reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

maqnio ja tez sie nie moge powstrzymac ale obiecalam sobie ze z jakimkolwiek zakupem wstrzymam sie do momentu poznania plci-miejmy nadzieje ze moje przeczucie sie nie myli i ze jest dziewczynka :-D moim zdaniem nie ma sensu wczesniej kupowac, pozniej jeszcze bardziej mi sie tez czas bedzie dluzyl, a tak jak zaczne od mniej wiecej 5 miesiaca to akurat dobije do daty z pelnym wyposazeniem :-D
co do badania to wlasnie teraz mi sie cos tak o uszy obilo ze to tak wyglada. Oczywiscie moge zrobic je osobno dla swojej satysfakcji ale po co sie denerwowac, jesli cos wykryja to sami mnie skieruja.
teraz czas na jedzonko, juz przymieram glodem leciutko hahaha ide zrobic salatke, smacznego :-D

reklama
MamaB strasznie przykro czytać takie wiadomości,
[*] dla Aniołka. Smutno aż brak słów.

Dodi mnie też czasem bardzo zaboli jak kicham albo kaszlę. Taki mocny skurcz w dole brzucha. I właśnie zdarza mi się też w toalecie, że brzuch tak ciągnie.

Veronique hehe ja od zawsze miałam taki brzuch że "spływał" jak na boku leżę.

Emka
ja idę do gina 12 w środę, lekarz nic mi nie mówił o tych prenatalnych i też się zastanawiam czy wogle będziemy je robić. Jak stwierdzi, że nie ma takiej potrzeby to sobie odpuszczę, bo ufam temu lekarzowi.

Maqnio ja wczoraj nawet zalicytowałam jakąś sukieneczkę na noworodka taka była śliczna. Na allegro to ja wszystko powoli już oglądam. Wózki, krzesełka do karmienia, łóżeczka...

Ostatnia edycja:
Wiecie dlaczego tak napisalam bo co rusz jak sie wejdzie na jakis portal to jest napisane jesli objawy ciazowe ustepuja ... to ZLY ZNAK hormony przestaja dzialac tak jak powinny . Kurde cieszyc sie tym ze sie dobrze czuje super ! ALe nie do konca bo to moze zle wrozyc . Czasami na tych portalach to takie rzeczy pisza ze mozna OSZALEC .
Ja wlasnie usg genetyczne mam 17 stycznia i bardzo sie boje .
A co do samopoczucia rano mdli i wieczorem w poludnie dzisiaj czuje sie rewelacyjnie !
Moja mama rowniez jak niektore z Was miala taka ciaze ze moze raz jej sie mdlo zrobilo a tak elegancko ... przechodzila ciaze gorzej z porodem . No ale.. o tym jeszcze pisac nie bedziemy... poki co :)
A wiecie co ja sobie z brodawkami porobilam :| massakra zalozylam stanik koronkowy RANY sobie porobilam . Juz nie zaloze koronkowego stanika :( cale brodawki mam poranione w niektorych miejscach az widac ze skorka schodzi .. :(
Ale fajne czytac ze macie sie dobrze Ptysie :-) ja dzisiaj bede robic chrusciki ? Moze ktoras z WAS ma ochote ? :-DDD

Dzisiaj jestem całkowicie zdołowana po wiadomościach od Mamy B. Strasznie mnie ta wiadomość zdołowała. I najgorsze, że Mama B dowiedziała się o tym zupełnie przypadkiem przy rutynowych badaniach, czyli bezobjawowo się to stało.. Boję się teraz bardzo i z każdym ruchem jestem przerażona!

Dodi Co do kichania to myślę, że to naturalne, ze boli nas dół brzucha, bo faktycznie nie jestesmy jeszcze rozciągnięte i naciąga się nam wszystko przy kichaniu albo kaszlnięciu.

Veronique Mi brzuch też spływa na bok kiedy kładę się bokiem i bolą mnie jeszcze pachwiny. Myślałam, że to może jakaś przepuklina, ale moja gino powiedziala, że mam się nie martwić, bo jak się leży na boku i coś w pachwinach boli to znaczy, że ścięgna jeszcze są nierozciągnięte. A co do brzucha to po prostu działa siła ciążenia... Przecież podobnie jest z biustem (tylko nie mówcie, że wasz jest tak jędrny i twardy, że nie zmienia pozycji jak leżycie bokiem??!!)

Danuska z badaniami prenatalnymi nie ma się co zastanawiać, trzeba po prostu na nie iść! Po pierwsze i najważniejsze - zobaczysz swoje malenstwo i dowiesz sie czy jest zdrowe i czy nie ma jakichś podejrzeń co do różnych chorób. Ja też miałam ten dylemat czy iść czy może jednak lepiej nie wiedzieć czy urodzę dziecko z jakimś zespołem czy niepelnosprawnością, ale koleżanka, która jest pediatrą zachęcała mnie bardzo do tego mówiąc, że jeśli na przykład okaże się, ze dziecko ma jakąś niepełnosprawność, to można ją zmniejszyć, albo całkowicie zniwelować jeszcze kiedy maleństwo jest w brzuszku, więc myślę, że warto!

