reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Witam,
U nas ciezko maly w dzien spi po 15-20 min w sumie w ciagu dnia uzbiera sie z 1,5 godz.Dzis caly czas gadal, ogladal bajke i sie bawil ale nie polezy sam trzeba sie nim zajmowac bo najpierw jest krzyk pozniej placz a spi jak zajac na miedzy. Cyca nadal nie chce ja mu wpycham on piszczy bo placzem tego nie mozna nazwac,lzy mu tak leca az rzesy ma posklejane i chlipie po tym z 15 min, juz nie wiem co robic:-(czasami nie je dlugo to odciagam i w butli wypija 150ml co 3 godz, jak tak dalej pojdzie bede odciagala i dawala w butelce.
Maqnio moja znajoma mieszka w Anglii mowila ze sa masaze uspokajajace malucha, mi proponowala poczytac o tym, moze poszukaj czegos na ten temat
Wisienka ja dzis mojego z malym zostawilam najpierw mu piszczal ja biegalam po miescie a gdy zaczynam szybciej chodzic strasznie brzuch z prawej str mnie boli:wściekła/y:a na koniec narobil mu tak ze az po pachy byl umazany
Aleksandra nie zazdroszcze oby juz bylo dobrze:tak:
Miczka u nas 62 w tylku moze byc ale za krotkie juz przerzucamy sie na 68
Danusia u nas wizyta byla szybka cala trwala z 10 min a usg tez migiem i wez tu plac a oni na odwal:wściekła/y:

reklama
Maqnio ale zazdroszczę tego masażu! Ja nie mogę się już doczekać 20 września bo mój małż na urodziny sprawia mi matę masującą :happy2: bo daleko z moim kręgosłupem nie zajadę mimo, że dużo małego nie noszę. Normalnie schylam się jak staruszka, wszystko mnie boli. A mały już coraz mniej "mały" ;-)

czekamy na ostatnie karmienie i idziemy spać. Chociaż pewnie będę musiała poczekać aż mężasty skończy mecz oglądać :-D

Wisienko, Bianki jedzenie teraz trwa 5-10 minutek, tez jej sie ulewa, czesto z nadmiaru hehe, myslałam że jedząc tak krótko to nie najada sie dobrze, ale po jej wadze stwiedzam że najada sie nawet bardzo dobrze hehe... w nocy ostatnio musze wstawać i sobie troche upuszczać mleka bo cycki mnie aż klują z nadmiaru mleczka jak mała za długo śpi.. a tez nie je jakos bardzo często, 3 godziny przerwy ma zawsze, a nierzadko jeszcze dłuzsze więc kazdy dzieciaczek inny, jedne musza wisiec na cycku godzine zeby sie najesc a innym wystarczy 10 minut i tez jest ok:):)

ja byłam u gina wczoraj, wszystko ok, dostałam receptę na azalię, ale nie wiem czy wykupie.. mowiłam ginowi ze po karmieniu moze przyjdę po zwykłe tabletki dopiero...smiał sie i mowił, żebym przypadkiem wczesniej nie zawitała do niego z czym innym hehe
Mi tez przepisał azalię ale ja nie wezmę jednak się rozmysliłam, chcemy się starać o następne jak tylko blizna pozwoli no i nie mam okresu. Na razie zostana gumki a za pół roku juz chybił trafił:-D
maqnio dokładnie latałam upocona i z wypiekami na twarzy i jeszcze nic sobie nie kupiłam a teraz na alle szukam czegoś na te chrzciny bo niby waga wróciła ale w eleganckie ciuchy sie nie mieszczę. Dzinsy co innego bo się rozciągają
Anulka a moze to kolka u ciebie?

Wisienko, podziwiam cie mamusko! to szybciutko sie chcecie starać, dwa maluszki w domu to juz nie lada wyzwanie:):):) jestem ciekawa jaki miesiąc wybierze sobie wasz drugi maluszek:) ale lipcówka i tak zostaniesz juz do końca hehe

AA i chcialam Was zapytać o coś, bo na ramionach mam pełno takich małych grudek jakby, takie krostki białe...nie wiem od czego to jest i jak sie moge tego pozbyc... ma któras z was takie?

Ostatnia edycja:
Wisienko moj mial kolki juz przeszly po delicolu, on po prostu nie chce cyca bez wzgledu na pore dnia. Bawi se jest pogodny, glodnieje daje cyca a on piszczy nie chce nawet zlapac, juz nie daje rady cche go zmusic bo czasami az ssie palce ale on piszczy mi piersi rozsadza i tak caly dzien:-(

dodi ja mam nie wiem co to za cholerstwo i zaczeły mi wyskakiwac pryszcze:wściekła/y:A co do maluszka to nie mamy na co czekac bo czas ucieka. Jakbyśmy nie mieli jeszcze jednego maluszka to Mila znowu byłaby jedynakiem bo Maciek pewnie pójdzie w świat po Lo a to raptem 3 lata. A ja zawsze marzyłam o duzej rodzinie. Mam nadzieje, ze nie bedzie przeszkód. A lipcówką zostanę:-)
Anulka myslałam , ze u ciebie kolka po bieganiu po mieście bo z tego co piszesz to u małego może być skok rozwojowy. Jesli nie ma problemów z gardełkiem czy uszkami bo tak też dzieci się zachowują jak nie moga przełykac. Mila przy bolących pierdkach tak piszczy bidulka bo jak połyka to one wychodza i bolą

Wisienko, no ja juz tez od jednej kolezanki słyszałam że tez ma takie grudki na ramionach, ona tez karmi piersia...nie wiem może to jakis skutek uboczny? białko z nas wychodzi chyba heh..
Ja myslę że tak może za 10 lat znowu zostane mama, o tak na pocieszenie jak juz dziewczynki bedą duże:):)

Wisienka nie wiem gdy bylam u gina mowil ze moze watroba w koncu bralam tyle lekow. nie wiem moze skok ale juz nie pamietam kiedy jadl normalnie chyba z tydz temu jak tak dalej pojdzie bede musiala uzywac latatora i dopiero do butelka, juz tak robie 3 ray dziennie bo piszczy z glodu

dodi może i białko:-D A ja polecam takie macierzyństwo po długiej przerwie. Rewelacja. czuję sie młodo i cudownie, nie panikuje jak przy Maćku i mam mase radości z macierzyństwa. Dzięki temu , ze jestem spokojniejsza i Mila jes szczęśliwsza.:-)
Spadam pod prysznic i poczytam troszke i spać.Chyba, ze jeszcze się podoje bo mała spi i pewnie wstanie koło 4tej na jedzonko a mnie cycuchy pikają juz mocno:-DJestem mleczna krowa:-D
Dobranoc....Jutro tortilla na obiad...domowej roboty na nalesniku bez tłuszczu...Wstanę o 4 gotować:-p
Anulka oj to może coś z zasysaniem albo spodobała mu się butla, moze pojedz do poradni laktacyjnej jak miałam zastój to bardzo mi pomogli i nie trzeba było antybiotyku

reklama
Ja teraz tez jestem jakaś bardziej spokojna i normalnie przeszczęsliwa! takich cudo dziecki to ja moge mieć cala gromadkę...normalnie do schrupania:):)
Ja pewnie w nocy bedę musiała sie podoic troszkę, jeden cycoch tez już twardy się robi:):) Tortilla mniam, uwielbiam...chyba zrobie jak małz przyjedzie ale taka mniej pikantną, bo małej moze sie to nie spodobać :-D

Do góry