reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

reklama
Wpadlam na chwile. Trzymajcie prosze kciuki za moja Ewe. Bylysmy dzis na powtornych badaniach krwi. Wyniki jutro. Mnie sie wydaje ze Ewunia juz wogole nie jest zolta, ale moze znow sie przyzwyczailam. Tak czy siak trzymajcie kciuki zeby wyniki byly super, a wartosci nizsze niz ostatnio.

Swoja droga moj spioch odpadl w labolatorium (po badaniu). Na spiocha zrobilysmy zakupy (na rekach), na spiocha wpakowalam ja do auta, na spiocha rozebralam w domu i odlozylam dolozeczka. Zdziwi sie jak sie obudzi, hahahaha. Spi juz godzine.

witam się, powiedzmy, że z rana :-D

Nocka jak zawsze z częstymi przerwami na jedzenie. O 8 kupa i zabawa do 10, teraz dziecko śpi, a ja mam czas na BB (sprzątanie musi poczekać na swoją kolej :-D)

Psotka, Wydruś, Orchi, Marzenka, ja mam łzy w oczach codziennie wieczorem jak mała zasypia. Widok mojego śpiącego aniołka - bezcenny, albo jak na śpiocha ją przytulam do odbicia, aah jak ja kocham tego bąbla.
Madzia, ta inka z rana już pewnie zimna, ale i tak chetnie wypije :D
Balkan, u mnie telewizor włączony tylko jak młoda śpi, nie chcę żeby oglądała, za to ona bardzo chętnie :p
Corin, moja Iga też ma takie dni, że ciągle śpi. Bywało tak- od 18 jednego dnia do 11 następnego (oczywiście z przerwami na jedzenie), potem 13-16 sen na spacerze i o 18 30 już spała na noc.
Silwia, Balkan, oj tak przewijak rządzi :-) na początku jak ma słaby humor i nic jej nie pasuje położenie na przewijak rozluźnia atmosferę :-D
Basieniak, sweet :) , a może uda ci się ściągną trochę w razie czego w drodze podasz z butli? ja młodą karmiłam już chyba w każdym miejscu, smoczek jej nie uspokaja to często muszę piers wystawić. :-D
Magia, brawo dla Stasia :), co kup - często mam wrażenie jakby miała za mało miejsca na świeże mleczko i "stare" musi szybko się ewakuować :-D
Ania, Karolka jest na piersi? ja do kąpieli używałam od początku podkładki ale z gąbki, ostatnio z tego zrezygnowałam, wydaje mi się, że teraz jej wygodniej jak tylko ręką ją trzymam. Tylko moje dziecię do największych nie należy teraz waży lekko ponad 5 kg

Corin, oooj to wymęczyli Ewunię, że tak padła :baffled:, ściskamy kciuki&&&&

Ostatnia edycja:
Corin moja Natalka spi tez zdaje mi się sporo- 10.30/11-12/12.30 , 14-17, czasem koło 18 krótka drzemka, 20 kapanie, zasypia koło 21z przerwami na karmienie spi do 5 rano,potem od ok 8-9 :)
my zaraz pędzimy na szczepienie - i znow człek lzejszy ok ok 7 stów;(
Psotka zapisuje się do klubu płaczek....jesteśmy szczęściarami...
konwalianka balkan ja natomiast mam kłopoty z prasowaniem heh więc wybieram małej ciuszki jak najmniej gniecące:)

Dzień dobry Mamuśki i Maluszki:)

U nas bez zmian- super:) Jedyne, co mnie zaczyna martwic, to to, że Dawidek zaczął od wczoraj budzić się z płaczem i zupełnie nie wiem o co chodzi, Konwalianko, Ty chyba też tak miałaś z Tymciem, doszłaś do jakiś wniosków, czy też nie wiesz ,,o so choti"?

Mamy tarczycowe, damy sobie radę, a co! :) Tylko śmigajcie do endokrynologa, żeby sprawdzić czy wszystko u Was dobrze:)

No to oficjalnie powstał kolejny klub- Klub Mam Płaczących ze szczęścia;)

Co do prasowania, to ja mam jakieś natręctwo, prasuję wszystko małemu i to tak, żeby nie było ani jednego zagniecenia, nawet skarpetki mu prasuję:) Świr, co? ;)

Czy Wasze maleństwa też śpią z pielusią? Dawidek tak zasypia: IMG_1558.jpg

Sestinko, 100 LAT dla Natusi:)

ŚCISKAM WAS OoooooOOoooooOOoooo tak mocno, WSZYSTKIE :)

Ostatnia edycja:
Magia mnie nawet nie te fałdki tak bardzo martwią. Czy nawet jeśli będzie WNM to też przeżyjemy bo to wiem, że da się wyćwiczyć. Martwi mnie najbardziej to strzelanie w stawach bo to nie wiem skąd się wzięło i co może oznaczać. Kciuki za Stasinka ofkors i tak jak mówisz - głowa do góry - w sensie dosłownym hehe

Corin wyniki sie na pewno poprawią, kciuki zaciśnięte &&&

Ja absolutnie dopisuję się do Klubu Płaczących Mam. Jak patrzę jak Szymuś śpi to powstrzymuje sie żeby go nie wziąć i przytulić do siebie tak moooocno mocno :-) miłość matczyna to chyba najcudowniejsze uczucie na świecie.

psotko, ja do tej pory nie wiem, czy to ząbki czy co..
sesto, gratki dla Natusi
corin, wyniki na pewno beda lepsze.. kurcze to Ewa mocno spi..mój tymek nie spi tak kamiennym snem

kurcze mały mi cos zaczął kaszleć..mam nadzieje, ze tylko coś mu utkwiło w gardełku..

a ja płacze jak mały płacze tak, ze utulenie nie pomaga..chyba z bezsilności wówczas..no i patrząc na tego szkraba nie wyobrażam już sobie życia bez niego..

Ostatnia edycja:
reklama
Psota mój czasem też z pieluchą ale częściej ze swoim niebieskim szmatkowym misiem ;-)

A jeszcze apropo tej miłości, to kiedyś chyba była już mowa o tym, jak jesteśmy zazdrosne o swoje szkraby. Ja dopiero przekonałam sie o tym jak bardzo jestem zazdrosna na chrzcinach - no najchętniej to trzymałabym go tylko przy sobie i nie dała nikomu... Na szczęście trochę się opanowałam haha Chociaż teściowej raz przygadałam - no bedzie mi synka do chrztu wieźć no... :-p:-p:-p

Do góry