawaiłą się od czasu testu. Co do "znowu w ciąży" to ja gdyby nie cc wcale bym sie ni pogniewała:-)
sestinka może tez na dietke die wybiera jak moja Mila:-D
konwalianka myślę, ze takie etapy z powrotem do samodzielnego spania jeszcze nas niejednokrotnie czekają
basieniak miejmy nadzieję, ze nie spadnie więcej. Ważne, zę jest taka wesoła. A badaliście jej mocz. Bo czasem jedynym objawem bakteri w drogach moczowych jest kłopot z wagą.
Psotka oczekuj mnie na wakacjach:-D Na kopiec kreta się pisze a na serniczek przywiozę Pola a jak zrobisz mu jeszcze do tego gołąbki to masz go u siebie murowanego do końca zapasów. Sprzedajny jest:-DMówisz, że mam pisać bloga:-D:-DMoże spróbuję. Tylko chyba nudny by był. Same kupki, dupki i śliniaczki:-D:-D
kalafiorem mi z kuchni jedzie:cool2:

Wisieńko no to szkoda że ta historia tak sie skoncyła myślalam ze ma lepszy finał. Oby kolejne dzieciątko już się doczekał przyjścia na świat.
Oczywiście ja też nie miała bym nic przeciwko kolejnego szkraba nawet teraz ale chyba bym troche spanikowała czy dam rade :-D

Wisienka mocz już miał dwa razy badany i wszystko było ok. Choć już jakiś czas temu... No mam nadzieję, że to może przez to że przez ostatnie dwa dni miała problem z bąkami i nie za bardzo mogła spać w dzień i potem przy jedzeniu szybko odpływała w wyniku czego czułam po sobie że mało je bo nawet w dzień mnie piersi bolały... Oby się poprawiła...

basieniek trzymam kciuki .... jak się mieści w siatce to chyba dobrze . a jak wzrost ?

wisienko pisz pisz ... wczoraj się uśmiałam na opowieści z wypadu do siostry:-D

maqnio NASZA TY BOHATERKO :-D:-D:-D:-Didziesz jak burza i fajnie że humor cie nie opuszcza

psotka , corin ja nawet nie wiem kiedy wy te ciasta pieczecie mi się nie chce nawet umyć naczyń:baffled:

dziób na bank bys dała to co trzymać kciuki ?

sesti moze i ząbalki ..mój też zaślinia wszystko

corin heheheh to dziś masz tornado..

renusia witaj serdecznie i napisz coś o swoich dzieciaczkach

konwalianko
? jak tam u was?

magia ? no i u was ?:-D:-D:-D:-D:-D

Hej:-)
Doczytuję Was od godziny (z przerwami na gadkę ze Stasiem:-D). Mój młodszy synek gada też ze zwierzątkami z pałąka: ejjj, oooouuuu, heyyy.:-D Była u mnie na noc kumpela z Torunia, studiowała ze mną. Fajnie było sobie pogadać.
Madzia dzięki za pamięć. U nas ok. Jakoś zapominałam od wczoraj Sab Simplexu dawać Stasiowi i nie płacze. Może kolki minęły?:cool2:
Wisienko jesteś bezbłędna:-D Kupa Milci i gołe cyce to niezły duet:-DNo i znów piszesz o tych pysznościach koperkowych na obiadek, mniam. Muszę jutro chyba jakiś pyszny koperkowy przysmak stworzyć:happy2:
Balkan może moje cyce widziałaś na środku Arkadii?:-D Nie, ja się zasłaniam pieluchami też:-) No, już poprawiłam, bo przecież nie Ty pisałaś o tych koperkowych sosach;-)
Maqnio Ty wiesz, że jesteś niesamowita, prawda? Będzie dobrze. Czuję, że rehabilitant rozmasuje Rózinkę i po bólu.*
Psotka Corin ale cuda robicie. Mniam. Serniczek to bym zjadła, ale pewnie uda mi się za rok:dry:
Alex to są straszne chwile, dobrze z Alexikiem ok.

Ostatnia edycja:
reklama
psotka - mój też ma białe punkciki takie kreseczki w miejscu dolnych jedynek ale jeszcze ząbka nie czuje. Ciekawe jak długo będzie trwał taki stan..

Z tymi ciastami to faktycznie szalejecie, ja bym chętnie zjadła, ale musiałabym go zjeść w całości bo mój mąż nie jest "ciastowy", spróbuje kawałek a resztę zostawia mi. A ja nie lubię jak się marnuje jedzenie.. :p

Do góry