reklama
dodi_misia
Fanka BB :)
em_ka, no orchi tak pisała ze będzie musiała nogami pisac, bo trzyma ciągle za kogoś kciuki ja tam bym też nie dała rady hehe
No tak, ale te kciuki zaciska tą resztą palców, więc nie ma czym hehe, pięściami nie bardzo idzie hehe
No tak, ale te kciuki zaciska tą resztą palców, więc nie ma czym hehe, pięściami nie bardzo idzie hehe
Kkasiulka
Wrześniowe mamy'08
Dzięki za odpowiedzi. :-)
alexandra - no właśnie wiem, że skurcz zaczyna się u góry, na dnie macicy. I u mnie ten brzuchol cały jest twardy, ja nie sugeruję się położeniem małej, bo u mnie pod żebrami mam pustawą przestrzeń, bo mała jest ułożona poprzecznie, wyczuwam głowę z lewej i pupcię z prawej strony, nóżki też po prawej.
No nic.....po ułożeniu małej wciąż przede mna wizja cesarki - choć bardzo chciałam robić naturalnie. Nie doszukuję się skurczy, bo u mnie lepiej żeby nic się nie rozkręcało, doktorek o 19 zszedł z dyżuru ;-) Poczekam do poniedziałku i wizyty
Dodi - strasznie mi Cie szkoda....wiem co to znaczy przeterminowanie.
Trzymam kciuki za wszystkie rodzace, ale Marzenka nam numer wywinęła ;-)
Aaa.....ja dzis torbę spakowałam. Musiałam dołozyć kilka rzeczy dla małej, bo po cc w szpitalu będę dłużej. Właśnie - jak długo ????? No i ma być chłodno...dopakowałam ciepłe rzeczy dla córci.
alexandra - no właśnie wiem, że skurcz zaczyna się u góry, na dnie macicy. I u mnie ten brzuchol cały jest twardy, ja nie sugeruję się położeniem małej, bo u mnie pod żebrami mam pustawą przestrzeń, bo mała jest ułożona poprzecznie, wyczuwam głowę z lewej i pupcię z prawej strony, nóżki też po prawej.
No nic.....po ułożeniu małej wciąż przede mna wizja cesarki - choć bardzo chciałam robić naturalnie. Nie doszukuję się skurczy, bo u mnie lepiej żeby nic się nie rozkręcało, doktorek o 19 zszedł z dyżuru ;-) Poczekam do poniedziałku i wizyty
Dodi - strasznie mi Cie szkoda....wiem co to znaczy przeterminowanie.
Trzymam kciuki za wszystkie rodzace, ale Marzenka nam numer wywinęła ;-)
Aaa.....ja dzis torbę spakowałam. Musiałam dołozyć kilka rzeczy dla małej, bo po cc w szpitalu będę dłużej. Właśnie - jak długo ????? No i ma być chłodno...dopakowałam ciepłe rzeczy dla córci.
dodi_misia
Kasiulka, no ja już nawet drugi raz wiem co to znaczy przeterminowanie...a teraz tak bardzo chciałam, żeby urodzić w terminie lub troszke przed... no nie wyszło..szkoda, ze nie można sobie tak wybrac daty
Ja też co chwile coś do torby wkładam, albo wykładam... przygotowałam dwa zestawy dla małej na wyjście, w razie jakby było chłodno..
Ja też co chwile coś do torby wkładam, albo wykładam... przygotowałam dwa zestawy dla małej na wyjście, w razie jakby było chłodno..
balkan
Kasiulek, mi gin powiedział, że po cc to 2 - 3 dni....
kkasiulka u nas po porodzie naturalnym jest 2 max 3 dni a po cesarce bez komplikacji 4,5 dni. Ja tez musze dopakowac rzeczy do torby, brakuje mi majtasow poporodowych bo tamte za male kupilam i mi sie na udach zatrzymaly i jeszcze podklady musze dokupic takie ktore sie przyklejaja bo mam tylko takie bez kleju i pewnie sie beda przesuwac, a tak to ja nie chce.. no i jeszcze kupie bodziaki cieniutkie na ramiaczkach bo te co mam to za grube sa i sie mala ugotuje
Kkasiulka
Wrześniowe mamy'08
Kasiulka, no ja już nawet drugi raz wiem co to znaczy przeterminowanie...a teraz tak bardzo chciałam, żeby urodzić w terminie lub troszke przed... no nie wyszło..szkoda, ze nie można sobie tak wybrac daty
To tak jak mój ginek mówi - taka Pani natura/uroda.....Przy normalnym ułożeniu na pewno przenoszę.
Czy Ty piłaś tę z liści malin?? No i patrz....można to między bajki włożyć.
Ja na wyjście naszykowałam zestaw cebulkowy - albo założę wszystko albo tylko część Mam naszykowane pierwsze ubranko małej, w reklamóweczce, podpisane....Pakowałam się wg listy, odhaczyłam wszystko.....
Dziewczyny po cesarkach - kiedy dostałyście dzieciaczki?? (po operacji)
EDIT
balkan - po porodzie sn wyszłam w 3 dobie, słyszałam, że po cc można dopiero w 5. U nas w szpitalu jest tak głupio, że baaardzo długo trzymają cewnik, ponad 24 dobry - w celu 'obserwacji płynów'. Dziewczyny juz na chodzie, a wciąż z woreczkami paradowały....grrr.....
Ostatnia edycja:
dodi_misia
U nas się leży jakieś 5-7 dni po cc... z reguły 7 dni
A chciałam was zapytać jeszcze, czy któraś z was będzie robiła sobie lewatywę przed porodem, nie wiem czy w dimu, czy w szpitalu u was robią... i czy to cos pomaga? bo czytałam, że jak sie ma puste jelita, to dziecko ma łatwiej, zeby zejść... no i że skurcze mogą się nasilic dzięki temu..
Kasiulka, no wypiłam jakieś 4 szklanki AŻ tej herbatki hehe
A chciałam was zapytać jeszcze, czy któraś z was będzie robiła sobie lewatywę przed porodem, nie wiem czy w dimu, czy w szpitalu u was robią... i czy to cos pomaga? bo czytałam, że jak sie ma puste jelita, to dziecko ma łatwiej, zeby zejść... no i że skurcze mogą się nasilic dzięki temu..
Kkasiulka
Wrześniowe mamy'08
U nas się leży jakieś 5-7 dni po cc... z reguły 7 dni
U mnie w szpitalu robią, w zasadzie chyba nawet nie pytają, ale ja tam sobie chwalę......Raz że przy porodzie łatwiej - fizycznie i psychicznie, a dwa - po porodzie masz spokój na jakiś czas, nie będzie zatwardzenia.....Ja jestem jak najbardziej za.
Hehehhe....nie smakowała Ci? Trzeba było pić, jak Wisieńka i ona juz po ;-)
reklama
dodi czy dziecku jest latwiej wyjsc przy pustym jelicie to ja nie wiem, ale wiem ze z pelnym jelitem jedynie co ci latwo wyjdzie to kupa przy parciu wiec gdybym ja miala porod SN to na pewno bym lewatywe zarzyczyla sobie, jesli by nie dawali w szpitalu to zrobilabym w domu :-)