reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Wlasnie wyszla polozna od nas. Mala w ciagu 4 dni przybrala 200 g :szok: wazy juz 4300. Obawiam sie ze idzie w slady brata, ktory w pierwszym mies zycia podwoil swoja wage urodzeniowa i jak mial 2 mies to wazyl 8200 :szok:

Vero, tez w pierwszej chwili pomyslalam ze cos z woda. A moze sprobujcie nieco wiecej jej nalac, moze przez to ze jest jej malo to szybko stygnie i Waldusiowi poprostu zimno jest.

reklama
Wlasnie z ta temperatura wody to roznie :( mam termopmetr w wanience i zawsze sie pojawia ... "komunikat optymanlna " czylio niby ok ja sie tak zastanawiam moze ja za malo tej wody wlewam bo nie wiem czy mozna ten kikut od pepowiny zamaczac czy nie ? Chyba nie prawda ? ... No i wody to jest tylko troszke :( i tak sobie mysleee na logike ze jak jest za malo wody ... to moze mu zimno i powinnam wiecej tej wody wlewac ??

Verka ja poswiecilam jedna pieluche na kapiel klade glowke w rogu namydlam na przewijaku owijam w pieluszke i do wody malemu cieplej... wczoraj kapalam bez i az mu szczeka dolna latala:/ oj widze ze tego porbowalas ahh
ja go wkladalam i polewalam pepuszek i tak i samo wyszlo to cos pozniej spirytusem i git pepuszek sie zagoil...

ja brak weny na pisanie ... znowu zgrzyty ze starsza:( byla w stanie powiedziec mi ze jestem wyrodna matka:( do mojego dzwonila i powiedziala ze nie umiem sie zajac malym i zle to robie :( mam dosc niech tylko tesciowa wroci i wyprowadzam sie stad bo psychicznie wysiade... do tego chcialam isc po buleczki dzis i powiedzialam jej zeby nasluchiwala malego choc spal to powiedziala ze nie. wiec szybko obskoczylam na szczescie zdarzylam podczas snu...mowie wam mam dosc:((

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Vero, a wloz lokiec do tej wody. My tez mamy termometr a temp wody ustalamy " lokciowo" i ryk jest zawsze przy wyjmowaniu z wanienki ;-)
Co do moczenia kikutka, zawsze mi mowiono zeby nie moczyc, a ta polozna ktora do nas teraz przychodzi kazala wrecz lac wiecej wody, zeby kikutek byl zamoczony, potem po kapieli rzeba go dobrze osuszyc, wyczyscic patyczkiem (takim do uszu) i przesmarowac spirytusem. Jak widzisz sa rozne szkoly. My tak robimy i kikutek ladnie sie goi.

Vero więcej wody ale nie musi przeciez byc kikut zakryty, a jak go czasem ochlapie to nic. Jak go trzymasz? Jak myjesz to z kims, jedna os, myje druga polewa wodą wystające czesci ciała. Jak głowke myjesz? U nas szampon w iance na suche wloski a spłukuje takim pojemniczkiem z dzióbkiem ze ani kropla nie naleci gdzie nie trzeba. No i nie kąp zupełnie na głodnego. Próbuj, moze cos się przyda.

witam mam chwile bo maly z tata na spacerze a ja zaraz lece na zakupy;-)
U nas noc rewelacyjna maly zasnal o 22 a wstal o 2.30 szybko zjadl, zmienilam pieluche i spal do 5 a pozniej wstal o 7.30:-Dto nasz pierwszy poranek od ponad tyg gdy nie wstal o 4 i nie spal do 7 bo ostanio przez to ledwo zylam. Ogolnie jest grzeczny, leki na kolki pomagaja, ciagle wisi na cycu i rosnie jak na drozdzach:-Dwczoraj bylismy u ortopedy, wszystko dobrze. Nawet nie plakal tylko lapal lekarza za reke gdy robil usg:-Dja przez to tyg wstawanie o 4 bylam tak zmeczona ze zapomnialam zapalcic za wizyte w ostatniej chwili i sie przypomnialo a pozniej zostawilam trobe z rzeczami malego u lekarza:zawstydzona/y:naszczescie dzis juz wyspana jestem;-)
Weronika ja nie patzre na termometr bo wtedy woda jest za zimna i maly plakal, spr lokciem. Teraz tylko placze gdy sie konczy kapiel;-)w i tak jak pisze Sestina nie kap gdy jest glodny, moj jak jest to dam mu na troche cyca i wtedy kapie pozniej po kapieli dam mu znowu i wtedy juz spi do 22 je i znowu spi
Corin Twoja niunia tak jak moj rosnie jak na drozdzach:-D
Mala monis &&&&&&&&&&&&
Aneta moze to przejsciowe moj 3 dni tak szalal ciagle go nosilam albo zabawialam
Pisalyscie o wadze ja musze zrzucic 8kg zeby wazyc moje 55kg:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
reklama
Kapiemy go w dwie osoby trzymam go tak ze ... mam dlon pod paszka ... aleee on jest taki szybki i tak ruchliwy ze balam sie go trzzymac panikowalam strasznie i Pawel gotrzyma w ten sam sposob .... i ja go myje ... tylko ze ja naprawde ....chyba za malo wody wlewam bo ledwo co pupa sie zanuza ....
A co do sprawdzania temperatury "lokciowo" ja nigdy nie wiem zawsze mam wrazenie ze .... za ciepla potem ze za zimna i tak wkolko :( nie ufam swojemu łokciowi ale z kapiela mowie Wam strasznie jest... :( ,,,

Do góry