reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Corin A ile teraz wazy mala? to az taki olbrzum bedzie ze trzeba by bylo CC przeprowadzac? mysle ze tak do 4 kg spokojnie mozna rodzic, chyba ze sie ma wakie biodra lub cos tam innego waskiego .. :-D
no to rzeczywiscie jak sie nie ruszy to troszke wczesniej cie wezmie .. i dobrze bo tak jak pisalam, na leb na szyje jechac jak ci wody odejda czy jak sie juz akcja zacznie to tak nie fajnie i cala w nerwach.
Fajnie ze juz dzieciaczki wracaja, pewnie sie doczekac nie mozesz :-) a jak tam tesciowa, dzisiaj najedzona czy znowu bedziesz ja dokarmiac? :-p

reklama
byłysmy na wizycie patronażowej w przychodni i mala podobno zbyt mało przybrała na wadze mi sie wydaje ze w normie no ale coż......
margerita ile to jest mało? ile przybrała malutka?

Madzia, ja na badanie słuchu na 29 lipiec (też miałam w szpitalu, ale kontrolnie jeszcze raz mam iść), wiec nieco lepiej niż TY, a z badaniem bioder to od razu wybieram się prywatnie, bo nie widzę tego inaczej..

mnie Pani od laktacji powiedziała, ze maluch powinien zjadać po 20min z każdej piersi, ale może być tak, że naje się i z jednej, więc 30 minut to bardzo przyzwoicie..

super corin że wiesz na czym stoisz w końcu.. masz teraz chwilę dla siebie:-)
basieniak, moj za nic nie chce smoczka.. dusi się z nim i denerwuje, wiec mój cyc to nie dość że poidełko to i uspokajacz i usypiacz - ech..

mnie chyba naprawdę łapie jakaś deprecha..nic mnie nie cieszy..wczoraj mój P starał się mnie "naprostować", ale nie wiem czy mu się udało..jakaś zmęczona jestem

Pisalam wczesniej, na dzien dzisiejszy okreslil wage Ewy na 3500-3800, powiedzial ze jeszcze z 200-300 g moze przybrac. Ja sie boje tam rodzic sn takuego koloska bo nie maja patologii noworodka, wiec wcrazie czego dzieciak jedzie karetka do innego szpitala. Sebek wazyl 4100 i mialam spore problemy z porodem a jego ledwo odrtowali, stad u mnie pierwsza cc. Mowilam o tym lekarzowi i powiedzial ze jak mala bedzie w granicach 4 kg to tniemy i nie ryzykujemy.

Hejka

Kochane, ja tam nie wierze w "przyspieszacze" typu lewatywa czy olej rycynowy. Mam lekka biegunke od tygodnia i co? I nic.

Bylam wlasnie na KTG i na badaniu. Zadnego postepu jesli chodzi o rozwarcie, skurczy brak, natomiast zapis tetna mocno taki sobie (brak reakcji przy ruchach - nie ma przyspieszenia tetna). Jutro i pojutrze powtarzam KTG. Jesli cos sie pogorszy to bedziemy dzialac od razu, jesli natomiast KTG bedzie w miare OK i jednoczesnie brak oznak porodu przez weekend, w poniedzialek rano mam sie stawic na wywolanie............ Lekarz nie chce ryzykowac trzymania mnie do terminu skoro KTG jest jakie jest. Zastanawiam sie, dlaczego w sumie nie zostawil mnie w szpitalu od razu? Teraz bede miec 2 dni stresu, czy z malym jest OK

:-:)-:)-(

MADZIA normalnie karygodne te daty wyznaczają :no: po cholerę płacić te składki :confused: Ale ja widzisz miałam dziś tak z głupim zostawieniem wymazu ;) także wszędzie taka znieczulica panuje
U mnie po porodzie robią dzidzi badania słuchu i USG bioderek na szczęście bo nie znam tutaj lekarzy specjalistów żadnych
kociatka nie bój się wszystko będzie ok ;) ;-) grunt to wierzyć i nie myśleć,że może być źle nie nastawiaj się tak kochana pomyśl,że za parę dni przytulisz szkraba :*:*:*do serduszka

Ostatnia edycja:
konwalianka spadek formy to norma le trzeba się cieszyc tym co jest że synuś zdrowy itd. ja się trzymam tej myśli i nawet jak wstaję w nocy po 3-4 razy to z uśmiechem na twarzy. to moje ostatnie dziecko i każdą chwile chce wpominac jak najlepiej. bedzie dobrze

Mi sie humor troszkę poprawił...wyszło słonko własnie, wróciłam od fryzjera, włosy wymyte, pachnące i wyprostowane...teraz znowu moge rodzic.. do następnego mycia hehe:)

Tera myslimy z małżem co by tu robić dzisiaj, żeby się nie nudziło:)

Corin wiem ze kiedy pisalas o tym, ale nie dosc ze mam problemy z pamiecia to jeszcze tu jest takie zamieszanie z porodami, wizytami itd ze nie jestem w stanie wszystkiego spamietac ;-) to w takim razie ja tez wolalabym CC, aj... to juz niedlugo ^^

Konwalianko (a ja znowu sie posluze przykladem malego od szwagierki skoro swojego jeszcze nie mam :-D) jesli chodzi o smoczek, jej maly za chiny ludowe nie chcial miec w buzi smoka a tak ryczal przez kolki ze ona od zmyslow odchodzila. Wiesz kiedy zaczal go uzywac? jak po 4 miesiacach przestawila go na butelke. Gdyby karmila go dalej piersia na pewno nie uzywalby smoczka. Dzieciaki nie sa glupie, nie da sie ich oszukac sztucznym cycem z ktorego na dodatek nic nie leci :-D

reklama
Do góry