reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

konwalianko no mała urodziła sie z wagą 3520 w dniu wypisu czyli w sobote wazyla 3400 a wczoraj na wizycie 3660 ....pani dr powiedziala ze dzidzia powinna w ciągu miesiaca przybrac 700 g u mnie minęlo wczoraj 5 dni od wyjscia ze szptala i ma 260 g więcej a jej i tak mało. Mówila ze liczy sie od wagi urodzeniowej no a co ze spadkiem ....? powalona jakas ta baba. Do tego Olga ma na rączkach chyba potówki a dr od razu ze widzi ze dziecko bedzie mialo alergie haha ....pyta czy ktos w rodzinie ma ja odp... ze NIE a ona a moze za duzo nabialu pani je a ja jej ze prawie w ogole .A tak na marginesie bo nie pamiętam potówki zasypuje sie talkiem?? czy co ja mam z tym zrobić? kąpiemy ją w balneum ale widac malo daje,nie przegrzewam .

reklama
konwalianko no mała urodziła sie z wagą 3520 w dniu wypisu czyli w sobote wazyla 3400 a wczoraj na wizycie 3660 ....pani dr powiedziala ze dzidzia powinna w ciągu miesiaca przybrac 700 g u mnie minęlo wczoraj 5 dni od wyjscia ze szptala i ma 260 g więcej a jej i tak mało. Mówila ze liczy sie od wagi urodzeniowej no a co ze spadkiem ....? powalona jakas ta baba. Do tego Olga ma na rączkach chyba potówki a dr od razu ze widzi ze dziecko bedzie mialo alergie haha ....pyta czy ktos w rodzinie ma ja odp... ze NIE a ona a moze za duzo nabialu pani je a ja jej ze prawie w ogole .A tak na marginesie bo nie pamiętam potówki zasypuje sie talkiem?? czy co ja mam z tym zrobić? kąpiemy ją w balneum ale widac malo daje,nie przegrzewam .
to faktycznie jakaś nie teges ta lekarka.. mój mały we wtorek (12 dzień życia) miał 3300 (urodził się 3140, przy wyjściu 3000), ale lekarka powiedziała, że dobrze przybrał..

nie powiem w kwestii potowek, bo sama nie wiem.. mojemu na twarzy dzisiaj wyskoczyły jakieś krostki i teraz nie wiem czy to właśnie potówki czy u mnie jakaś alergia;
ja małego kąpie ww oilatum i smaruje kremem też z oilatum - nic mu nie wychodziło do tej pory

margerita - z potówkami nic się nie robi. Trzeba przeczekać, kąpać tak jak kąpiesz i nie przegrzewać. Jako mama jednego już dziecka mówię Ci olej doktórkę, bo mała przybiera, a to najważnieszje....Aha - ja nigdy nie używałam oliwki, bo zatyka pory i skóra nie oddycha

Wydrusia - witaj z maluszkiem :-)

Sporo mamy już dzieciaczków, prawda? Kociatka? ;-)

Dzięki dziewczyny no nie przejmuje sie babsztylem pfffff ...oliwki uzywam tylko do stópek bo małej skórka schodzi ...ogólnie kąpie ja w balneum i niczym juz nie smaruje. Kurde ja wszysto zapomnialam za duza roznica wieku:eek:
A co do dzieciaczkow to musze powiedziec ze lipiec pięknie sie posypał :-p jeszcze chwilka i Wy bedziecie na finiszu.

Masz racje Margeritko juz niedlugo wszystkie sie posypiemy i utulimy nasze maluszki,chociaz to czekanie jest nieznosne ,czas sie dluzy niemilosiernie ,czlowiek taki ociezaly ,zniecierpliwiony a i upaly daja sie we znaki ,no ale w koncu przyjdzie Ten wielki wyczekany dzien ,heeh tak ja sie pocieszam codziennie:-D

Hej Kochane:-)
Konwalianko te krostki to mogą być potówki. Ja kiedyś Łukaszka kąpałam w krochmalu i pomagał bardzo.

My dziś na pierwszym spacerze byliśmy:-) A teraz leje. No i ciągle jestem zakręcona. Normalnie nie mam czasu się wysikać. Sama gotuję obiady, bo uparłam się, żeby trzymać ścisłą dietę jak przy Łukaszku. Nie chcę żeby Staś tak cierpiał jak braciszek.

Dodi i wszystkie przeterminowane trzymam kciuki!
Madzia ja nawet nie wiem ile ważę, bo nie mam wagi, a ubrania sprzed ciąży w starym mieszkaniu. Normalnie nic tu jeszcze nie mam:eek:

margerita moją córcie jak miala potówki kąpałam w mące ziemniaczanej albo smarowalam potówkę tą mąką na zwilżonym patyczku. Tak położna doradziła. Troche pomagało. Inna połozna proponowała spirytusem je traktować ale bez przesady nie chciałam zeby ja szczypało.

Dziewczyny, a ja mam pytanie o ciuszki na wyjscie ze szpitala. Jesli w dniu wyjscia bedzie tak cieplo jak dzis (u nas jest 30 stopni prawie) to zakldac malej dlugi rekawek i dlugie nogawki, czy krotkie? A jak ubrac jesli bedzie w granicach 20-25 stopni?

Czy ktos wie jak u wisienki? Co z jej rana?

reklama
Do góry