reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

madzia tak jutro dzień CC wybrany przeze mnie... ze strachu trzęse portkami ale w domu nie daję po sobie poznać, że niby twardziel.. hehe :-)
najbardziej boję się przebicia pęcherza, to na żywca robią czy już po znieczuleniu??

reklama
Dziewczyny nie wiem co mam robic, doradzcie mi prosze.

Skurcze mam co 6 min, ale trwaja zaledwie ok 30 sek i nie sa jakies specjalnie bolace. Z jednej strony nie chce znow panikowac, ale z drugiej to trzeci prod, chcialabym jakby co zdarzyc jednak do szpitala.

Czy skurcze powinny byc jyz mega bolace przy odstepach co 6 min czy maja prawo jeszcze tak nie bolec?

Nie wiem czy cos sie dzieje czy znow mam przepowiadajace i za kilka godz przejda.

Doradzcie mi

Iwonuś jak widać z tymi lewatywami to co szpital to zwyczaj bo mi z kolei robili lewatywę przed planową cc... A jeżeli chodzi o pęcherz to się nie wypowiem bo mi półtora godz przed zabiegiem wody same odeszły...
Corin no 6 min to już dość często a z bólem to chyba różnie bywa bo każda ma inny próg bólu itd...
A ja dzisiaj chyba znalazłąm sposób na małą... Wczoraj walczyliśmy po kąpaniu i jedzeniu godz dając jej krzyczeć i co chwilę uspakajając aż usnęłą (co prawda tak się zmęczyła, że spała do 2) a dzisiaj wymyśliłam, że skoro dobrze jej się śpi na brzuchu to czekam przy niej aż uśnie na brzuchu i wtedy przekręcam na bok i śpi dalej... Już drugi raz zadziałało:D uciekam spać jak już mała śpi:D

corin a ja bym pojechała na ip zrobić ktg .zobaczysz co i jak . mam nadzieję że skurcze będą się pisały .
iwonus powodzenia

dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi :-) Oby wszystko się powiodło i było szczęśliwie, trochę się martwie !!! Ściskam was mocno i ślę żegnam na razie z Wami bo nie wiem czy jutro od rańca zdąrze zajrzeć na BB. Buziaczki papa ;-)

reklama
Iwonuś będzie dobrze! Ja już po cc 2 tyg i jakoś się ogarnełam. W trakcie nic nie czujesz , dopiero po wybudzenie trochę skurcze macicy ( ja tak miałam przynajmniej)

Do góry