reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

witajcie kochane

u nas weekend z gośćmi, własnie przed chwilą pojechali. Mały do wczoraj był grzeczniutki, dzisiaj jakaś masakra. Nie spał w dzień prawie wcale i cały czas marudzi :-( nie pomaga noszenie, bujanie, głaskanie, wózek, smok - na chwilkę się uspokaja i zaraz znowu jęczy. Idę bo znów wzywa...

reklama
Witam,
Dziewczyny dajecie swoim maluchom herbatke rumiankowa?mi polozna kazala a Ł ciotka jest pielagniarka i mowila ze absolutnie nie mozna podawac dzieciom rumianku ale nie wiem dlaczego:eek:nie wiem czy dawac malemu, boje sie ze zaszkodzi:-(
Miczka u nas dzis tak samo w mieszkaniu spal pol godzteraz juz placze pol godz. spal jednynie na spacerach bylismy dzis 2 razy pio 2 godz

miczka ja wiem, ze trudno Ci bedzie uwierzyc, ale moja Rózinka nie spi dzis od 5:30 rano i nadal nic nie wskazuje na to, że pośpi...ja jestem strzebkiem nerwów, poki co tesciowa ja buja, cały dzien marudzi, płacze, krzyczy, nie zmruzyła oka nawet na 5 min. masakra jakas. zamowiłam jej dzisiaj bujaczke, modle sie zeby chciała w niej lezec. i od 3 dni ma awersje do wózka.przedtem na spacerku pieknie spala a teraz spacery wygladaja tak, że małz prowadzi wózek a ja z mała ide niosąc na rekach, poczym odkładam, lezy moze z 5 min. potem krzyk i znowu na rece. o co kaman? - nie mam pojęcia....
anula ja mojej daje herbatke z kopru włoskiego tak raz dziennie a poza tym przepajam wodą przegotowaną.

edit:19:20 po 14 godz. "walki" dyktator zasnąl.. obstawiamy ile pospi? na moje oko pewnie z 15 minut..ehh...

Ostatnia edycja:
U nas po lekkiej nocy (pobudka o 2 i 5:30) dzień masakra... mała miała jedną drzemkę, a tak zasypia na 5 minut i znów awantura. Ssie pierś a za chwile ją wyrzuca i płacze, za sekundę znów szuka i tak w kółko. Zasypiała na rękach ale już odłożyć się nie dała nie wiem o co jej chodziło. Jeszcze nigdy tak nie robiła. A do południa co zasnęła to jakaś pielęgniarka coś chciała, a to pobranie krwi, a to antybiotyk... Teraz zasnęła i od 20 minut spi, eeeh mam nadzieję, że to koniec tego szaleństwa.

Maqnio,
boshe jak Ty slicznie wyglądasz, wcale nie masz już brzuszka i wogle kwitnąco :D Rózinka za to wygląda jak 6-miesięczniak :-D

Maqnio dziewczyno tak nie moze byc zeby malutka nie spała cały dzien ,

Klaudia moja tez jest cwaniara mała płacze i krzyczy jak tylko cos jej nie na raczke , jak sie obudzi dostanie pojesc to chwilke polezy i miałczy z tym ze ja wytrwale jej nie biore na rece , puszcze karuzelke niech zaglada , podaje co chwila smoczka jak krzyczy to nie lece tak szybko jak by sobie tego ona zyczyła , małe dzieci to małe cwaniaki jak im sie popusci to juz koniec one beda zadziły nami , niestety nie moge sobie na to pozwolic bo bym musiała cały czas dame nosic i z nia przebywac a niestety sa jakies obowiazki w domu

Na spacerze tez sie prezy i płacze z tym ze ja wytrwale podaje smoczka i nie biore na rece ona z wysiłku w koncu usypia i potrafi potem spac i 5 godzin ,
Zycze ci wytrwałosci tylko, bo jesli nie ma kolek nic jej nie dolega to juz tylko jej kaprys i uwierz nie bedzie lepiej tylko gorzej jesli moge ci doradzic to jak płacze podawaj smoczka wytrwale, nie bierz na rece malutka popłacze i zmeczy sie to usnie na bank , no chyba ze ja cos boli to juz inna sprawa

witajcie kochane

u nas weekend z gośćmi, własnie przed chwilą pojechali. Mały do wczoraj był grzeczniutki, dzisiaj jakaś masakra. Nie spał w dzień prawie wcale i cały czas marudzi :-( nie pomaga noszenie, bujanie, głaskanie, wózek, smok - na chwilkę się uspokaja i zaraz znowu jęczy. Idę bo znów wzywa...

I jest taki niespokojny pewnie przez tych gości.....Dzieci nie lubią chaosu, lubią mieć wszystko poukładane, wiedzieć co po czym nastąpi, wtedy czuja się bezpiecznie,a goście to zawsze odstępstwo od normy. Buziaki :-)

Witam,
Dziewczyny dajecie swoim maluchom herbatke rumiankowa?mi polozna kazala a Ł ciotka jest pielagniarka i mowila ze absolutnie nie mozna podawac dzieciom rumianku ale nie wiem dlaczego:eek:nie wiem czy dawac malemu, boje sie ze zaszkodzi:-(

Bo rumianek może uczulać, lepiej nie podawaj. A karmisz butelką czy cycem? Jak butlą to faktyczie trzeba dopajać, ale jeśli cycem, to nie, szkoda mleczka :-)

A moja znow non stop spi. Nawet bym chciala zeby troche pokwekala, poczuwala, a ona sie budzi w dzien na jedzenie i od razu zasypia. Az sie zastanawiam czy to normalne...

Moja też lubi spać :-) W zasadzie - żeby nie zapeszyć, Milenka jest bardzo grzeczna......Ja jestem spokojna to i dziecko się nie denerwuje.

Od 18 do 20 kładłam dzieci spać, właśnie zjadłam kolację i padam........

reklama
Kkasiulka, pamietasz moze od ktorego tyg mniej wiecej dzieci zaczynaja wiecej czuwac? Ewa ma w ciagu doby 3 przerwy w spaniu: od 8.30 do 9.00-9.20, od 18.30 - 20.00/ 20.30 i niestety w nocy od 1 do 2 reszte czasu przesypia. Budzi sie co 3-3,5 godz na jedzenie i tyle.

Do góry