Dobry wieczór mamuśki,
trochę was poczytywałam i w związku z tym mam kilka pytań:
Czy żółtozielone kupki mogą oznaczać alergię?
Jak czyścicie języczek bo ja małemu nie mogę dalej sięgnąć tak usta zaciska więc z przodu jest ok a z tyłu się pleśniawki robią
Czy uczulenie wychodzi na całym ciele czy tylko buzi? Bo np. po truskawkach wyszło mu wszędzie a teraz na buzi, dokładnie na czole ma pełno takich krostek jakby podskórnych
co to może być?
Ja się nie udzielałam bo po tym zmienionym mleku to w ogóle była lipa, strasznie mu się ulewało, aż dziś w nocy to zwymiotował, że nosem poleciało :-( na razie kupiliśmy Nan na ulewanie, zobaczymy jak nie to wrócimy do normalnego Nan bo po nim tylko bączki walił ale przynajmniej mu się nie ulewało.
Dodatkowo odwiedziłam dziś koleżankę, urodziła 3 tygodnie przede mną, też ponad 4 kg chłopca i miała ten sam problem - że mały się budził co 2 h. Poszła to lekarki a ta jej poradziła, zeby kupić zwykły kleik ryżowy dla niemowląt i delikatnie zagęścić mleko. powiedziała, ze często się zdarza, ze dzieci urodzone duże po prostu nie dojadają bo mają mniejszy żołądek niż powinien być na ich zapotrzebowanie. Np na butelce pisze że dziecko ktore ma 5 kg powinno zjadać ok 120 ml mleka - ale mój może zjeść na raz max 80!! Dlatego rzekomo tak mało śpią. No i jej mały odkąd dojada tym kleikiem to śpi do 5 h
więc dziś też zakupiliśmy ten kleik i będziemy próbować, mam nadzieje, ze maleństwo się w koncu naje i szczęśliwie prześpi troche więcej.
A dodatkowo ledwie chodzę, właściwie to chodzić nie mogę. U nas taka ładna pogoda, że codziennie z małym 2 x na spacerek ciskam i nie zauważyłam kiedy na najmniejszym paluszku zrobił mi się odcisk.
Jakimś sposobem zdarłam z niego skórkę... JA PIERDZIELE ALE BÓL!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Buta nie mogę założyć, normalnie tragedia...
U nas mały spał na dworze całe popołudnie (znaczy całe 2.5 h
) i do tej pory ma jakiegoś focha, nie chce spac tylko amrudzi i marudzi... współczuje dziewczynkom które mają tak cały dzień...