Corin mamy kolegow? hah ale jazde macie ^^ No to zycze powodzenia, a meliske sprobuj sie napic, mozliwe ze pomoze choc 100 % gwarancji nigdy na nic nie ma :-)
zuzu2 co do pozycji w spaniu to niby pisza ze jest zalecane spanie na lewym boku ale wydaje mi sie ze tyczy to pozniejszej, bardziej zaawansowanej ciazy, gdy dziecko juz jest na tyle duze ze zaczyna uciskac tetnice. Teraz nie masz co sie tym przejmowac. Spij jak ci wygodniej na pawym, na lewym lub na plecach. Ja np uwielbiam spac na lewym boku, nawet wybralam sobie specjalnie lewa strone lozka zeby spac twarza na zewnatrz. Moja kumpela miala skrzywienie szyjki macicy i lekarz jej zalecil spanie na brzuchu przez pierwsze tygodnie, no i pomoglo, naprostowala sie. Z reszta zobaczymy jak to bedzie np w 40. tygodniu, gdy pozycja juz nie bedzie miala znaczenia przy skurczach
wiec cieszmy sie poki jeszcze mozemy
danuska ja mialam chore gardlo gdzies ok 8tc i poszlam do apteki i koles mi powiedzial ze nie ma ani jednego leku ktory moglby mi dac, czyli dla kobiet w ciazy. Zdziwilam sie troszke i zrezygnowalam z kupna. Mowia ze cytryna podraznia gardlo, ale ja uparcie twierdze ze dla mnie jest to najlepszy srodek na przeziebienie. Sama uwielbiam jesc cytryne, nawet gdy jestem zdrowa, wiec moja kuracja polega wlasnie na tym. Innaczej sprawa wyglada jesli zaczyna sie przeziebienie z goraczka, na to juz nie mam zadnych rad, jedynie porada lekarska. Takze zdrowiej :*
maqnio ja tantum verde bralam jak bylam mala chyba na angine, niezapomniany slodki smak ziol ^^ zapamietam gdybym miala problemy z gardlem.
Gdy sie budze rano, nie zawsze ale ... mam uczucie takiej scisnietej, skurczonej macicy. Przy podnoszeniu odczuwam lekki bol. Po chwili to mija, wydaje mi sie ze to jest przez to gdy jestem cala noc bez ruchu i przez pelny pecherz, ma ktoras z was cos takiego?