reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Kkasiulka dzieki, sprobuje jednak bez przepajania, sama najwyzej bede pila koper;-)my na kolki mamy delicol i infacol, niby jest lepiej ale jeszcze czasami ma ataki...
Ostatnio wiekszosc mojego dnia to siedzenie na fotelu z cycem na wierzchu a jeszcze jest tak wygony ze nie ssie gdy sie poloze obok, musze go trzymac i przez to jedzenie jest wiekszosc dnia na rekach gddy odloze go placze...
Corin widzisz co polozna to inne zdanie, sprobuje na samym cycu a za 2 tyg szczepienie wiec popytam lekarke:tak:

reklama
Witam późną porą :-)

Dzisiejszy dzień zaliczam do udanych. Filip miał dzisiaj fazę na spanie - co zjadł, to zaraz poszedł spać. I tak cały dzień. Mam nadzieje że nie poprzestawia się nam i nie będzie teraz w nocy grasował.
No i w końcu Paweł postanowił sprzedać dom. Wystawił ofertę a tu okazało się że jego oferta jest 3 najtańszą za metr ofertą w województwie. Może za to szybko znajdziemy kupca.

Co do położnych i różnych zdań to ja mam kilka przykładów jeszcze z czasu pobytu w szpitalu... jedna np mówiła o kikucie żeby nie zamaczać, przyszła inna i powiedziała że można. Itp...

Co do przepajania to też bym nie przepajała skoro jest na cycu.

Aneta oby malemu przeszlo terroryzowanie;-)
Postanowilam nie bede przepajala, jakos sie przemecze z tym ciaglym wiszeniem na cycu w koncu wyrosnie z tego:tak:
Dawalam mu tak z tydz, wczesniej gdy nie przepajalam sasiadka mnie zapytala o to wiec powiedzialam ze tylko cyca daje to taka zdziwiona byla i mowila ze trzeba, zwariowac mozna...

miczka ja wiem, ze trudno Ci bedzie uwierzyc, ale moja Rózinka nie spi dzis od 5:30 rano i nadal nic nie wskazuje na to, że pośpi...

Maqnio wierze Ci kochana bo u mnie było dokładnie to samo - po karmieniu o 5 nie było już spania. W ciągu dnia była jedna drzemka 15 minut. Co już sobie przysnął to albo puścił bąka albo uderzył się ręką po twarzy i wystraszył i oczywiście oczy jak 5 złotych. Udało nam się zasnąć na trochę przed kąpielą i teraz go uśpiłam oczywiście na rękach. Mam nadzieję że troszkę dłużej pośpi i nocka jakoś minie.

Kkasiulka nie przerażaj mnie kobieto bo za tydzień mamy znowu gości z dwójką małych dzieci i to na cały tydzień... :szok::szok::szok:

spokojnych nocy życzę wszystkim

hej kochane., widzę walka z cycami i spaniem na tapecie...

U mnie to samo, mała dzis mało co spała w dzień, przy cycu sie tak od wczoraj szarpie, że nie wiem o co jej chodzi, czy chce jesc czy juz nie chce, czy cos ja boli...normalnie nie wiem.. cyca tak szarpie i sie denerwuje..a mleko widze że leci.. pszaleć idzie... a przy kąpaniu ciągle jeszcze płacze..nie wiem kiedy ona sie przyzwyczai.. teraz leży w lozeczku i przysypia, ale jak smok wypadnie to oczy otwiera...

wydaje mi się że ona mało co zjada z cyca i przez to będe miała mało mleczka.. już sama nie wiem co robić, czasami mam takie mysli, żeby karmic ja tylko MM bo to jednak łatwiej, wiem ile zje i wtedy wiadomo, czy placze z głodu czy poprostu cos jej dolega innego... oj zeby tak zrozumiec te nasze dzieciaczki...

cześć Dziewczyny!
Dłuuugo mnie tutaj nie było, chociaż podczytywałam Was. :-)
Gratuluję wszystkim Mamusiom i podziwiam te, które nie mogą się wyspać. :szok:
Mój Antoś za 9 dni skończy dwa miesiące :szok: Niestety ja nie karmię piersią tylko mieszanką więc dopajam. Mały nie chce pić herbatki koperkowej tylko wodę. :tak:
Na kolki lekarka przepisała mu Espumisan, ale zauważyłam, że pomaga mu tylko w puszczaniu gazów. Jak się napina, to daję mu po 3-5 kropelek. Na sam brzuszek daję mu dwa razy dziennie Sabb simplex. To chyba pomaga, bo mały jak zje o 20 to kolejne karmienie jest o 2-3 w nocy a potem o 6 rano. Tylko w dzień jest gorzej, ale to chyba normalne, że mniej śpi a więcej chce się bawić :-D

witam
zgadzam się z wami że co lekarz co położna to inna opinia i dlatego czujemy się z tym wszytskim same i działamy intuicyjnie.
anula co do przepajania przy karmieniu piersią nie jest konieczne mleko mamy do 6 msc. jest wystarczające chyba że stosujesz karmienie mieszane to trzeba dopajac.
dodi trzyma kciuki oby to było chwilowe
aneta to chyba syn odpokutował :)oby wiecej takich spokojnych dni
maqnio to kiepsko że mała nie spi :(
em ka dzieki za instruktarz w odbijaniu ...DZIAŁA szybko :):)_i o to chodziło moja babcia prawie zemdlała jak zobaczyła

o ho mały płacze zw.

hej

u nas nocka na szczęście spokojna. Po wczorajszych wojażach mały budził się tylko na jedzenie o 1, 4 i 7 i zaraz zasypiał. Za to teraz mamy już standordowo porę czuwania. Mam nadzieję, że pogoda chociaż nam dzisiaj dopisze i wybierzemy się na spacerek.

reklama
miczka ja też nie narzekam bo nocka i u nas super
mały zasnął o 20:00 , 2:00 i 6:00 wiec rewelacja .:)

teraz też uderzył w komara ...pogoda jak na tą chwilę fajna tylko jest strasznie duszno

Do góry