reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
U nas dziś nadzieja na wyjście ze szpitala. Czekamy na wyniki i oby nas puścili :) dzisiaj mija 18 dzień naszego pobytu...

Młoda dziś znow zachowuje się jak wczoraj. Rzuca się przy cycku i nie wiadomo o co jej chodzi. Chyba robi tak samo jak Twoja mała Dodiś. Zupełnie nie wiem co to może być. Zasypia tylko leżąc na brzuszku na mojej klatce piersiowej, inaczej się nie da, a w nocy normalnie zasypiała przy cycku bez żadnych akcji.:dry:Zrozumieć małego człowieka - bezcenne. :-D

Witam,
U nas noc tragiczna zasnal o 21 wstal o polnocy, pozniej o 3.00,4.00,5.00,6.00 i 7.00 za kazdym razem jadl ale nie za duzo. Po 7 zajal sie nim Ł ale plakal mimo tego spalam troche po 8 karmilam i znowu mu plakal, teraz poszli na spacer i spi, mi glowa peka a pranie i gotowanie mnie czeka:wściekła/y:
Danuska &&&&&&, moj wieczorem przy kolce tak samo jak Twoja szaleje w nocy je bez problemu

hej Bąbelki!! tak jak myslalam, mala obudziła sie wczoraj po 10min. zasnela dopiero o 22:30 , czli po 17 h niespania - wiem wiem, brzmi to niewiarygodnie...idziemy dzis do lekarza, bo do tgo wszystkiego od soboty robi 1 kupke dziennie - bardzo rzadka,
konwalianka pije b.duzo wody - boje sie zbey przez te kupki sie nie odwodniła, wiec daje jej wode co rusz i niunia b. chetnie pije, herbatke daje rzadko - raz dziennie ok 50 ml.
konwalianko, marzenko, danusko, anulka - dzieki dziewczyny, mam andzieje ze Rózinka jakos sobie z tym niespaniem poradzi i ze lekarz podpowie co moze byc przyczyna niespania - stawiam na brzuszek.
corin zazdroszcze ze Ewunia tak pieknie sypia - oby tak juz zostało:)
danuska - &&&&& zacisniete!!!

Cześć mamuśki i szkrabki kochane :*:*:* poczytuję Was czasem bo na kompa nie mam za bardzo czasu :):) żeby siąść i popisać ... ogólnie jest ok mała śpi w nocy ładniej niż w dzień dwa razy się budzi na cycusia ale przed kapaniem dostaje MM bo moje mleko jej nie starcza(ponoć) wisi na cyucusiu długoooooooooo no i położna stwierdziła,żeby jej chociaż 30 mleczka MM dawać ...nie bardzo mi się to widzi bo mła w ciągu 10dni przybrała 360g więc najada się poprostu myslę,że lubi się przytulać :):) o smoczku zapomnijcie że chce :) 4rey już wypróbowane i lipa :):) więc cycuś to jej monio ale staram się to zmieniać bo nie dam rady później sobie z Michasią :-D
Współczuję mamusiom które nie śpią prawie w ogóle w nocy i życzę wytrwałości w macierzyństwie chociaż to trudniejsze niż mi się wydawało :-D
Buziam Was wszystkie mocnoooooooooo :*:**: i maluszki też :*:*:*:*:*
Danusia zaciskam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :*:*:*:*:*:*

Hej. My z Filipkiem już w domku, z zegarkiem w reku czekali az 2 doba się skończy i do widzenia. Mały zdrowy, w dzień pięknie spi, w nocy troszkę ma problem z zasypainiem po karmieniu. ale głupia jestem, bo nie wiem co robić z tym karmieniem, czekam na położna może ona coś doradzi. pokarm niby mam, ale mało bo najwięcej udało mi się odciągnąć 30, ale wydaje mi się ze coraz wiecej go jest. dokarmiam sztucznym, ale mały potrafi po dwóch piersiach wypić 90 mm....:szok: i boje się ze to za dużo jak na niego, a poza tym, czy faktycznie on cokolwiek sciąga z piersi czy tak sobie mamla cyca. Wpadnę do was jak bede miec czas, dopiero dziś dochodzę do sił, wykończył mnie ten poród a rana boli jak ...... Pocięli mnie straszliwie
KKasiulka, dziękuję Ci bardzo za wsparcie , to naprawdę dodaje sił. Napewno napiszę do Ciebie na priva.
Ps. na dodatek moje przeziebienie się nasiliło bo przed porodem jak byłam u lekarza ogólnego to nic mi nie chciał dac, jak kaszlę to mam wrazenie ze mi krocze rozrywa. dziś popludniu znow do ogólnego

czesc
konwalianka witaj na forum, i ciesze sie ze z synusiem jest lepiej.
danuska trymamy kciuki.obyscie dzisiaj wyszli ze szpitala.
maqnio zycze wytwalosci.
orchidea probowals smoczek chicco
od 3 dnich nasze nocki sa masakryczne. wieczorkiem przewaznie je okolo 21, ale po godz musze znowu dac cyca, jak nie wczesniej i tak walczymy do 23. potem pobodka okolo 3 i walka do 6. i tak przez caly dzien, chyba ze idziemy na spacerek to potrafi przespac 3godz. Przyokazji trzeba wyminic pampersa to juz jest koszmar, przed jedzeniem nie ma mowy bo jest krzyk i trzeba po karmieniu, a takim sposobem sie wybudza i nie spi. tylko placz i cyc go uspakaja. Jest godzina 13 a ja w pizamie nie ogarnienta bez sniadania, nie mowiac o mieszkaniu z synusiem przy cycu, raz prawy, raz lewy. eh uroki maciezynstwa

reklama
Do góry