reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Witajcie a ja właśnie piekę serniczek kakowo waniliowy.... zobaczymy jaki wyjdzie... jeszcze z 25 min w piekarniku, nie chcę kraczyć ale jak narazie ładnie rośnie <tfu tfu tfu....> a mój mąż szykuje się do pracki i ja sama znów wieczór... ech...

reklama
Myślę, że na każdej z nas sytuacje MamyB i innych dziewczyn które poroniły zrobiły straszne wrażenie. a już Was traktuje jak stado, jak czytam posty to zastanawiam się kogo brakuje. A jak dzieje się dzidziolkom to wiem, że równie dobrze może mnie to spotkać. Wiem też, ze dziewczyny, które teraz tak cierpią niczym nie zawiniły, dbały o siebie, nie miały na te tragdie wpływu. Dlatego wiem, że co ma być to będzie. A jak się będe zamartwiać to nic mi z tego nie przyjdzie :-( . I choć są chwile, że ulegam złym emocjom to staram się by to było jak najrzadziej

em_ka nie martw sie kochana,bedzie lepiej zobaczysz!ja jednak radze zebrac w sobie wszystkie sily i pogadac.zobaczysz jak po takiej rozmowie rozjasni sie atmosfera.przeciez kochacie sie,bedziecie mieli ccudownego dzidziusia-takie sprawy bardzo umacniaja,dlatego napewno bedzie dobrze.milosc to naprawde poterzne narzedzie! Slimakowa masz racje,ze czesto na tym etapie ciazy wargi sromowe u dziewczynki sa dosc nabrzmiale i mmoga byc mylone z chlopcem.jednak jak w domku na spokojnie ogladalam plytke z badaniem to ewidentnie widac wiszacego susiaka:)takze mam nadzieje ze gin sie nie pomylil:)

:-) U mnie na usg we środę też gin stwierdził, że to chłopczyk i pokazał mi na ekranie siusiaka. Wydaje mi się, że nie da się tego pomylić z niczym innym;-)

Ostatnia edycja:
dzieki dziewczyny za dobre slowa i rady. To rzeczywiscie mi bardzo pomaga i podbudowuje na duchu. Mailuj ma racje, ze z czasem zaczyna sie traktowac to nasze forum jak stado, jak cos wspolnego, ciekawosc zajrzenia na nie jest nieopisana. Tak jak w epoce lodowcowej, niby kazdy z innego gatunku a jednak jest jakas wiez i zrozumienie.
Poogladalam troszke smiesznych filmikow jak dzieci jedza cytryne :-D usmialam sie po pachy i zly humor troszke poszedl na bok, moj D ucial sobie sieste, pozniej moze w koncu pojedziemy odebrac moja jaszczurke od kumpeli, poszalalam z fretkiem po pokoju, gorsze to stworzenie niz dziecko :-D daje popalic ta swoja ruchliwoscia i wciskaniem sie w kazdy mozliwy zakamarek.

magia10 ciesze sie, i gratuluje mężczyzny pod serduszkiem:)
mailuj racja racja, ja juz sie zrzyłam wirtulanie z wszystkimi mamuskami, az strach pomyslec jak bliskie bedziemy sobie za te kilka miesiecy :szok:pozytywnie oczywiście!
em_ka z tym twoim fertkiem to masz przynajmniej namiastke tego, jak to bedzie jak dzidziolek zacznie chodzic i wszedzie sięgać rączkami:)

Dziękuję wam wszystkim , za miłe słowo.
Pozdrawaiam , trzymam za was wsztstkie kciuki
Bedę czasem zaglądać , i chcę widzieć same dobre wieści.
Powodzenia M.

Maqnio, Magia gratuluję chłopców :-):-):-) Może wyjdzie tak, że mamusie synków dowiedzą się już teraz, a te noszące dziewczynki dopiero okolo 20tyg.

Emka, też miałam straszne humory wcześniej, jeszcze jakieś dwa tyg temu, potrafiłam się okropnie wkurzyć o byle co, albo smucić i płakać bo tak... M. słabo to znosił i przez to się często kłóciliśmy. Jak już pisała chyba Maqnio najważniejsze porozmawiać szczerze o tym co czujesz. Ja uważałam, że M. powinien mnie po porostu rozumieć i wiedzieć jak reagować bo jestem w ciąży i już. Jednak podczas rozmowy okazało się, że jest bardziej zagubiony w tym wszystkim niż ja i wcale nie wie co robić. Faceci nie siedzą na necie czytając o ciąży, objawach, problemach ciążowych, i reszcie rzeczy które my sprawdzamy codziennie. Kochacie się i jak się otworzysz w rozmowie na pewno będzie Wam lżej. Jego też pewnie męczy taka sytuacja. Pozdrawiam,

zuzqa, maqnio to chwalcie się swoimi zdobyczami! Ja uwielbiam oglądać malutkie ubranka i w ogole rzeczy dla maluszków. Chyba trzeba będzie założyc nowy wątek o naszych zdobyczach dla dzidzi! Na allegro jest ogrom tych maleńkich zestawów dla dzieci. I jak tylko poznam pleć to zaczynam moje łowy:) Po cichu licze na chłopca, ale w sumie to nie ma znaczenia, po tym ile sie strachu najadłam to tylko liczy się żeby było zdrowe!

Myślę, że te nasze złe humorki i dołki to też przez tą brzydką ponurą, pogodę. Niech tylko przyjdzie wiosna, brzuchy urosną i już nigdy nie bedziemy czuły się samotne. Można będzie pogadać trochę do brzuszka, i nawet dostać odpowiedź w postaci kopniaczka! Ja też jak położe małą spać to spędzam codziennie samotne wieczory, (no chyba że akurat mąż jest z nami w domku) ale wtedy wchodze na forum i juz mi lepiej, że mogę sobie chociaz troszkę pogadać..

reklama
maqnio jasna sprawa, że każdej z nas zależy na tym żeby malenstwo było przede wszystkim zdrowe :)

co do zdobyczy ciuchowych to ja jeszcze nie jestem na tyle wdrożona by foty zamieszczać, jestem tutaj od niedawna i nie mam jeszcze obycia we wszystkich możliwościach forum :) Ale obiecuję, że porobię fotki i hurtem zamieszczę te najlepsze :)
Ściskam i do jutra, zmykam spać bo coś dzisiaj senna jestem. Dobranoc brzuszkowe mamy :)

Do góry