reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Corin A ile teraz wazy mala? to az taki olbrzum bedzie ze trzeba by bylo CC przeprowadzac? mysle ze tak do 4 kg spokojnie mozna rodzic, chyba ze sie ma wakie biodra lub cos tam innego waskiego .. :-D
no to rzeczywiscie jak sie nie ruszy to troszke wczesniej cie wezmie .. i dobrze bo tak jak pisalam, na leb na szyje jechac jak ci wody odejda czy jak sie juz akcja zacznie to tak nie fajnie i cala w nerwach.
Fajnie ze juz dzieciaczki wracaja, pewnie sie doczekac nie mozesz :-) a jak tam tesciowa, dzisiaj najedzona czy znowu bedziesz ja dokarmiac? :-p

reklama
byłysmy na wizycie patronażowej w przychodni i mala podobno zbyt mało przybrała na wadze mi sie wydaje ze w normie no ale coż......
margerita ile to jest mało? ile przybrała malutka?

Madzia, ja na badanie słuchu na 29 lipiec (też miałam w szpitalu, ale kontrolnie jeszcze raz mam iść), wiec nieco lepiej niż TY, a z badaniem bioder to od razu wybieram się prywatnie, bo nie widzę tego inaczej..

mnie Pani od laktacji powiedziała, ze maluch powinien zjadać po 20min z każdej piersi, ale może być tak, że naje się i z jednej, więc 30 minut to bardzo przyzwoicie..

super corin że wiesz na czym stoisz w końcu.. masz teraz chwilę dla siebie:-)
basieniak, moj za nic nie chce smoczka.. dusi się z nim i denerwuje, wiec mój cyc to nie dość że poidełko to i uspokajacz i usypiacz - ech..

mnie chyba naprawdę łapie jakaś deprecha..nic mnie nie cieszy..wczoraj mój P starał się mnie "naprostować", ale nie wiem czy mu się udało..jakaś zmęczona jestem

Pisalam wczesniej, na dzien dzisiejszy okreslil wage Ewy na 3500-3800, powiedzial ze jeszcze z 200-300 g moze przybrac. Ja sie boje tam rodzic sn takuego koloska bo nie maja patologii noworodka, wiec wcrazie czego dzieciak jedzie karetka do innego szpitala. Sebek wazyl 4100 i mialam spore problemy z porodem a jego ledwo odrtowali, stad u mnie pierwsza cc. Mowilam o tym lekarzowi i powiedzial ze jak mala bedzie w granicach 4 kg to tniemy i nie ryzykujemy.

Hejka

Kochane, ja tam nie wierze w "przyspieszacze" typu lewatywa czy olej rycynowy. Mam lekka biegunke od tygodnia i co? I nic.

Bylam wlasnie na KTG i na badaniu. Zadnego postepu jesli chodzi o rozwarcie, skurczy brak, natomiast zapis tetna mocno taki sobie (brak reakcji przy ruchach - nie ma przyspieszenia tetna). Jutro i pojutrze powtarzam KTG. Jesli cos sie pogorszy to bedziemy dzialac od razu, jesli natomiast KTG bedzie w miare OK i jednoczesnie brak oznak porodu przez weekend, w poniedzialek rano mam sie stawic na wywolanie............ Lekarz nie chce ryzykowac trzymania mnie do terminu skoro KTG jest jakie jest. Zastanawiam sie, dlaczego w sumie nie zostawil mnie w szpitalu od razu? Teraz bede miec 2 dni stresu, czy z malym jest OK

:-:)-:)-(

MADZIA normalnie karygodne te daty wyznaczają :no: po cholerę płacić te składki :confused: Ale ja widzisz miałam dziś tak z głupim zostawieniem wymazu ;) także wszędzie taka znieczulica panuje
U mnie po porodzie robią dzidzi badania słuchu i USG bioderek na szczęście bo nie znam tutaj lekarzy specjalistów żadnych
kociatka nie bój się wszystko będzie ok ;) ;-) grunt to wierzyć i nie myśleć,że może być źle nie nastawiaj się tak kochana pomyśl,że za parę dni przytulisz szkraba :*:*:*do serduszka

Ostatnia edycja:
konwalianka spadek formy to norma le trzeba się cieszyc tym co jest że synuś zdrowy itd. ja się trzymam tej myśli i nawet jak wstaję w nocy po 3-4 razy to z uśmiechem na twarzy. to moje ostatnie dziecko i każdą chwile chce wpominac jak najlepiej. bedzie dobrze

Mi sie humor troszkę poprawił...wyszło słonko własnie, wróciłam od fryzjera, włosy wymyte, pachnące i wyprostowane...teraz znowu moge rodzic.. do następnego mycia hehe:)

Tera myslimy z małżem co by tu robić dzisiaj, żeby się nie nudziło:)

Corin wiem ze kiedy pisalas o tym, ale nie dosc ze mam problemy z pamiecia to jeszcze tu jest takie zamieszanie z porodami, wizytami itd ze nie jestem w stanie wszystkiego spamietac ;-) to w takim razie ja tez wolalabym CC, aj... to juz niedlugo ^^

Konwalianko (a ja znowu sie posluze przykladem malego od szwagierki skoro swojego jeszcze nie mam :-D) jesli chodzi o smoczek, jej maly za chiny ludowe nie chcial miec w buzi smoka a tak ryczal przez kolki ze ona od zmyslow odchodzila. Wiesz kiedy zaczal go uzywac? jak po 4 miesiacach przestawila go na butelke. Gdyby karmila go dalej piersia na pewno nie uzywalby smoczka. Dzieciaki nie sa glupie, nie da sie ich oszukac sztucznym cycem z ktorego na dodatek nic nie leci :-D

reklama
Do góry