reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
Witam u nas juz pospane od godz...zasnal po wielkich bojach po 23 wstal po 1 pozniej po 3 i po 4 o teraz nie spi...
Miczka u nas jest tak samo, wczoraj w mieszkaniu spal pol godz. Dopiero gdy byl na spacerze pospal troche a tak wisi na cycu przy nim zasypia a gy go ploze buzi sie, nie mam czasu poprac, ugotowac itd
Dodi moj w trakcie jedzenie wyzuca cyca palcze, robi sie czerwony i po chwili szuka. Tez nie wiem jak wyglaja plesniawki:eek:ma bialy jezyk ale myslalam ze to nalot po mleku...

witajcie
u nas noc taka sobie.. jak mały zasnął ok. 19 to obudził sie o 23 i to było chyba apogeum nocnego spania, bo później spał już tylko po 2h, do tego męczył go brzuszek, wiec wiercił się niemiłosiernie.. nie wiem jak u mnie z kwestia niedojadania, bo mój mały ssie z 15min i sam wypluwa, więc jedną piersią się zadowala, a jak chce mu znowu wepchnąć cyca to nie chce..

aleksandra - zielone kupki sie zdarzają, może to być reakcja na jakiś lek, na zmianę mleka lub zwyczajnie się utlenić, jeśli troszkę w pampersie była..obserwuj, jesli sie powtórzy lub dłużej utrzyma - skonsultuj z lekarzem
- ja język czyszczę gazikiem, który nasączony wpycham na małym paluszku do buzi
- u nas uczulenie wyszło tylko na dekoldzie i wokół ust i policzkach, więc widać może
;-)

miłego dnia..

Hej Kochane:-) Dawno mnie nie było, bo chrzciliśmy Stasia. Szaleństwo! Było 25 osób (w tym 8 dzieci). Moja mama oczywiście nie przyjechała... Do tej pory sprzątam i nie mogę dospać. Mały był grzeczny w Kościele, spał prawie cały czas. Niestety kolki nie omijają nas ostatnio i świrowanie na cycu przez cały dzień też. U nas też - spanie 15 min. Po odłożeniu do wózka - albo płacz albo obserwacja.
Stresuję się, bo pojutrze mamy szczepienie (błonica-tężec-krztusiec) i na rota. Jednocześnie doszczepiamy Łukaszka na ospę. Będzie sajgon.
Konwalianko Cieszę się, że Tymcio już zdrowy! I pięknie przybiera. Staś ma już pewnie z 6 kg albo i więcej, więc po kilkugodzinnym noszeniu nie mogę się odprostować i boli mnie kręgosłup.
Elżbietko do mnie też przyszła chusta, ale stwierdziłam, że będę małego w niej nosić jak będzie stabilnie trzymał główkę. A Wy nosicie się już w chuście?
Co prawda Staś od dawna pięknie trzyma sam główkę, ale ja mu ją i tak zawsze przytrzymuję, bo potrafi nagle mu opaść.

anula podrzuć link to takiego avatarka jak Ty masz;) kapitalny!
ja spać już nie moge, wzięłam małą po karmieniu do siebie do łózka, teraz kwiczy i piszczy mi nad uchem:)

witaj Magia, super ze chrzciny udane, szkoda tylko, ze mama uniosła się dumą i nie przyjechała do wnuka.. mój szkrab tez już porządnie obciąża mój kręgosłup.. mu chrzcimy sie w ostatnia niedziele sierpnia.. robiłaś w domu jak rozumiem? a jakie menu? wogóle nie mam pomysłu..

ja wlasnie zakupilam chuste, ale nie zamierzam czekac, sa wiązania, które pozwalają na noszenie takich maleństw, jak np. kołyska.. a dwie ręce się przydają.. ja mam sterty prasowania po szpitalu, będzie z 6 pralek, w środę wyjeżdżamy, a tam nasze i małego ciuchy..wczoraj maruda pozwolił mi wyprasować jedna pralkę.. nie trzeba komentować:szok:

taak anula, avatar super

witam babeczki porannie
konwalianko my też chrzcimy w ostatnią niedzielę sierpnia ...
ja postanowiłam że robię bardzo skromnie najbliższa rodzina ok. 6/7 os. i nikogo wiecej żadnych cioć, wujków itp.bo też by wyszło z 30 os.
maqnio oby mleczko pomogło ..moja córcia też piła i było po nim znacznie lepiej. małego teraz dokarmiamy beblionem ha i jestem bardzo zadowolona ... widze że mały się najada i kupa po nim super

corin u nas też kikut odpadł dopiero wczoraj:szok:
dodi fajnie że poprawa z tym cycoleniem
sestina ;-)
miczka wypisz w olnej chwili co jadasz może jednak coś małemu nie pasuje

woła król cdn.

Ostatnia edycja:
dzień dobry

widzę, że już po pierwszych chrzcinach. My jeszcze nie mamy ustalonego terminu.

Silwia tylko u nas to raczej nie jest problem braku pokarmu bo u nas tak jak u Konwalianki, mały czasem je z dwóch a czasem po jednym już wypluwa. I na pewno po jedzeniu nie wygląda na niedojedzonego - wręcz bym powiedziała że ocieka tłuszczem hehe. On po prostu nie śpi. Zaraz po jedzeniu jeszcze poleży trochę spokojnie ale jak się znudzi to coraz bardziej marudzi. A od dwóch dni to już na maksa jest marudny. W nocy też niby spał ale co chwila wiercił się, przebudzał (chociaż zamkniętymi oczami) i kwilił. A powiedzcie mi jak wygląda u waszych maluszków ranka po szczepieniu ze szpitala? Bo u nas do tej pory była ładna a od dwóch dni zaczęła się ślimaczyć, zbiera się ropa i tak myślę, że to może go boli i jest przyczyną tego marudzenia.

reklama
Do góry