reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Dzień dobry mamusie,

znaczy dla kogo dobry dla tego dobry. Raczej nie dla mnie... U nas ząbkowania ciąg dalszy, mały po całym dniu płakania zasnął wreszcie po kąpieli, czyli przed 8, obudził się o 22, po 23 itd... pobudki co godzina :baffled: trzeba było go lulać i tulić... Dziś muszę iść do lekarza po jakiś środek przeciwbólowy bo weekendu chyba nie przeżyjemy... :baffled::baffled:

madzia - no własnie, że jeszcze nie wyszły ale mały znosi to tragicznie... Cały dzień płaczu i marudzenia, nic go nie cieszy, szybko się denerwuje, a rączki to by po sam łokieć włożył do buzi... No jeśli to nie ząbki to co innego? Jeśli skok to tak źle jeszcze nigdy nie było...

reklama
Balkan mój też przeprosi ale co z tego jak niedlugo znow to samo... Masz racje wina jest po obu stronach ale ja wiem co zle robie i umiem się przyznać a on nie... :-( ale cóż poczekam na niego i pogadamy... spróbujemy podjąć jakąś sensowną decyzje...Madzia Konwalianka Sis Psocia witajcie!:-) i bardzo dziękuję

Ostatnia edycja:
o rany! współczuję Wam tych zębów.... jedno jest pewne, że wszystkie nas to czeka.... :( mi się w ciąży zaczęła wyżynać 8-ka, więc pamiętam, że to nic miłego - nic dziwnego, że dzieciaki tak płaczą....

Baby pls - pomóżcie tym moim biednym sutkom.... co Wam pomagało - oprócz kapusty...

Mateusz też śpi.... i już się boję, że jak się obudzi będzi głodny.... :(

Wisienko heh przypomniało mi się, ostatnio miałam podobna sytuację. Bylismy z rodzicami u lekarza, karmiłam malego w aucie i tata pyta "zapalić ci światło?" :-D ja mówię "tak, i jeszcze wystaw transparent - >>gołe cycuchy<<!!!" haha no za grosz pojęcia ci faceci nie mają. Ale u mnie przynajmniej się zapytał :-D

Balkan ja na poranione piersi używałam bepanthen. Jeśli chodzi o osłonki to mamy z canpola i są ok ale jeśli nie ma konieczności ich uzywania to ja bym odradzała.

Maqnio rehabilitacja jeszcze nie przynosi rezultatów bo jeszcze nie byliśmy hihi :-) dopiero we wtorek mamy pierwszą ;-) a Wy pewnie, że skonsultujcie się z neurologiem, co lekarz to lekarz. Ale mam nadzieję, że dadzą Wam ćwiczenia które Rózince pomogą. buziamy :**

Wydrussia kciuki za rozmowę, przemów temu swojemu do rozsądku ;-)

Jak tak Was czytam to myślę sobie, że człowiek powinien rodzić się z zębami... tyle z nimi zachodu. Może i u nas chodzi o zęby, sama już nie wiem. Ale dzisiaj udało się zasnąć bez histerii. Zajęło mi to godzinę ale jest sukces. Zahipnotyzowałam Szymka grzechotką :cool2:

Cześć dziewczyny!
U nas nocka względnie OK, rozwala mnie ten bąbel jak przychodzę do niego w nocy jak się obudzi a ten się do mnie śmieje od ucha do ucha :))
Dzisiaj położyłam go na brzuszku a ten zaczął się przewracać na boczek :) robią postępy te nasze bąble :)

balkan - a na sutki POLECAM Bevita. Testowałam też z Aventu ale wcale nie pomagał a Bevita praktycznie natychmiast przyniosła ulgę i szybko sutki się zagoiły! Miałam też nakładki z Aventu ale nie chciały mi się trzymać i ich nie używałam.

Uciekam ogarnąć mieszkanie, mały śpi... :)
Miłego piąteczku!!

reklama
A my już po szczepieniu...
Lekarz wchodząc do gabinetu głośno trzasnął drzwiami i mała w ryk i tak już do końca nie chciała się uspokoić...
No i najgorsze, że waga wyszła 5,46kg (ciut mniej niż w zeszłą sobotę w domu) a to już poniżej 10 centyla:( Nie wiem czy to nie przez te problemy z brzuszkiem od kilku dni bo mała nie za bardzo może dobrze zasnąć więc potem przy jedzeniu dość szybko zasypia i przez to mało je (w wyniku czego ja chodzę nabrzmiała;) wczoraj jak mąż mi ją podawał do karmienia to go strumykiem potraktowałam;)). No więc mamy dawać ten espumisan 2 razy dziennie i znowu dicoflor przez 2 tygodnie i za te 2 tygodnie do kontroli samej wagi bo ciągle spada na tej siatce centylowej:( A jak znowu spadnie to nie wiem co dalej... Najgorsze, że jak ją dokarmiłąm mlekiem z nocy to w efekcie potem dłużej niż standardowo nie chciała jeść. Więc głodna raczej nie chodzi, a u mnie z ilością pokarmu też jest ok więc ja już nie wiem o co chodzi...

Do góry