reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

:-D :-D :-D dodi leze :-D ale przeciez mozna trzymac kciuki i mozna pisac palcami u rak :-D wszystkich nie potrzebujemy. Ja np kciukow w ogole nie uzywam :-D w drodze ewolucji mi zanikna ahahhaha

reklama
em_ka, no orchi tak pisała:) ze będzie musiała nogami pisac, bo trzyma ciągle za kogoś kciuki:) ja tam bym też nie dała rady hehe
No tak, ale te kciuki zaciska tą resztą palców, więc nie ma czym hehe, pięściami nie bardzo idzie hehe

Dzięki za odpowiedzi. :-)

alexandra - no właśnie wiem, że skurcz zaczyna się u góry, na dnie macicy. I u mnie ten brzuchol cały jest twardy, ja nie sugeruję się położeniem małej, bo u mnie pod żebrami mam pustawą przestrzeń, bo mała jest ułożona poprzecznie, wyczuwam głowę z lewej i pupcię z prawej strony, nóżki też po prawej.
No nic.....po ułożeniu małej wciąż przede mna wizja cesarki - choć bardzo chciałam robić naturalnie. Nie doszukuję się skurczy, bo u mnie lepiej żeby nic się nie rozkręcało, doktorek o 19 zszedł z dyżuru ;-) Poczekam do poniedziałku i wizyty

Dodi - strasznie mi Cie szkoda....wiem co to znaczy przeterminowanie.

Trzymam kciuki za wszystkie rodzace, ale Marzenka nam numer wywinęła ;-)

Aaa.....ja dzis torbę spakowałam. Musiałam dołozyć kilka rzeczy dla małej, bo po cc w szpitalu będę dłużej. Właśnie - jak długo ????? No i ma być chłodno...dopakowałam ciepłe rzeczy dla córci.

Kasiulka, no ja już nawet drugi raz wiem co to znaczy przeterminowanie...a teraz tak bardzo chciałam, żeby urodzić w terminie lub troszke przed... no nie wyszło..szkoda, ze nie można sobie tak wybrac daty:):)

Ja też co chwile coś do torby wkładam, albo wykładam... przygotowałam dwa zestawy dla małej na wyjście, w razie jakby było chłodno..

kkasiulka u nas po porodzie naturalnym jest 2 max 3 dni a po cesarce bez komplikacji 4,5 dni. Ja tez musze dopakowac rzeczy do torby, brakuje mi majtasow poporodowych bo tamte za male kupilam i mi sie na udach zatrzymaly :-D i jeszcze podklady musze dokupic takie ktore sie przyklejaja bo mam tylko takie bez kleju i pewnie sie beda przesuwac, a tak to ja nie chce.. no i jeszcze kupie bodziaki cieniutkie na ramiaczkach bo te co mam to za grube sa i sie mala ugotuje

Kasiulka, no ja już nawet drugi raz wiem co to znaczy przeterminowanie...a teraz tak bardzo chciałam, żeby urodzić w terminie lub troszke przed... no nie wyszło..szkoda, ze nie można sobie tak wybrac daty:):)

Ja też co chwile coś do torby wkładam, albo wykładam... przygotowałam dwa zestawy dla małej na wyjście, w razie jakby było chłodno..

To tak jak mój ginek mówi - taka Pani natura/uroda.....Przy normalnym ułożeniu na pewno przenoszę.

Czy Ty piłaś tę z liści malin?? No i patrz....można to między bajki włożyć.

Ja na wyjście naszykowałam zestaw cebulkowy - albo założę wszystko albo tylko część :-D Mam naszykowane pierwsze ubranko małej, w reklamóweczce, podpisane....Pakowałam się wg listy, odhaczyłam wszystko.....

Dziewczyny po cesarkach - kiedy dostałyście dzieciaczki?? (po operacji)

EDIT

balkan - po porodzie sn wyszłam w 3 dobie, słyszałam, że po cc można dopiero w 5. U nas w szpitalu jest tak głupio, że baaardzo długo trzymają cewnik, ponad 24 dobry - w celu 'obserwacji płynów'. Dziewczyny juz na chodzie, a wciąż z woreczkami paradowały....grrr.....

Ostatnia edycja:
U nas się leży jakieś 5-7 dni po cc... z reguły 7 dni

A chciałam was zapytać jeszcze, czy któraś z was będzie robiła sobie lewatywę przed porodem, nie wiem czy w dimu, czy w szpitalu u was robią... i czy to cos pomaga? bo czytałam, że jak sie ma puste jelita, to dziecko ma łatwiej, zeby zejść... no i że skurcze mogą się nasilic dzięki temu..

Kasiulka, no wypiłam jakieś 4 szklanki AŻ tej herbatki hehe

U nas się leży jakieś 5-7 dni po cc... z reguły 7 dni

A chciałam was zapytać jeszcze, czy któraś z was będzie robiła sobie lewatywę przed porodem, nie wiem czy w dimu, czy w szpitalu u was robią... i czy to cos pomaga? bo czytałam, że jak sie ma puste jelita, to dziecko ma łatwiej, zeby zejść... no i że skurcze mogą się nasilic dzięki temu..

Kasiulka, no wypiłam jakieś 4 szklanki AŻ tej herbatki hehe

U mnie w szpitalu robią, w zasadzie chyba nawet nie pytają, ale ja tam sobie chwalę......Raz że przy porodzie łatwiej - fizycznie i psychicznie, a dwa - po porodzie masz spokój na jakiś czas, nie będzie zatwardzenia.....Ja jestem jak najbardziej za.
Hehehhe....nie smakowała Ci? Trzeba było pić, jak Wisieńka i ona juz po ;-)

reklama
dodi :-D czy dziecku jest latwiej wyjsc przy pustym jelicie to ja nie wiem, ale wiem ze z pelnym jelitem jedynie co ci latwo wyjdzie to kupa przy parciu :-D wiec gdybym ja miala porod SN to na pewno bym lewatywe zarzyczyla sobie, jesli by nie dawali w szpitalu to zrobilabym w domu :-)

Do góry