reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Magia nie jem nabialu...

powiem wam ze mu w nocy przemywalam dupke i maka podsypywalam i jakby troszke zelzala... tez lezy podsypany i sie wietrzy... tylko kicha boje sie ze go zalatwie i bedzie chory... jak narazie matka nic sie nie odzywa...

mojemu tez cos swiszczy w nosie i tez frida nie chce wyciagnac z reszta nie chce tego za moco zrobic:/ ahh narazie sobie kicha...dziwne ze matka tego nie skomentowala...
ale oczywiscie wciela sie bo byl polozony pod tetra a ta moze prykryj go flanela i .uj....

reklama
anulka jak leży z gołym tyłeczkiem pod pielucha to go nie zawieje.. mój tak leżał cale godziny i nic nie było.. a mamą się nie przejmuj.. takie czepianie się..

Magia pisałaś, że mały robi inne kupy - tzn. jakie? ja mam wrażenie ze mój takie wodniste teraz

dziewczyny moj D pieknie okreslil tacierzynstwo bo mowi: ,,gdyby teraz ktos mnie zapytal o to kiedy jestem szczesliwy ,odpowiedzialbym WTEDY GDY MOJA CORKA PORZADNIE PUSCI BAKA POZNIEJ WALNIE KUPKE I ZASYPIA TAK SPOKOJNIE BEZ BOLI BRZUSZKA :-D

witam
anula
lepiej jak go trochę zawieje niż ma się zagrzc . co do mamy to czeka was spokojna , poważna rozmowa i pewnie wszytsko sobie wyjaśnicie . co do pupy ja stawiam na to że małemu było za ciepło i pupa się nie goiła .
magia, konwalianka u nas też kupy inne ale grudki mleka jeszcze są :errr:
chyba zdobyłam mistrzostwo bo nadal mamy kikut od pępka ..grunt że nic się tam nie dzieję . ... położna mówiła że czasem tak jest .
aneta głowa do góry to burza hormonów i spadek naszej formy ..z czasem jest lepiej choć mi się zdarza popłakać jak nikt nie widzi.
corin trzymamy kciuki za jutrzejszy dzień.&&&&&&&&&&&&
wisienko mi się wydaje że odstawienie nabiału zrobiło swoje chociaż leki też pomogły... oby już było lepiej
em ka cos w tym jest naszym panom też się zmieniają Priorytety

Witajcie u nas noc znacznie lżejsza. Emilcia spałaślicznie dopiero o 2.30 obudziła się na jedzenie i marudziła 2 godzinki. Pręzyła się i nie mogła puścić baka,ale płacz był znacznie lżejszy. Około 4 zrobiła kupke, kilka pierdków i zasneła, przed chwilą ją nakarmiłąm i spi dalej. Więc mimo zmęczenia i tak jestem zadowolona, ze jej trochę odpuściło.

U nas też w nosie furczało i ja zakropiłam solą i połozyłam Emcię na brzuchu i po chwili zaczeły gluty się pokazywać, były po prostu głębiej i spłynęły:tak:

dzień dobry!

u nas noc taka sobie, mały dość często się budził, jadł mało bo zaraz przy cycu zasypiał, a jak go odłożyłam do łóżeczka to marudził. O 4 już się oczywiście wyspał i była walka żeby trochę poleżał spokojnie. Czułam się jak maszynka do podawania smoczka ;)

A mam pytanie z serii głupich... jak maluszkowi zakropić nosek tą solą? Bo przecież chyba nie psiknę mu bezpośrednio do nosa, ten psikacz jest taki silny że chyba by mu pupą wyleciało ;)

Anula nie daj się mamie, coś wiem na ten temat - u nas moja mama niby bardzo dużo mi pomogła ale w którymś momencie zaczęło się za dużo wtrącania. Trzeba było uciąć to odpowiednio szybko i teraz jest ok.

miczka ja kupiłam sól w takich plastikowych ampułkach i tam po oderwaniu dzióbka lecą kropelki.super się sprawdza do przemywania oczek

Hej Bąble!!

łohoho ale sie nam malenstwa posypały:):):) my nadal u tesciow i całe szczescie bo inaczej chybabym uciekla. Na szczescie tesciowa jest w pogotowiu to i troche pospac moge, bo inaczej chyba musiałabym ćpać zeby nie zasnąc na stojąco. Rózinka zaczyna terroryzowac całą rodzinke, - chce byc noszona na rekach, ale ja sie nie daje, czasem wrzeszczy w niebogłosy zeby ja wziac ale mamusia uszki zatyka i nie bierze. Wczoraj po kapaniu taka akcja trwała 3 godz. płacz okropny a gdy tylko wzielo sie na reke - cisza. do tego doszły nam problemy z kupkami, no masakra jakas. w zyciu nie myslałam ze to bedzie takie trudne. nocka ciezka mała spała moze w sumie 2 h dopiero o 7 zasnela i spala do 9, takze ledwo na oczy patrze...eh..mam nadzieje ze z dnia na dzien bedzie coraz lepiej...

corin &&&& zacisniete
emka faktycznie chyba narodziny dziecka zmieniaja priorytety
aneta głowa do góry kochana, ja wyje własciwie non stop, ale jak popłacze tak jakos mi lzej
wsienko buziaczki dla was:*
madzia u nas tez pepuch nadal jest, połozna mowiła ze to moze potrwac bo mała była duza i pepowinka była spora

wszystkim mamuskom buzi!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry