reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Hej
ja rózwnież 2 w 1 jeszcze. Myślałam że w nocy mnie coś złapie ale w miare przespałam bez problemów. Dopiero jak wstałm z łózka zaczełam sie inaczej czuć. Ale podchodze do tego na spokojnie. Żab jeszcze śpi a ja robie pyszne śniadanko. Poźniej w planach mam zamiar iść sprzątnąć samochód. Później kompiel i zabieram Żaba na zakupy. Jeśli mnie złapie właśnie na nich bedziemy mieli o wiele bliżej niz z domu do szpitala. Jeśli coś się dziś wydarzy to życze reszcie szybkiego i łatwego porodu. Dam znać jak wrócimy do domu. Nie miałam z żadną kontaktu przez tel tak więc już nie będe nikomu głowy zawracać smsami ze szpitala. Trzymajcie kciuki i buziaki.

reklama
Dzień dobry kochane,
trzymam kciuki za Ciebie Orchi!
u nas nocka w krateczkę ale bez płaczu - przysypianie po 2 godz a przy cycu po półtorej czasem taka żarta:) Kolek na szczęscie nie ma i oby jak najdłuzej.Choć powiem wam ze jem delikatnie to np. nie odmawiam sobie surowych rzeczy- jem marchewke z jabłkiem, śliwki, nabiał sporadycznie, maliny z jajek zóltko,kasze,sałatę, klopsy w sosie i rybe z folii.

jek kobitki :-)
ja tak wskakuje na forum dorywkowo nawet nie czytam zaleglosci, jedynie wiesci z porodowek bo jestem dosc zmeczona, nie przez mala tylko przez to ze nie moge sie wyspac np 6 h pod rzad tylko tak dorywczo. Mysle ze szpital tez zrobil swoje, 4 dni wstawania co 3 h zeby isc na noworodkowy nakarmic mala i to jeszcze pozniej spac nie moglam bo czuwalam zeby godziny nie przespac. I teraz widac skutki ze przy kazdym karmieniu zasypiam na siedzaco :-D
mala jest dalej cudownym aniolkiem, przesypia w nocy 4 h bez obudzenia sie a dzisiaj np przespala 2 x po 5 h, az sie zaczelam zastanawiac czy to normalne :-D i zagladalam do niej caly czas :-D

orchi na prawde ma swietny humor, nawet na porodowce z oxytocyna nie potrafi sie zalamac :-D oby jak najszybciej sie rozpakowala bidulka !!

oczywiscie jak zawsze gratuluje wszystkim rozpakowanym mamusiom i tym, ktore jeszcze czekaja na swoje kruszynki. Do konca lipca juz wszystkie bedziemy prowadzic rozmowy na temat cyca, kupek i spania :-D

Corin trzymam dalej kciuki za Ciebie :*

Cześć :-)

em_ka - oj, jak ja bym już chciała tylko o tych kupkach...;-) Ale pocieszam się, że już bliżej niż dalej ;-) Wczoraj pełnia a ja nic - nawet jednego skurczyku, no cóż - u mnie jeszcze tydzień :-) Fajnie że córcia taka spokojna, oby juz tak zostało!

Dziób - trzymam mocno za Ciebie kciuki, niech już się rozkręca!

Nasza orchidea jest niesamowita! ;-) Ciekawe co u niej :)

Corin - jak sie czujesz? Właź tu i pisz natychmiast!

M. zabrał Majkę i na kilka godzin mam spokój....jak błogo i cicho...poleżę sobie, to już ostatnie chwile ;-) A potem mamy jechać kupić jej fotelik, bo w końcu, po 3 miesiącach mam swój samochód, odebrałam z serwisu, no....małż mi odebrał ;-) I teraz żeby nie latać z tymi fotelikami, to musimy Majce kupić drugi, a i tak mieliśmy go nabyć.....

orchi &&&&&&&&&&&&
corin jak tam u ciebie.
Ile dziewczyn jeszcze nie rozpakowanych??
konwalianko, Magia bidulki wasze maleństwa.
Emisia dziś lepiej trochę. Noc ładnie przespała ale nad ranem znów ból brzuszka i napinanie. Na szczęście lżej niż wczoraj. Może to te kropelki dały radę:-)Teraz mała lezy sobie w łóżeczku przy karuzeli. Pomysł z kołyską do spania w nocy i łózeczkiem w salonie był rewelacyjny.
kasiulka witaj, miłych zakupków zycze

CzeŚC BRZUCHATKI :-) MY WALCZYMY O MLEKO. Czarek w końcu widząc mnie rano po kilku godzinach karmienia nakarmił młodego z butli. Śpi do tej pory. Ja się przespałam 2 h i zdaje mi się, ze pokarm napływa. Wymasowałam sobie piersi, pogadałam z nimi , a teraz czekam na efekty. ściągnęlam już 45 a to już lepszy wynik o 100% niż wczoraj. Nierozpakowane śpijcie ile wlezie , odpoczywajcie , póżniej się Wam przyda:-) ja dzisiaj muszę zdjąc szwy , oj nie wiem jak się do tego przygotować ...

witam kochane
mailuj mnie nie bolało zdjęcie szwów - obcinali mi tylko supełi po bokach i pociągnęła jednym ruchem na szczęście zdjęli już mi je w szpitalu . wynik 45 ml to już coś .:tak:
wisienko fajnie że mała lepiej
kkasiulka kiepsko że ciśnienie dokucza a teraz odpoczywaj /miłych ,udanych zakupów
em ka super że mała grzeczna
ORCHI TRZYMAM KCIUKI

Orchi urodzila, sms we wlasciwym watku

Mam nadzieje ze przesle zdjecia malutkiej, to wstawie

Trzymajcie sie i wybavzcie, ale nie bede was zanudzac tym co u mnie, bo mimo ze zajec wbrod zmian znaczacych nie ma... Nie chce tego tu rozczasac bo niepotrzebnie tylko sie nakrecam. Beda konkrety w mojej sprawie to dam wam znac.

Buziaki.

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie mamuski kochane

Orchi
trzymam za ciebie kciukasy
mailuj tez miałam takie walki z cyckiem i mlekiem to dokarmiałam bo nie mogłam słuchac jak malutka płacze , w nocy nie mam problemów spi kochana i to dobrze
Wisieńko współczujemy kolek malutkiej to bardzo meczace dla mamusi i maluszka
Emka a mi połozna kazała wybudzac dziecko co 3 godziny zeby nie traciła energi i karmic , bo ona po 6 godzin potrafiła spac jednym ciagiem
Sestinka ja tez jem lekkie potrawy pije duzo soku z jabłek i kapotów herbatki laktacyjne one zawieraja duzo ziół które przechodza do pokarmu i malutka nie ma jak na razie zadnych problemów

Corin a ty nic sie nie przejmój tylko pisz ile wlezie co sie dzieje ja to lubie czytac

Ostatnia edycja:
Do góry