Co do ciuszków, to może nie powinnam się przyznawać, ale na wyprzedażach kupiłam duużą reklamówkę... (H&M, Babyland i Chicco) Te ciuszki są zbyt piękne by się im oprzeć! Wiem, że się nie powinno żeby nie zapeszać, ale pomyślałam sobie, że gdyby coś złego się stało, to przecież zawsze mogę nimi obdarować kogoś...

em_ka no ja własnie płec poznałam wczoraj..chłopczyk będzie:):):) - tak prawie na 100%, dlatego nie mogłam się dziś powstrzymac:)
danuska jest taki wybór ubranek ze można oszaleć. Jednak ja mam zamiar kupowac z głową (chociaż wiem, ze cięzko sie opanować:), bo mozna wydak mnóstwo pieniedzy a dzidziole i tak za chwilke z wszystkiego wyrosna i trzeba będzie kupować nowe:)

Dzisiaj jestem całkowicie zdołowana po wiadomościach od Mamy B. Strasznie mnie ta wiadomość zdołowała. I najgorsze, że Mama B dowiedziała się o tym zupełnie przypadkiem przy rutynowych badaniach, czyli bezobjawowo się to stało.. Boję się teraz bardzo i z każdym ruchem jestem przerażona!

Dodi Co do kichania to myślę, że to naturalne, ze boli nas dół brzucha, bo faktycznie nie jestesmy jeszcze rozciągnięte i naciąga się nam wszystko przy kichaniu albo kaszlnięciu.

Veronique Mi brzuch też spływa na bok kiedy kładę się bokiem i bolą mnie jeszcze pachwiny. Myślałam, że to może jakaś przepuklina, ale moja gino powiedziala, że mam się nie martwić, bo jak się leży na boku i coś w pachwinach boli to znaczy, że ścięgna jeszcze są nierozciągnięte. A co do brzucha to po prostu działa siła ciążenia... Przecież podobnie jest z biustem (tylko nie mówcie, że wasz jest tak jędrny i twardy, że nie zmienia pozycji jak leżycie bokiem??!!)

Danuska z badaniami prenatalnymi nie ma się co zastanawiać, trzeba po prostu na nie iść! Po pierwsze i najważniejsze - zobaczysz swoje malenstwo i dowiesz sie czy jest zdrowe i czy nie ma jakichś podejrzeń co do różnych chorób. Ja też miałam ten dylemat czy iść czy może jednak lepiej nie wiedzieć czy urodzę dziecko z jakimś zespołem czy niepelnosprawnością, ale koleżanka, która jest pediatrą zachęcała mnie bardzo do tego mówiąc, że jeśli na przykład okaże się, ze dziecko ma jakąś niepełnosprawność, to można ją zmniejszyć, albo całkowicie zniwelować jeszcze kiedy maleństwo jest w brzuszku, więc myślę, że warto!

Co do ciuszków, to może nie powinnam się przyznawać, ale na wyprzedażach kupiłam duużą reklamówkę... (H&M, Babyland i Chicco) Te ciuszki są zbyt piękne by się im oprzeć! Wiem, że się nie powinno żeby nie zapeszać, ale pomyślałam sobie, że gdyby coś złego się stało, to przecież zawsze mogę nimi obdarować kogoś...
Powiem Wam Szczerze ze ja tez jestem przerazona tym co napisala MAMA B BARDZO jej wspolczuje NAPRAWDE kurcze... tak mi przykro . Ale jeszcze bardziej przeraza mnie fakt ze stalo sie to tak jak napisala Zuzka przy rutynowych badaniach :| Zadnych niepokojacych objawow :| ...

em_ka no ja własnie płec poznałam wczoraj..chłopczyk będzie:):):) - tak prawie na 100%, dlatego nie mogłam się dziś powstrzymac:)
danuska jest taki wybór ubranek ze można oszaleć. Jednak ja mam zamiar kupowac z głową (chociaż wiem, ze cięzko sie opanować:), bo mozna wydak mnóstwo pieniedzy a dzidziole i tak za chwilke z wszystkiego wyrosna i trzeba będzie kupować nowe:)

Gratuluuje CHLOPCZYKAA !!!!!! bomba ja juz sie doczekac nie moge ... kiedy ja sie dowiem ale priorytet teraz genetyczne USG

veronique Ty się Kochana ciesz, ze się lepiej czujesz, nie stresuj sie, bo dzidziolkowi to niepotrzebne. A w necie piszą cuda, naprawdę. Mój gin mówi, ze internet dla kobiet w ciąży powinien byc zakazany, bo jest w nim za dużo śmieci a propo ciąży. Ja źle się czułam jakies dwa tygodnie w całej ciąży. I już nie pamiętam kiedy mnie ostatni raz mdliło, czy wymiotowałam. Wczoraj byłam na wizycie i maluszek jest okazem zdrowia. Więc sie nie martw i ciesz sie, że czujesz sie dobrze:-) i trzymam ckiuki, zeby usg wyszło pomyślnie.

reklama
witam was kobitki jednak zaczne do was zagladac. w listopadzie kiedys pisałam i myslałam że sie pomyliłamw obliczeniach a tu niespodzianka i wyszedł lipiec 12 dokładnie. z poczatku myslałam ze sierpien ale nie.
Pozdrawiam was serdecznie

Do góry