reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

:)hello, hello:)ale fajnie że weekendzik nadchodzi- co prawda dla mnie jako dni wolne to i tak bez róznicy ale męzulo ma wolne to mozemy we trojeczke wreszcie pourzędować;)

reklama
Dzień dobry!!!

U nas noc rewelacja, jedno karmienie i odrazu po malutki zasnął w swoim łóżeczku. Byliśmy na śniadanku u babci, a teraz malutki śpi. Zimno jak cho***a na dworze!

Dziewczyny, czy Wasze dzieci też bez przerwy puszczają bączaski? Dawidek chyba sobie wziął do serca wierszyk o bączkach i ciągle purta;)

Konwalianko, u Dawidka tę wiotkość krtani najbardziej słychać, kiedy się obudzi, kiedy zaczyna jeść i przy płaczu. Właśnie stanowi ona największy problem przy przeziębieniu, bo wtedy nie wiem, czy to krtań, czy takie ma gardełko zawalone.

Aaa… i nie bądź wobec siebie taka krytyczna, przecież wyglądasz rewelacyjnie, poza tym śliczna z Ciebie dziewczyna!

Aneta z tym kładzeniem na brzuszku, to racja. Mi w szpitalu nie kazali go kłaść do snun a brzuszku, chyba, że ja nad nim będę siedzieć i obserwować.

Teśka, to i tak nie jest źle z Twoją teściową. Moja, to nic nie pomagała, ale wiecznie coś jej się nie podobało, do dzisiaj tak ma, wszystko ma gdzieś, a później wydziwia. No i z Ciebie to za dobra synowa będzie, ja tam moją od razu ustawiam do pionu.

Wydrussia, to ładnie Lilunia pospała:) Co ma powiedzieć Maqnio, tak mi jej żal, bidulka kochana!

Danuśka, no to mi kazali go przekładać co karmienie, raz na lewy, raz na prawy boczek, żeby nie miał asymetrii.

Miczka, u mnie też szaro, buro i ponuro, całe 10 stopni…

Magia, dziękujemy bardzo! :) A z czego piszesz doktorat? Ja też się zastanawiam, czy podołam teraz;)

Ania,ale jak się dziecko zakrztusi, to może być różnie.

Margeritko, ja mam medele harmony, używałam go całe 2 dwa razy, bo po 6 dniach przeszliśmy na mm:/ Kupiłam go za 179 złotych, odsprzedam za połowę z dodatkową buteleczką do przechowywania pokarmu.

Corin, brawo dla Ewuni! Co do kupki, to u nas też się skończyło robienie o stałej porze, wali kiedy chce;)

Morgenrood, ja chcę się zapisać na basen z Dawidkiem od marca, jesień i zimę sobie odpuszczę, żeby mi nie chorował.

Basieniak, polecam tymianek do inhalacji, rewelacja!

Sestinka, jak ból głowy, odpuścił?

Ostatnia edycja:
wydrussia to się będzie działo:)
psota jest ok a u Ciebie? moja pruta zwłaszcza jak się obudzi hihi , czasem to zastanawiam się gdzie te gazy w tym małym brzuniu się mieszczą:) A jak na brzuszek ja połoze to jak orkiesta;) i beknie przodem, i pyrknie tyłem hahah

psocia, ale mi słodzisz..chyba muszę CIę nająć to wtedy od razu lepiej mi będzie :)
a jak ten tymianek do tych inhalacji zastosować? a ten Twój laktator jest ręczny?
Teśka, jutro wielki dzień, więc dzisiaj koniecznie się zrelaksuj i niczym broń boze nie przejmuj!

dziewczyny ile może utrzymywać się alergia? Bo u Tymka już 4 dni jest i zamiast schodzić, to coraz więcej..na twarzy wyszło..może to inny alergen niż papryka jak sadziłam..nie jem jej od 4 dni.. możliwe aby to były płatki owsiane? kawa bezkofeinowa? już sama nie wiem..

no i łączę się w bólu z mamami, które narzekały ze dziecko płacze przed karmieniem..u nas od 2 dni niemal co karmienie jest płacz..już nie wiem o co chodzi..dopiero jak go uspokoję to złapie, ale ciężko jest..

Sestinko, dzisiaj już dobrze:) No właśnie, Dawidek ma tak samo;) Kiedyś jak nie mógł się odgazować, to mu mówiłam: ,,Synuś, bączek, bączek dziwny bączek, bo bez nóżek i bez rączek po co trzymać bączka w pupie, niech polata po chałupie", no i teraz chyba to jest jego motto, hehe;))

Konwalianko, e tam słodzę, prawdę mówię:) Zawsze możesz siebie i Tymcia spakować i przyjechać do mnie i do Dawidka na terapię;) ZAPRASZAM! tak, laktator jest ręczny i jedyny, którym udało mi się odciągnąć mleczko, dostałam też w prezencie TT, Avent i nie umiałam nimi odciągać, sprzedałam je, zostawiłam tylko Medele, ale teraz nie zdecyduję się na dziecko po 2 latach, więc szkoda, żeby leżał.
A tymianek to wsypuję do miski, zalewam gorącą wodą i stawiam obok łóżeczka Dawidka, po 10 minutach już dużo lepiej oddycha.

Ostatnia edycja:
Witajcie. Wpadłam się przywitać bo bardzo za wami tęsknię. Milusia w łózeczku się bawi
u010.gif
a ja z kawką
k055.gif
. Jakos lepiej mi zrobiła ta chwilowa odbijka od forum. Przestałam się nakręcać. Dziś masa roboty przede mna
h073.gif
p035.gif
d029.gif
bo w niedzielę chrzciny a po obiadku w restauracji i tak wszyscy do nas. Ale będzie szwedzki stół to się nie martwie, ze stołu u nas jeszcze brak. A pousadzam ich na kanapie , fotelch i stołkach z ikea:-D
Nadal czekamy na wyniki Milusi z drżeniem serca.:-(

Pozdrawiam wszystkie mamusie i dzieciaczki
a105.gif
.
I pokaże wam moją nową fryzurkę. Nie mam juz włosów do pasa a Mila nie ma ich w rękach, buzi i pampersie. Nie wypadają mniej ale przynajmniej mniej je widać. No i postaram się wrócić po wynikach do was.

Teska radością domek zbudujcie, dla dwojga, trojga, czworga, a może i więcej, kochając się coraz goręcej.
I zawsze miejcie w pamięci ten dzień jedyny - Wasze Cudowne Zaślubiny.

Jakośc komórkowa

Sestinko, dzisiaj już dobrze:) No właśnie, Dawidek ma tak samo;) Kiedyś jak nie mógł się odgazować, to mu mówiłam: ,,Synuś, bączek, bączek dziwny bączek, bo bez nóżek i bez rączek poco trzymać bączka w pupie, niech polata po chałupie", no i teraz chyba to jest jego motto, hehe;))

u mamo ale fajny wierszyk! juz go umiem:)

reklama
A ja na chwilkę doberek :-D
Corin racja pogodę mamy do bani :-( a chciałam dziś na zakupy z małą wyskoczyć echhh ...
U nas nocka superrrrr jej mała zasnęła o 22.00 i spała do 5.30 :-D:-DA taką mi kupkę walnęła ,że myć ją musiałam hahaha oki zajrze pozniej buziammmm

Do góry