reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

witam wszystkie mamuśki!!

Rozmawiałam z moim lekarzem o tym ostatnio, bo się naczytałam jakiś głupot, ze można inwalidą po tym zostać czy coś takiego :baffled: wytłumaczył mi, ze to nie prawda, jest ono zupełnie bezpieczne. U nas też jest za darmo i do wyboru. Co najsmieszniejsze dowiedziałam sie też o innych możliwościach przetrwania bólu jakie oferuje mój szpital. Jednym z nich jest np..... AKUPUNKTURA :-D podobno jest tam jakaś babcia która wbija szpileczki w głowę i inne miejsca (podobnież jeśli się dobrze zagada to i tatuś może taką szpileczkę dostać na ukojenie nerwów :-D). Inne to basen, masaż, gaz (głupi jaś). Coś chyba jeszcze ale nie pamiętam. Oczywiście wszystko darmo. Ja na pewno będę chciała zzo, na inne pewnie też się skuszę... może oprócz ten akupunktury :dry:

dodi - wracaj szybko i oczywiście z maleństwem!!

maqnio - ale Rózia ma obrońce!!! Cudne foty...

Ostatnia edycja:
reklama
Ja mam dosc plamiie pojechalam do szpitala rano i mam juz 2i pol cm rozwarcia a oni nic nie chca ROBIC !!!!! Bo szyjka jest Twarda i nie mam w ogole skurczy ja sie wykoncze :/

Bidulko......nic Ci nie poradzili? Nie zalecili? A Twój gin? Jest taki żel, kosztuje ok 200zł, na rozwieranie szyjki....nie pamiętam nazwy. Może zapytaj? Wiem co przeżywasz.....kąpiel trochę pomoże, rozluźnij się.....wiesz, może to dziewnie zabrzmi, ale napij się kilka łyków jakiegos piwka, szampana, winka - dosłownie kilka łyczków, tylko na rozluźnienie. Absolutnie nie namawiam do picia!!

Cos Ty wyslali mnie do domu mam czekac ...
Z Waldkiem wszystko ok ... i nie wiem po jaka cholere juz musze tak napisac oni czekaja ....!!!!! Kasiulka probowalam wszystkiego od olejku rycynowego po mycie podlog po seks WSZYSTKO nawet wypilam odrobinke winka wytrawnego czerwonego . Lekarz mowi ze mam taka szyjke jak w polowie ciazy nic sie z nia nie dzieje a bez sensu cokolwiek zaczynac jak w ogole nie mam skurczy ...Szyjka jak z metalu TWARDA

Cos Ty wyslali mnie do domu mam czekac ...
Z Waldkiem wszystko ok ... i nie wiem po jaka cholere juz musze tak napisac oni czekaja ....!!!!! Kasiulka probowalam wszystkiego od olejku rycynowego po mycie podlog po seks WSZYSTKO nawet wypilam odrobinke winka wytrawnego czerwonego . Lekarz mowi ze mam taka szyjke jak w polowie ciazy nic sie z nia nie dzieje a bez sensu cokolwiek zaczynam jak w ogole nie mam skurczy ...

Wierz mi, wiem jak Ci ciężko. Przeżyłam to prawie 3 lata temu przy pierwszym porodzie. Lekarz ma rację, jeśli nie ma skurczy - nic nie ma sensu robić. Tylko narobią Ci bólu. Dlatego mówię o rozluźnieniu. Bo już sie powoli zaczyna, ale bez skurczy nie da rady. Może to i lepiej, że bez skurczy a razie, ja nie spałam kilkadziesiąt godzin, z bólu...Może odpocznij.....wiem, że Ci trudno, ale nic na siłę nie zrobisz.

Vero, nie ma wyjścia.. musisz czekać.. widzę, że masz tak jak ja miałam.. wytrwałości

maqnio
, łączę sie z Tobą w bólu.. my walczymy z brzuszkiem i dzisiaj jest jakies apogeum.. a krople jeszcze nie dotarły
alexandra, ja tez polecę zzo. mimo, ze u mnie za późno dane (przy 7-8cm) i źle (znieczuliło tylko jedną stronę), to jednak 50% mniej bólu

kkasiulka dzieki kochana mam ten kremik i faktycznie pomaga, smaruje non stop.
a do orchi sie dodzwonilam - wsio u niej ok, nie rodzi, odpoczywa sobie:)
corin super, ze dzieci takie zadowolone:)

mam pytanie mała czesto ma czkawke, jest na to jakis sposob?

kkasiulka dzieki kochana mam ten kremik i faktycznie pomaga, smaruje non stop.

mam pytanie mała czesto ma czkawke, jest na to jakis sposob?

I jeszcze tak sobie pomyślałam - wietrzenie też pomaga. A jak będzie bardzo źle, to kapturki.

Dziaciaczkom czkawka nie przeszkadza, nie przejmuj się tym.....;-)

Jakie mamy piękne dzieciaczki w galerii!! Każde bez wyjątku.....:-)

maqnio Różyczka przesłodka !!!! nic tylko schrupać ,co do sutków to kkasiulka ma racje trzeba zakupić maść i czesto je wietrzyć z czasem minie.
konwalianka wspólczuje maluszkowi ze cierpi pfff posrane te kolki.
U nas na razie idealnie mała spi i je dziś jak zasnęła o pólnocy obudzila mnie po 5 rano.... była dziś u nas połozna i zauważyła ze z Olinki pyzia sie robi..nie płacze w ogóle:cool2:czasami podczas kąpieli pokwili ale poza tym nikt nie słyszy zeby dziecko bylo w domu.

maqnio moja mała z 10 razy dziennie czka ale to normalne diaciaczki mają niedojrzałą przeponę ....pomaga przystawienie do piersi i nakrycie głowy pieluszką.

Ostatnia edycja:
Hej! Alez sie posypalo malenstw weekendowych!
Emcia i Katerina, male cudne!! Maly Krzysiu Mailuj tez boski!
Katerina, wowww...tez chce taki expresowy porod.........!!!
Corin, no moze cos dzis ruszy...?
Maqnio, juz w domciu jestescie? Mala cudna, a jaka duzia...!
Heldorka, co do epidural to ja teoretycznie na wstepie nie chce, no ale zobaczymy jak to wyjdzie...
Dodi, trzymam kciuki zebys dzis juz z Mala byla!

U nac dalej nic. W sobote szalalam na weselu do 5 nad ranem, i dalej nic, wczoraj 2 godzinny spacer w upale, tez nic... tylko w nocy mnie strasznie boli w krzyzu i na dole brzucha, ale to chyba nie skurcze... Jutro KTG, zobaczymy co mi powiedza!
Tez juz bym chciala byc po....
Buziole dla wszystkich lipcoweczek i kciukasy za nierozpakowane oby szybciutko wszystko poszlo!

reklama
kkasiulka no własnie przez kapturki karmie - inaczej nie ma mowy, mam tak poranione piersi
margeritka dzieki, kilka kropel pokarmu mam nadzieje ze pomoze:)
hanami mam nadzieje ze szybko sie rozpakujesz a poród bedzie łatwy i bezbolesny:)

Do góry