reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

dzięki Dziewczyny!

zacznę od bepanthenu - mam nadzieję, że pomoże... a Mateusz się wierci, bo pod koniec jednej piersi mniej leci i się denerwuje, a ja nie chcę go tak od razu odstawiać - przytrzymuję główkę, ale ma chłopach siłę.... no i ssie już mocniej niż na początku....

Miczka, podobno bywają dzieci, które się rodzą z zębami.... ale chyba nie wszystkimi... :) z drugiej strony w brzuchu jak się dziecku zęby wyrzynają to też przeceiż boli....

reklama
czesc czy moge tu dołączyc? jestem mamą 4.5latki i 3 m-cznego baby które własnie usnelo mi na rekach. Strasznego mam teraz cycola, normalnie spałaby z cycem w buzi. Na początku tak nie było ale od jakiś 2-3 tygodni tak sie dzieje. Mój mąż już nawet sam mówi ze tak sie nie da fukcjonowac. Nie wiem czy nie przestawić małej na butle-tyle ze to cieżko jest.
Apropo poranionych brodawek to super sie sprawdza maść maltan (ok 14zł), używałam na początku karmienia jak mała źle ssała a ja płakałam z bólu. Maltan działa znieczulająco i leczniczo

Ostatnia edycja:
basieniak - oby z tą wagą się poprawiło, rozumiem Twoje dylematy.. też się martwię o wagę mojego Mateusza, chyba pojadę go zważyć..
balkan - oby bepanten szybko pomógł, bo pamiętam ten ból..
Renusia - witaj! przedstaw nam swojego szkraba :) chłopczyk czy dziewczynka, jak ma na imię?

Witam.
U nas walka na froncie Mila - spać NIE, Mila - kołyska NIE, Mila - na ręce, na ręce i chodzić TAK, trwa nadal.:-D:-D:-DJestesmy obie uparte i efektem tego są krzyki, zauwazcie, ze nie płacz tylko krzyki bo ona po prostu na nas krzyczy, Mili i moje zmęczenie. Ale nie popuszczę. Znów zastosowałyśmy stary model z odkładaniem i po 15 razie zasnęła w kołysce. Co dziwne wieczorem nie ma tego problemu. Ona chyba uwaza, ze wyrosła już ze spania w dzień. Na pewno to wina Pola bo dał jej na chrzciny piękny bukiet białych rózyczek a podobno pierwsze kwiaty czynią z dziewczynki kobietę:cool2::-DMoja kobieta charakterna jest i o wielkiej sile głosu:-D No i nadal chyba jest na diecie bo z jedzeniem kiepsko. :dry:Pogoda u nas prześliczna. Chociaz rano były tylko 2 stopnie. Teraz słońce i lazurowe niebo. Rankiem zrobiłam weekendowe zakupki a Pol został z Mila bo dziś ma na 12 do pracy:-) I wróci pewnie koło 17tej , lubie taki system:-D Zraz zrobię obiadek. kalafiorkowa z koperkiem i ryba z ziemniaczkami i kapustą kiszoną. Dla mnie sałata:-pPotem ogarnę mieszkanko, powiesze pranie i wyruszymy na jesienny spacer:-)
Jutro Pol ma szkołe ale przyjedzie moja Ewela z Zuzią i będziemy miały babski dzień. Pogadamy o ile nam córy pozwolą.
balkan ja tylko purelan na te sutki i nie trzeba go zmywac przed karmieniem. Dla mnie rewelacja. Nawet teraz czasem go stosuję np. na suchą skórę po katarze pod nosem:tak:Mili smarowałam za uszkami bo miała tez tam taką suchą skórkę
basieniak kurcze z tą wagą, ja nawet nie wiem ile Mila teraz wazy. Mamy szczepienie za 2 tygodnie to ją zwazymy dopiero.Ale ja zaszczepili?
malamii u nas tez jak tylko się pokażę Mili to od razu usmiech
Renusia witaj. A jak nazywaja się dzieciaczki?
Miczka i rodzi się ci dziecko z zebami i od razu je cyca:-D:-D:-DCoś jak mały wampirek:-D
Maqnio az bidulko. Daj znac mi koniecznie po reha, bo jutro z ta koleżanką to raczej nie zajrzę. O której ma być? Ja mam znowu P tel na cały dzień;-)Ukochaj Róxinkę i powiedz, ze ciocia kazała dzisiaj przespać 8 godzin w nocy ciurkiem
Psotko ja bywam przynajmniej raz w roku w Poznaniu a właściwie koło Pobiedzisk nad jeziorkiem w wakacje. Wtedy odwiedzam kolezanke z BB , która mieszka tez koło Poznania ale od drugiej strony, okolice Kiekrza:tak:To i do was zajadę :-D
Wydrusia jak tam idzą ćwiczenia, Lubi mała czy juz tez jak MIla znudzona
Konwalianko czyli czopuś nawet nie zdązył zadziałać?

Ostatnia edycja:
Renusia witaj
wisienka, chyba potrzebował takiego odruchu tylko.. ważne że z głowy..:)

Tymus usnął, cwaniak też chce na rękach,a już ładnie zasypiał w łóżeczku.. teraz muszę znowu go oduczać..ale te zęby mnie osłabiają..a raczej ich brak - ech..

Wisienka zaszczepił ją bo poza tym to zdrowiutka jest. Generalnie nie ma pomysłu o co z tą wagą chodzi... głodna na pewno nie chodzi... Ale już się boję co to będzie jeżeli zejdzie poniżej 3 centyla bo wtedy to już się przyjmuje że jest źle... tylko po niej nic takiego nie widać... eeeeeeeeeeeech...

Hej dziewczyny :-)

Wpadam jak po ogien, bo dzis dzieciaki mam w domu(dzien nauczyciela), ale musze wam pochwalic Ewunie. Zaczela wydluzac sobie przerwy miedzy kolejnymi drzemkami :-D z godzinki czuwania zrobila sobie 1,5 w porywach do dwoch. Normalnie swiatelko w tunelu, jest szansa ze moje dziecko nie przespi calego swojego zycia ;-) jednoczesnie zaczela przesypiac nocki (az boje sie chwalic, zeby nie zapeszyc ;-) )

I druga rzecz... Upieklam wlasnie jablecznik wg przepisu ktory tu wrzucilyscie (z grysikiem). Pieklam i nie mialam pojecia co z tego wyjdzie, jakos nie mialam wyobrazenia co moze z tego wyjsc. Wyszlo boskie, pachnace i pyszne. Przepis trafia do ulubionych ;-)

balkan purelan
maqnio dobrze ze masz jeszcze poczucie humoru
psotka fajnie ze Dawidek w miare dobrze znosi szczepienie
moze i u mojej zeby sie zaczynaja????? slina od tyg na potęgę az ciągną się z buzi takie sople jak na brzuchu lezy:), paluchy w buzię no i przy cycu strasznie zle je- denerwuje sie, puszcza i płacze-wczoraj to zeby ją nakarmic to normalnie na sposób i oszustwo- jako ze smoka chętnie ssie to ja jej najpierw smok, apotem szybko sutek i jakos zjadła bo normalnie na głodnego by poszła spac.Nie wiem czemu tak ma...

reklama
halo!

my po spacerku, wszakże krociutki - pół godzinki (bo zimno przeokropnie), ale dziecie dotlenione:-D
miczka kurcze przepraszam, cosik źle doczytałam i wyszlo mi, ze Wy juz zaczeliście rehab.:zawstydzona/y: Tak czy siak &&&&&!!!
wisienko dam znac of course, rózinka wycalowana, a reszte juz obgadalysmy:*
reniu witaj!!!
corin brawo dla Ewuni!!!
sestinka w takiej sytuacji poczucie humoru to podstawa, inaczej - wariatkowo - murowane:-D

u nas po poludniu gosc - chrzestna Różuli, fajnie:)

Do góry