reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
Ania, co szpital, to inne zalecenia, mi na Polnej powiedzieli, że nie ma opcji bez nadzoru, nigdy. Każda mama wie, co dla jej dziecka jest najlepsze, więc po co się nakręcasz? ;)

Sestinko, tak o liu jo, literówka;) Dziekuję bardzo!

Maqnio, :***** Ty też wiesz kochana moja:)

Silwia, dziękujemy!

Magia, ja piszę z historii. Kościół katolicki wobec kwestii żydowskiej. Okres II wojny światowej.

Ostatnia edycja:
My po spacerku, oj chłodno już sie zrobiło, w Gdańsku dziś słoneczka nie widać :-(

Teśka, moja Igunia też miała wrodzone zapalenie płuc. Spędziłyśmy sporo czasu w szpitalu ale teraz nie ma po tym śladu. Ważne żeby doleczyć to zapalenia i będzie dobrze. Dziś Wasz cudowny dzień, życzę szczęścia i miłości na długie lata :-)

Maqnio, u nas też są dosyć częste pobudki w nocy tak co 1-2 godzinki między 23 - 6 rano. Może to niepopularne ale w tym czasie mała śpi z nami w łóżku, bo już nie dawałam rady. Tylko, że Igunia śpi w dzień troche i po kąpieli ma 3-4 godzinny sen.
FRUZIA - daj mamie trochę pospać :tak::tak::tak::-)
Psotka, Magia powodzenia z doktoratem:-), ja się zastanawiam kiedy dam radę iść na magisterkę.

Sesti, tylko ze ewa nie byla szczepiona. Sluchajcie ona dzis przespala caly dzien

Jak zasnela o 9 to obudzilam ja o 13.30
Probowalam zabawiac jak tylko sie dalo, wytrzymala poltorej godziny i zasnela. Spi do teraz. Przed chwila probowalam ja budzic ale nawet nie drgnela. Gadalam do niej, glaskalam i nic, zero reakcji.

Bede miala przerabana noc. Juz widze jak jutro bede chodzic na rzesach.

Jutro mamy jechac na urodziny, jak nie przespie nocy bede nieprzytomna. Jak wtedy prowadzic samochod? Chyba taxi wezme :-(

Corin zadzwoń do tego lekarza. Gdyby bilirubina była wysoka to senność mogłaby być od żółtaczki, ale przecież spadła. Ja bym się upewniła.
Psotka To bardzo ciekawy temat. Bardzo. A ja z historii to jestem beznadziejna:-) Kompletnie nie mam pamięci do dat. Ja też trzymam kciuki za Twój doktorat. U mnie kiepsko z czasem, bo żadnej pomocy nie mam. Wierzę jednak, że jak Staś zacznie przesypiać nocki to zacznę wstawać o 5 (jak przy Łukaszku) i coś tam skrobać. Ja po prostu to lubię:-)
Danusia No to trzymam kciuki za Twoje studia.
Konwalianko Ech, jaki tam ekspert ze mnie. Po prostu mam totalnego alergika w domu. Wszystko mu poświęciłam. Nawet pracę zawodową. Ale nasz pediatra się śmieje, że jestem Goździkowa (z reklamy tabletek od bólu głowy;-), bo moje koleżanki zamiast najpierw dzwonić do niej i bulić kasę za wizytę to pytają mnie jak pomóc dziecku:-D
Ta wysypka u Tymcia wygląda mi na pokarmową, a nie kontaktową, bo jest w tych miejscach, gdzie jednak ubranko się nie styka z ciałem. Choć może to też być uczulenie na proszek i płyn do płukania. Ja Łukaszkowi prałam w takim płynie mydlanym Bebi, jest np. w Auchanie. Nie chcę Cię martwić, ale jak jest bardzo uczulony np. na nabiał to może go nawet uczulać śladowa ilość - nawet w bułkach i chlebie, a jak u nas było uczulenie na soję to wszystkie wędliny uczulały. Skoro go teraz zaczęło sypać to może warto wykluczyć takie rzeczy, które włączyłaś w ciągu 2 ostatnich tygodni? A kąpałaś go w krochmalu? Na te zmiany smarowałam maścią cholesterolową po kąpaniu, bo dobrze izoluje od ubranka.

Magia, trzymam kciuki za Twój:) Ja też to baaardzo lubię, mój mąż się śmieje, że jak tak dalej pójdzie, to będzie miał profesora w domu;) Ostatnio stwierdził, że mogę na macierzyńskim pisać prace magisterskie za kasę;)

no i Tymek odpadł ech..usnął w wanience.. a chciałam go przetrzymać do 20.00 nie udało się..
Magia, kurcze az 2 tygodnie? ale chyba znalazłam prawdziwego winowajce.. mąż chciał dobrze i kupił serek kozi, przedwczoraj i wczoraj jadłam do kanapki..może to to? byłam pewna ze kozi nie uczula, ale kto wie.. a i mam nadzieje, ze sie mylisz w sprawie takiej mocnej alergii u Tymcia :)
podziwiam Cię za tą organizację..

Magia, psotka..
ja też chętnie bym doktorat napisała.. nawet miałam już miejsce na uczelni, ale wyjechałam do Stanów a później do Warszawy i klops..;(

psota, no to maż dba o wasze finanse - hehe no i chce Ci maksymalnie czas zadysponować, aby Ci się nie nudziło czasem..

ja sama wzięłam obecnie dodatkową pracę z pracy..ale nie przewidziałam że Tymek będzie przechodził ząbkowanie i naprawdę jest ciężko coś zrobić..

Konwalianko ja też mam nadzieję, że u Was nie będzie takiej ciężkiej alergii. A serek? Moim zdaniem bardzo możliwe.
No to bierz się za doktorat? Nie możesz dojeżdżać na swoją uczelnię? Ja jeżdżę do Torunia na moją. Oj, chyba będę musiała spotkać się kiedyś z Maqnio:-) Przy naszych maluchach to naprawdę trudne. Ale trzeba próbować, nie?;-)

reklama
Dzięki Dziewczynki!!! ja juz w pizamie, zaraz lece w kimke co choc troche pospie, dopóki Fruzia spi:)
magia TY JEŹDZISZ DO TORUNIA!?!?!?:-) I JA NIC O TYM NIE WIEM!?!?!?!? :-)I JESZCZE SIE NIE SPOTKALYSMY!?!?!? :-)NO KOCHANA TAK BYC NIE MOZE KURKA JASNA!! jak tylko bedziesz to daj mi koniecznie znac, rozumiemy sie??????:-):-);-)
konwalianko z tego co pamietam ty podajesz małemu viburcol? tak? chcialam dzis kupic ale jest na recepte. twoj lekrza bez problemu daje ci na niego recepte?

Ostatnia edycja:
Do góry