reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Psota moze bys sroda, ale proponuje tak jakos bardziej rano, albo kolo poludnia (moze pokazemy dzieciakom koziolki?:-)), bo potem jak sie w korki wpakujemy to bedzie ciezko.

Maqnio dzieki za priv:)

dobrze wiedziec ze nie tylko moje dziecie domaga sie w dzien jedzonka tak czesto, u nas 2-2,5h i krzyk z glodu.

reklama
Czytałam i już i tak nie pamietam.
Magia Mila tez sporo w hustawce ale ona jak leżaczek . No ale u niej zalecana taka pozycja i ma mało być na prosto, to jest:-D
U nas albo ząbkowanie albo skok bo Mila nie śpi w nocy dobrze a w dzien to już tragedia dziś była. Jako tako do południa a po południu już nic i zmęczona jestem okropnie. Niby nie płakała ale warczała na mnie i marudziła. A teraz jeszcze musze Mackowi garnitur i koszule na jutrzejsze pasowanie przygotować:shocked2::crazy:

konwalianka, magia no Wiki też zawsze ma tak że je, bawi się, jak marudzi to do łóżeczka chwila zabawy w usypianie i śpi pół godziny i tak cały dzień. A jak za późno ją położę to już nie tak łatwo z usypianiem;) albo jak przegapi spanie to potem do końca dnia marudna. A dzisiaj nie wiem co jej się stało. Za pierwszym razem jak ją kładłam to usypiała i po minucie pobudka, to ja jej smoczek i czasem od razu odpływała ale po minucie znowu pobudka i tak cały czas aż przyszła pora na karmienie... potem pospała chwilę w samochodzie po kolejnym jedzeniu a po następnym już nie dało rady jej uśpić... A co dziwne aż tak marudna przez to nie była... Ale wyglądało jakby jakiś problem z brzuszkiem miała bo strasznie nóżki podkurczała i napinała się, a jak siedziała u mnie na kolanach czy w leżaczku to bąki szły... Ale ja nic nowego czy w większych ilościach nie jadłam więc nie wiem... Ale na szczęście po kąpaniu zjadła i od 20 już ładnie śpi...

Konwalianko, nie ma problemu:)

Maqnio
, nie no! Różyczke nic, tylko całować, jaka ona jest cuuuuudna! Ciocia ją, oooooo tak mocno, kocha i Dawidek też;)

Magia, nie, nie kupuję na allegro ubranek. Kombinezonik kupiłam taki 1.jpg, a kurteczkę taką 2.jpg, a do odsprzedania mam taki kombinezon 3.jpg, bo oczywiście nikt się mnie nie zapytał czy już mam dla małego coś na jesień i tym sposobem mam 3 kombinezony i 4 kurtki...

Ania,
nie ma problemu, może być przed południem;)

Ostatnia edycja:
A my jutro robimy sobie wolne. Chorzy jesteśmy i będziemy sobie gnić:-)
Dodi Wisienko dobrze wiedzieć, że nie tylko my cały czas leżakujemy:-D A jak wczoraj byliśmy u ortopedy (a sensowny był) to zapytałam czy mogę w pionie nosić Stasia w chuście i czy może długo leżeć w leżaku. Powiedział, że w pionie w chuście ok, tylko ma być taki rozpłaszczony na mnie, a nie siedzieć:szok: A w leżaku może siedzieć ile chce, bo to super urządzenie i jest wskazana ta pozycja.
Wisienko a neurolog nie odradzał huśtawki/bujaczka? Bo spotkałam się z opiniami, że może np. pogłębiać asymetrię.
Psotko śliczne kombinezoniki i kurteczka. W ogóle wszystkie te Twoje karuzelki i rzeczy dla Dawidka są cudne! A w jakim rozmiarze masz ten, który chcesz sprzedać? Obawiam się, że będzie na Stasia za mały. On jest ocieplany?

Ostatnia edycja:
Magia, dzieki kochana:) Ten kombinezonik granatowy jest na 68, Dawidkowi jest za duży. Jest typowo jesienny na polarku, tak, jak ten beżowy.

Moje dziecko leżaczka nie cierpi;)

Ostatnia edycja:
Magia, my wczoraj wolne mialyśmy ale nie przez chorobe ale przez leniwa mamusię która zaspała:):) a co tam, nalezy się wam:)
To super że leżaczek jest ok, bo ona wiekszośc dnia w nim spedza jak jestesmy w domku..wtedy moge spokojnie wszystko porobić...ale spać to już w nim nie chce, woli lozeczko:)

basieniak, tak to jest jak się przegapi porę spania...potem maruda straszna:)

Magia terapeutka kazała nam bujać Milę. Asymetrie pogłębiaja czynności w jedną stronę a nasza hustawka buja się we dwie i to na boki a nie przód tył. Mamy taka tylko zieloną
Huśtawka Fisher Price "Owieczka" (1859246350) - Aukcje internetowe Allegro
Można zmieniac pozycje i tempo kołysania no i wyłączyć całkiem co najczęściej czynię i wtedy to jest takie krzesełko czy lezaczek. Wcześniej bujalismy Milę w kocu ale w rytmie 1-0-1. Teraz już nie ma asymetri. Ogólnie bardzo szybko i łatwo ja wyprowadzilismy.
Psotka ja tez w ten sam sposób dostałam dwa rozmiar 68 nowe i dwa po córkach kolezanek:-D

Psotka No właśnie, taki powinnam dokupić (gdzie się podziały te Łukaszkowe?:szok:). Ale obawiam się, że w 68 to go nie upakuję:no: Dziś go mierzyłam - ma tak około 73 cm wzrostu :-D

Dodi no właśnie i dla mnie wygodne to urządzenie. Mogę coś zrobić w domu, bo w łóżeczku ryk. A Staś sam się buja i zaczął ostatnio dzięki temu przesuwać się po całym pokoju:-D
Wisienko cudna ta huśtawka. Ale na razie mnie nie stać na taką. Ja mam (a właściwie Staś:-D) taki bujaczek LEZACZEK BUJACZEK FOTELIK T4145 FISHER PRICE 0-18 (1847588877) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Hej Kochane przepraszam że znów się nie odzywam ale mamy troche kłopotów w rodzinie :no: Ogólnie ja przeziębiona mąż też i Lili ma infekcje ale na szczęście tylko katarek... bez gorączki. Zamówiłam jej nawilżacz powietrza wczoraj doszedł więc zobaczymy co z tego będzie... A teraz uciekam spać bo wysiadam :-( Teśka wyglądałaś BOSKO!! taką figurkę to ja bym chciała :-)

Do góry