reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

oj widzę, że ta zabawa w podnoszenie to i u mnie jest..ale ja w nocy idę na łatwiznę i śpię z małym..nie wyobrażam sobie wstawać, a tak tylko przekładam małego z jednego boku na drugi, wpycham cyca i niestety oboje odpływamy..

ja wpsikuję tą sól, ale z nieco dalszej odległości, mały się nie skarżył :)
zaczęłam dzisiaj podawać biogaję i gripe water, dodatkowo mój mały wygląda jak biedronka, bo ma twarz w białe kropki (mam robioną maść na te jego wypryski); też zacznę jeść kminek i podobno rumianek można pić, więc może i to zacznę..
Magia u mnie biogaja kosztuje 39zł

u nas mały obudził się o 4 i tradycyjnie, do 6 płaczki, prężenia..zrobił z 4 kupy, później 30min przerwy i kolejne 2 kupy.. teraz śpi od 2h ale już pojękuje i podkurcza nóźki.. już mi się serce kraja..a co dopiero później..ech..

u nas mały dostał pesel - pełnoprawny obywatel:-D

gratulacje dla Danuśki

Ostatnia edycja:
reklama
hej kochane!

U nas noce jak narazie spokojne, za to w dzień sobie troszke malutka pozwala he.. jak nie kupa to jej sie uleje, jak ją przebieram z kupki to nasika na przewijak i cała do przebrania, wtedy ją położe i znowu slyszę że kupke wali...i tak w kołko...wtedy znowu kiszki puste i głodna heh, po kąpaniu też standardowo siku na ręcznik he

AA i zapomniałam wam napisać... moje dziecko ma już oficjalnie imię : BIANKA, ADRIANNA..

widze że Corin mnie wyprzedziła z smsem od Danusi, bo wczoraj wieczorem już nie dałam rady wejśc..

dodi, konwalianka, heh jak was czytam to geba mi sie smieje, bo to tak jakbysmy miały jedno i to samo dziecię:):):) moja Małutka ma rewolucje zołdkowo-jelitowe, bo musze ja dokarmiac mm, bo to co w piersiach jej nie wystarcza, do tego herbtka koperkowa i zoładeczek czasem sie buntuje...a i siku po kapieli na recznik - standard:)

Witajcie:-)
U nas marudy od wczoraj, ale bez kolki na szczęście. Maruda przed kupą, maruda na rączki, maruda przed zaśnięciem.
Konwalianko no to dużo taniej macie w Waszej aptece. A kupki u nas są jakby rzadsze, ale nie wodniste, mają mniej grudek, ale nie są żółte jak jajecznica tylko takie żółte z zielonym i beżowym:-) Super opis jak o barwach jesieni;-)
Corin dawaj tu do nas jak najszybciej na te rozmówki o kupkach:-) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za jutro!
Danuska Gratulacje!

My też już mamy pesel:-) A teraz wio po becikowe:-D

dodi maqnio u nas siku na ręcznik po kąpieli oraz kupka:-) Może pół dnia nie zrobić, a w ręcznik lub świeżo zmienioną pieluchę od razu:-D Taki z niego higienista:-)

Staś od wczoraj świadomie się uśmiecha Dziś włączyłam mu pierwszy raz pozytywkę nad łóżeczkiem. Jak się pięknie uśmiechnął. Szkoda, że nie miałam aparatu pod ręką.

Ostatnia edycja:
maqnio, ja w dzień też musze ją przynajmniej raz dopełnić mieszanką, bo w nocy normalnie sie najada i spi.. mówie Ci, niby grzeczniutka, malutko placze, prawie wcale..ale jest taka absorbujaca że jesc musze w pospiechu heh

herbatki jeszcze nie probowałam jej podawać, a dajesz jej smoczek? bo ja juz probowałam, czasami zassie i chwilę sobie cyca, ale na dłuższa metę nie bardzo..

maqnio, mnie dzisiaj syn załatwił mocniejsza artyleria jak go przewijałam..pupa już czyściutka, ja jedna ręka pod pośladki aby nieco podnieś i wsunąć świeżego pampersa a tu masz - kupa.. ech:-)

maqnio jak fajnie Cię czytać:-) super, że nie jesteś już taka wyczerpana. Moja teściowa też mi bardzo pomogła. Więcej niż mama...
dodi u nas bez smoka nie byłoby życia

reklama
konwalianka, tak tez mi sie zdarzyło już hehe..normalnie armata poszła, prawie ze na moja bluzke heh, małż jak to zobaczył to nie mógł sie nadziwic, jak z takiej dupki małej może tyle wylecieć heh
A kupki piekne jejeczne, grudkowate:)

Do góry