reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

reklama
Corin od 16 lekarz przyjmuje a mój chce iść dziś ze mną więc pewnie dotre gdzieś do Rybnika na 17 :| Mala Monis dziekuje i napewno się podzielę :D ;)

Dzień dobry wszystkim. Stwierdzam, że jakimś cudem przespałam dziś całą noc. Jupi. No i widze, że Corin od nocy na nogach:((koniecznie zapytaj tego Twojego ginka co możesz brać na spanie, a te bóle to chyba norma, mnie tez boli jak siedze i jak za bardzo się w łóżku przeciągam, ale zawsze warto lekarza zapytac, to Cię na pewno uspokoi. I stwierdzam, że chyba przestane wyłączać kompa na noc i sie wylogowywac z bb i najlepiej cała noc siedzieć zeby ponadrabiac czytanie bo tyle znowu naskrobałyście ze szok:-)
a ja dzidzisiaj jakas taka niespokojna jestem, tak jakos gdzies tam wewnętrznie się denerwuje. Kto wiem, może dlatego, że dziś 13-sty. Mam nadzieje, że to tylko moje urojenia.
mala monis, do 14 tc to przede wszystkim trzeba przezierność karkową zmierzyć, potem ona zanika i jest niezmierzalna
elżbieta witamy i gartulujemy dzidziolka:)

Maqnio to dobrze że pospałas,ja w sumie też jakos dałam radę,ale głowa mnie boli ..własnie dziewczyny tez macie takie czeste bóle głowy ???

Dziewczyny czy pobolewają was jajniki?
U mnie zaczęło się w ostatni weekend. Calą niedzielę przeleżałam bo pobolewał mnie brzuch, w poniedzialek było już lepiej. Bolał ale tylko od czasu do czasu. A wczoraj zaczął kluć mnie lewy jajnik, dziś dołączył prawy i tak sobie kłuja od rana. Juz nie wiem co o tym myśleć. Nie chcę panikować, ale niepokoi mnie to...
Ja mam tak bardzo czesto :-) jak juz bardzo mocno boli to biorę Nos-pę po prostu wszystko sie rozciąga ... a moj gin mowi ze ... czasami mozemy odczuwac takie bole jak przypada na dni w ktorych mialysmy miesiaczke... bo organizm jest przyzwyczajony i te jajniki jeszcze cos tam swiruja ale spokojnie .
A nie bolą Ciebie pachwinki ?

Orchidea no to masz dokladnie taki sam termin jak ja, ale tak jak pisze Corin + , - bo dokladnie to nikt nie przewidzi kiedy dzidek sie na swiat wypchnie :-D
a bole glowy mialam jedynie na poczatku ciazy, przez ok 3 tyg a pozniej wszystko minelo.

Ja jestem calkowicie anty tabletkowa. Nie wiem jak bardzo mnie cos musi bolec zebym sie skusila na lekarstwo. Od dziecka tak mam i tego sie trzymam. Wiec tez powaznie sie zastanawiam nas znieczuleniem ZO, jesli sie okaze ze nie przekracza mojego progu bolu nie poprosze o nie ! ooo! taka jestem odwazna za wczasu :-D

Corin pobolewania w podbrzuszu mam, takie skurczowe, ale po 10 min zazwyczaj przechodzi. Za to jak sie zalatwiam, ale nie chodzi mi o sikanie :-D to tak cholerka mnie wtedy brzuch boli ze sie w pol zginam, tak jakby mi dzidek uciskal jelito grube. Nie da sie nawet tego opisac, takie cos tez wam sie zdarza? bo to ze po sikaniu czuje sie lekkie rozciaganie macicy to jest normalne (bo mi juz maqnio raz pisala ze tez tak ma), ale w tej drugiej sprawie to ja podziekuje za takie bole.

Juz jutro mam ta wizyte z polozna, trzymam kciuki zeby mi wyznaczyla USG na poniedzialek to moj by ze mna poszedl, bo ani razu jeszcze dzidka nie widzial na ekranie. Pewnie wywarloby to na nim duze wrazenie. A od konca stycznia ma 2 tyg urlopu ^^ ale sie nachodzil do tej roboty, jak caly czas na zwolnieniu
dodi_misia nici z przytulania wczoraj :-D sie smialam ze to jak miec rower bez lancucha. Niby go masz ale jezdzic tak do konca nie mozesz :-D :-D :-D moj D za to powiedzial ze bez siodelka. Ja mowie bez siodelka? to chyba przyjemnie i jezdzic sie da :-D ehh.. chopy, zawsze niedyspozycujny wtedy, kiedy jest potrzebny :-D

Ostatnia edycja:
Orchidea a robiłas juz jakies badania w ciąży?Np na toksoplazmoże czy inne? czy to jeszcze za wczesnie? Ja również jestem w pierwszej ciąży, więc strasznie się wszystkim przejmuję.

Ja jak bylam w 11 tygodmniu dostałam skierowania na toksoplazmoze tsh glukoze i ew. grupe krwi jak nie znam :) I tak panikowalam wystarczy sie cofnac kilka stron w stecz a okazalo sie ze w ogole nie mialam stycznosci z toksoplazmoza .
Tylko **** laborantki mnie nastraszyly :)
Ale juz mam nauczke ze nie sluchac ich

reklama
A mnie nic nie boli:nerd: tzn bolało do 12 tyg czy jakos tak miałam niemiły ucisk na pęcherz i jakies ciągnięcia a teraz juz nic mi sie nie dzieje:cool: więc wytrwałości kobitki.Mdłosci nadal zostały , bolące piersi no i wystający brzuchol:rofl2:

Do góry