reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Witam,
U nas ciezko maly w dzien spi po 15-20 min w sumie w ciagu dnia uzbiera sie z 1,5 godz.Dzis caly czas gadal, ogladal bajke i sie bawil ale nie polezy sam trzeba sie nim zajmowac bo najpierw jest krzyk pozniej placz a spi jak zajac na miedzy. Cyca nadal nie chce ja mu wpycham on piszczy bo placzem tego nie mozna nazwac,lzy mu tak leca az rzesy ma posklejane i chlipie po tym z 15 min, juz nie wiem co robic:-(czasami nie je dlugo to odciagam i w butli wypija 150ml co 3 godz, jak tak dalej pojdzie bede odciagala i dawala w butelce.
Maqnio moja znajoma mieszka w Anglii mowila ze sa masaze uspokajajace malucha, mi proponowala poczytac o tym, moze poszukaj czegos na ten temat
Wisienka ja dzis mojego z malym zostawilam najpierw mu piszczal ja biegalam po miescie a gdy zaczynam szybciej chodzic strasznie brzuch z prawej str mnie boli:wściekła/y:a na koniec narobil mu tak ze az po pachy byl umazany
Aleksandra nie zazdroszcze oby juz bylo dobrze:tak:
Miczka u nas 62 w tylku moze byc ale za krotkie juz przerzucamy sie na 68
Danusia u nas wizyta byla szybka cala trwala z 10 min a usg tez migiem i wez tu plac a oni na odwal:wściekła/y:

reklama
Maqnio ale zazdroszczę tego masażu! Ja nie mogę się już doczekać 20 września bo mój małż na urodziny sprawia mi matę masującą :happy2: bo daleko z moim kręgosłupem nie zajadę mimo, że dużo małego nie noszę. Normalnie schylam się jak staruszka, wszystko mnie boli. A mały już coraz mniej "mały" ;-)

czekamy na ostatnie karmienie i idziemy spać. Chociaż pewnie będę musiała poczekać aż mężasty skończy mecz oglądać :-D

Wisienko, Bianki jedzenie teraz trwa 5-10 minutek, tez jej sie ulewa, czesto z nadmiaru hehe, myslałam że jedząc tak krótko to nie najada sie dobrze, ale po jej wadze stwiedzam że najada sie nawet bardzo dobrze hehe... w nocy ostatnio musze wstawać i sobie troche upuszczać mleka bo cycki mnie aż klują z nadmiaru mleczka jak mała za długo śpi.. a tez nie je jakos bardzo często, 3 godziny przerwy ma zawsze, a nierzadko jeszcze dłuzsze więc kazdy dzieciaczek inny, jedne musza wisiec na cycku godzine zeby sie najesc a innym wystarczy 10 minut i tez jest ok:):)

ja byłam u gina wczoraj, wszystko ok, dostałam receptę na azalię, ale nie wiem czy wykupie.. mowiłam ginowi ze po karmieniu moze przyjdę po zwykłe tabletki dopiero...smiał sie i mowił, żebym przypadkiem wczesniej nie zawitała do niego z czym innym hehe
Mi tez przepisał azalię ale ja nie wezmę jednak się rozmysliłam, chcemy się starać o następne jak tylko blizna pozwoli no i nie mam okresu. Na razie zostana gumki a za pół roku juz chybił trafił:-D
maqnio dokładnie latałam upocona i z wypiekami na twarzy i jeszcze nic sobie nie kupiłam a teraz na alle szukam czegoś na te chrzciny bo niby waga wróciła ale w eleganckie ciuchy sie nie mieszczę. Dzinsy co innego bo się rozciągają
Anulka a moze to kolka u ciebie?

Wisienko, podziwiam cie mamusko! to szybciutko sie chcecie starać, dwa maluszki w domu to juz nie lada wyzwanie:):):) jestem ciekawa jaki miesiąc wybierze sobie wasz drugi maluszek:) ale lipcówka i tak zostaniesz juz do końca hehe

AA i chcialam Was zapytać o coś, bo na ramionach mam pełno takich małych grudek jakby, takie krostki białe...nie wiem od czego to jest i jak sie moge tego pozbyc... ma któras z was takie?

Ostatnia edycja:
Wisienko moj mial kolki juz przeszly po delicolu, on po prostu nie chce cyca bez wzgledu na pore dnia. Bawi se jest pogodny, glodnieje daje cyca a on piszczy nie chce nawet zlapac, juz nie daje rady cche go zmusic bo czasami az ssie palce ale on piszczy mi piersi rozsadza i tak caly dzien:-(

dodi ja mam nie wiem co to za cholerstwo i zaczeły mi wyskakiwac pryszcze:wściekła/y:A co do maluszka to nie mamy na co czekac bo czas ucieka. Jakbyśmy nie mieli jeszcze jednego maluszka to Mila znowu byłaby jedynakiem bo Maciek pewnie pójdzie w świat po Lo a to raptem 3 lata. A ja zawsze marzyłam o duzej rodzinie. Mam nadzieje, ze nie bedzie przeszkód. A lipcówką zostanę:-)
Anulka myslałam , ze u ciebie kolka po bieganiu po mieście bo z tego co piszesz to u małego może być skok rozwojowy. Jesli nie ma problemów z gardełkiem czy uszkami bo tak też dzieci się zachowują jak nie moga przełykac. Mila przy bolących pierdkach tak piszczy bidulka bo jak połyka to one wychodza i bolą

Wisienko, no ja juz tez od jednej kolezanki słyszałam że tez ma takie grudki na ramionach, ona tez karmi piersia...nie wiem może to jakis skutek uboczny? białko z nas wychodzi chyba heh..
Ja myslę że tak może za 10 lat znowu zostane mama, o tak na pocieszenie jak juz dziewczynki bedą duże:):)

Wisienka nie wiem gdy bylam u gina mowil ze moze watroba w koncu bralam tyle lekow. nie wiem moze skok ale juz nie pamietam kiedy jadl normalnie chyba z tydz temu jak tak dalej pojdzie bede musiala uzywac latatora i dopiero do butelka, juz tak robie 3 ray dziennie bo piszczy z glodu

dodi może i białko:-D A ja polecam takie macierzyństwo po długiej przerwie. Rewelacja. czuję sie młodo i cudownie, nie panikuje jak przy Maćku i mam mase radości z macierzyństwa. Dzięki temu , ze jestem spokojniejsza i Mila jes szczęśliwsza.:-)
Spadam pod prysznic i poczytam troszke i spać.Chyba, ze jeszcze się podoje bo mała spi i pewnie wstanie koło 4tej na jedzonko a mnie cycuchy pikają juz mocno:-DJestem mleczna krowa:-D
Dobranoc....Jutro tortilla na obiad...domowej roboty na nalesniku bez tłuszczu...Wstanę o 4 gotować:-p
Anulka oj to może coś z zasysaniem albo spodobała mu się butla, moze pojedz do poradni laktacyjnej jak miałam zastój to bardzo mi pomogli i nie trzeba było antybiotyku

reklama
Ja teraz tez jestem jakaś bardziej spokojna i normalnie przeszczęsliwa! takich cudo dziecki to ja moge mieć cala gromadkę...normalnie do schrupania:):)
Ja pewnie w nocy bedę musiała sie podoic troszkę, jeden cycoch tez już twardy się robi:):) Tortilla mniam, uwielbiam...chyba zrobie jak małz przyjedzie ale taka mniej pikantną, bo małej moze sie to nie spodobać :-D

Do góry