reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Ja tez przed CC nie mialam lewatywy i pecherza mi nie przebijali bo wody same odeszly...czasem to ledwo co dolecialam do lazienki:/
ja jestem 10 dni po CC i czuje sie bardzo dobrze dla mnie najgorsza byla druga doba od ciecia nie moglam sie z lozka podniesc ale pomalu dalam rade:)

trzymam kciuki za reszte dwupaczkow :)
a mamom rozpakowanym zycze spokojnych nocy :)
moj maly szkrab nie chce zapeszyc ale zje i spi pieknie i oby tak dalej:)

reklama
Hej mamuśki.
Te rozpakowane i te nierozpakowane:)
My nadal w dwupaczku, dziś mieliśmy wesele u kuzynki ale nie ryzykowaliśmy stresu i hałasau dla małego, więc pilnujemy teściom domku i sklepu.
Corin, ja wczoraj gadałam z położną i powiedziała mi, że lepiej do szpitała jechac, gdy skurcze są regularne, i nie ważne czy są co 5 min czy też co 20. Tak więc na Twoim miejscu pojechałabym na IP. oczywiście trzymam kciuki!!!!!!!!
Jeśli chodzi o nierozpakowane , to już nas naprawdę mało, pewno można nas policzyc na palcach obu rąk. bynajmniej te, które częsciej zaglądają. Własnie wróciłąm z łazienki i troszkę mi się wydaje, że moja wkładka miała nieco różowy kolor, ale może to światło tak dziwnie padało. Nie myslę o tym i nie nakręcam się.
Polozna mi powiedziała, że jakby co, to boli nie przespię:)
Orchi, ależ Ci już fajnie! Nasze gratulacje!
Pozdrawiam wszystkie nowonarodzone maluszki i te, które nadal pływają w brzuszkach!
I jescze jedno, czy lewatywę robią w szpitalu czy trzeba samemu sobie ją kupić i zrobic?
Dobranocka, papa

Hej Kochane ja też 2 tyg po cc i czuje się rewelacyjnie:-) niestety moje dziecko ma chyba kolki :-( co wieczór po 21 zaczyna się prężyć i płakać aż kupki nie zrobi:-( a zdarza się to ok 1 w nocy :-( jestem już zmęczona i załamana szczęście że mąż mi pomaga i mamy "warty" na zmiane. a Ty Corin smaruj na ip!:-) trzymam kciuki :-)

Jak zwykle... Skurcze doszly do 5-6 min i trwaly ok 40 sek. Do gina nie umialam sie dodzwonic, wiec stwierdzilam ze biore prysznic i jedziemy na ip.
A po prysznicu kolejny skurcz juz byl po 8 min, potem znow po 5 i nagle po 10 i tak zaczely skakac czasowo, wiec odpuscilam ip i znow po jakis 40 min wszystko ustało.

Ja juz mam dosc, wolalabym nic nie czuc, bo tak wychodze jedynie na hipochondryczke ktora nie ma co ze soba zrobic :-(

Przy starszych mialam tylko bezbolesne stawiania macicy i tyle, zero akcji i za kazdym razem oxy.
A teraz jakies chore jazdy.

corin, nie jesteś hipochondryczka tyko słuchasz organizmu, który bawi sie z Tobą w kotka i myszkę.. nie przejmuj się zupełnie..prysznic jest najlepszym sposobem na sprawdzenie akcji.. wierzę, że już bliżej niż dalej do rozwiązania.. a może dzięki tym akcjom będziesz miała lekki i przyjemny poród? naprawdę życzę Ci tego, bo te skurcze już Cię wymęczyły za wsze czasy..

Cześć dziewczyny!

No i mija kolejny tydzień :) I zapowiada się, że dzisiaj będziemy mieć kolejnego dzieciaczka :)
Iwonuś - trzymam kciuki, powodzenia!!!!
aaalexaaandraaa - my do kina chodziliśmy często i przez całą ciążę, może mały się przyzwyczaił :) Bo moim zdaniem lubi chodzić do kina tak jak rodzice :p Czasem się trochę pokręci i tyle :)
Malamoniś - z lewatywą jest różnie, zależy od szpitala. U mnie robią sami ze swoich "zapasów" a np. w mieście obok trzeba sobie samemu kupić zestaw, z którego potem robią Ci lewatywę w szpitalu. Najlepiej zapytaj jak to jest u Ciebie w szpitalu.

Życzę miłego dnia, a ja zmykam na śniadanko :)

reklama
Czesc dziewczyny,
wczoraj zlapal mnie straszny bol po prawej stronie brzucha. bolalo strasznie ale do wytrzymania. trwalo od 17 do 20 wieczorem, a potem przestalo.
Teoretycznie data porodu na dzis, a ja dalej bez konkretnych skurczy, ale czekam cierpliwie.
Iwonus trzymamay kciuki
Corin ale ty sie nameczysz tym skurczami. Przeslij troche do mnie
Konwalianka witaj i buziaczki dla synusia. Oby te kolki szybko minely
malami witaj

Do góry