reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Hej mamusie!Wisienko nie można rozpamietywać,ja też całą ciążę byłam nastawiona na sn a wyszło kilka tyg przed porodem,ze cc i co pogodziłam się a wyrzucać sobie nie ma sensu,ważne,ze mała jest na świecie i zdrowa,ja tam staram się nie wracać do przykrych chwil ze szpitala bo wiem,ze przez jeden incydent-problem z papierami i jedną głupią babę teraz nie mam wystarczajaco pokarmu.Nie wolno zatem wracać do przykrych wspomnień!!!Wyrzuć to z siebie!U nas też nie codzień jest kolorowo-mały płacze po jedzeniu,czasem nie daje się go uspić,w kupkach widzę niestrawione grudy mleka,położna doradziła mi zmienić mleko na takie ze składnikiem antykolkowym,spróbuję może pomoże.Pozdrawiam wszystkie.

reklama
Anulka na takie krostki najlepsze jest wietrzenie.. ja zdejmuje pampucha, myję dupcię, nakrywam pieluszką tetrową i np. karmię małego.. wtedy tak nie wyma****e tymi witkami.. gdy mój miał nieładne pośladki - robiłam tak nawet 4 razy po 30min - godzinie dziennie, wystarczyły 3 dni i wszystko wróciło do normy; warto też wiedzieć, zeby bez potrzeby nie stosować maści na bazie cynku, bo skóra się uodparnia, a jak się smaruje, to cieniutką warstewkę..

dzięki Miczka, sama się zdziwiłam, taki głodomorek..

Mimi, to że sa grudki mleka to nic niepokojącego.. mój tez takie robi.. lekarz powiedział, że to normalne, grunt, że nie jest to sama woda albo zatwardzenie..

alexandra, szybciutko w domu, super

dzisiaj mój mały przespał 3h na brzuszku:)teraz też śpi..zauważyłam, że łatwiej mu baczki puszczać i nie płacze tak..

Ostatnia edycja:
Hej kobietki!

U nas wszystko super:) nawet już spacerek zaliczyliśmy...nie wiem czy nie za wcześnie??
Szukam sobie teraz informacji jak pobudzć laktację, bo coś słabo chyba u mnie z tym... mała je z jednej i z drugiej piersi podczas jednego karmienia, a jak już sie zaczyna denerwować że nie leci to nie wiem co robić...bo ona dalej głodna, a pokarmu juz nie ma.. piję dużo, kupiłam nawet herbatkę z hippa na laktację, ale chyba nie za wiele pomaga..

Dodi to moge dołaczyc do ciebie , nie wiem juz co mam robic zeby w koncu ten pokarm napłynoł , juz prubuje wszystkiego co mozliwe , duzo mineralnej , herbatki laktacyjne , zupki , odciagam laktatorem , dostawiam mała jak najwiecej i lipa , w piersiach póki jest mała ciagnie jak juz nie ma to płacz wielki a ja sie dołuje co mam robic

reklama
Do góry