reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

To ja też się cieszę, że cezar na budowie. Bo chyba też byśmy się kłócili ;-) Własnie spakowałam do końca łazienkę, jestem w połowie kuchni;-) Ale chyba powoli łapię doła. Gdzie ja biedna z dziecięciem się podzieję. Na tip top będzie tylko łazienka ( no może poza drzwiami, które przyjdą w połowie lipca), kuchni brak. Dobrze, że mam thermomixa ;-) Na razie zamieszkamy na strychu by dół wykończyć. Nawet nie wiem gdzie łóżeczko postawię. No nic będzie musiał zrobić to Cezar jak ja będę w szpitalu. Katerina powiem szczerze, że Ci zazdroszczę ja to bym najchetniej połozyła sie do szpitala i została tam przez najbliższe dwa tygodnie. Nie martw się ! z Niką też byłam wcześniej w szpitalu i byłam dobrze zaopiekowana. Będziesz bezpieczna, a Nadusia jest w sam raz! Dobra lecę zawijać w te sreberka ;-)

reklama
jestem ponownie, zrobilam mielone, lodowka juz pelna:-)kurcze nie czuje smaku kotlet wydaje mi sie gorzki, kawa nawet ta bez cukru skodka:wściekła/y:
Mailuj wazne ze macie swoj dom:-)
Danuska ale mi smaka zrobilas:tak:ale u mnie zimno na losy moze jutro pojde:-)
Marmolada slodki chlopiec:-)
Maqnio kurcze 2 tyg:szok:a jak szyjka jest jeszcze?ja czekam do pon jak nic sie nie bedzie dzialo szpital...

Ja pospałam do teraz i obudziły mnie mdłości. Cholera ma już naprawdę dość.
katerinka na pewno będzie dobrze, nie ma co się zamartwiać
konwalianko dziękuje za opis, też miałam łzy w oczach
Corin to dzisiaj ty rzucasz ciastkami
Anulka witaj na bb, dobrze, ze wyszłas bo szpitale są brrrrrrrrrrr
Maqnio niezła wiadomość:eek:
Anula1989 jak czytam ile ty się narobisz to dziekuję , ze mój Paweł umie świetnie gotować a zakupami to praktycznie on się zajmuje, ja tylko dział kosmetyki-chemia.

Ostatnia edycja:
maqnio kochana!! matko boska!! 2 tyg przeterminowac?? jak mylne sa te nasze daty porodu, ostatnie beda pierwszymi, a pierwsi ostatnimi? :-D ale i tak twoj przypadek mnie zadziwia z kazdym dniem coraz bardziej! :zawstydzona/y:

ja sobie uciekam drzemke o 17 to o 19 przyszla szwagierka po malego i takie dzikie okrzyki z tesciowa do malego wydziwialy ze mnie obudzily :/ kompletnie nikt sie nie przejmuje tym ze spie!! :wściekła/y: home sweet home!!

hej kochane!
muszę się pochwalić ze juz nie wymiotuję, chyba mi kiełbasa siedziała na żołądku, i przez nią znów mi się zgaga przypomniała:( spałam wczoraj na siedząco.
Dziś byłam w końcu na zakupach, kupiłam sobie już wszystko do szpitalnej torby, maluch też zaopatrzony full, tylko stan gotówki gwałtownie spadł:p
Dziewczynki od jakiegos tyg może dwóch, czasem jak się schylam lub zmieniam pozycję leżenia czuję i słyszę pluski w brzuchu! autentyk! czy to normalne?
widze ze faceci wam podpadają, moj poki co jest grzeczny, wogóle wrzuciliśmy na luz, jesteśmy po slubie prawie 10 miesięcy i mamy pewne sposoby zeby się nie kłocic. Bynajmniej zauważyliśmy ze klotnie nie niosą ze sobą nic dobrego. Ale nie powiem, przed slubem bywało ciężko.
Katerina, zobaczysz wszystko będzie dobrze, bedziecie na obserwacji więc możesz czuc się bezpieczna. Moze maluch jeszcze przybierze. Ja tez się martwiłam wagą mojego Fifka, ale pogadałam z lekarzem i mnie uspokoil. A tez mało przybiera. Trzymam za Was kciuki.
Orchi, Anula, no ludzie potrafią byc denerwujący. i te złote rady.... Np mi teściowa ostatnio probowała wmówic ze truskawki karmiąc piersią będę mogła jesc bez problemu, choć ja wiem ze mogą uczulać. tylko raz powiedziałam jej moje zdanie, a potem pozwoliłam jej się wygadac. I nie skomentowałam. Kazdy ma swój rozum, i istenieje cos takiego jak instynkt macierzynski, który podpowie nam co i jak, w razie gdy jesteśmy zielone w jakim temacie.

Wisienka moj cos tam sobie zrobi jesc w sumie bylam 16 dni w szpitau i jakos sobie radzil, czysto w mieszkaniu ale lodowka pusta bo niby dla 1 osoby nie oplaca sie gotowac:-Dpozniej gdy lezalam w domu cos tam gotowal wiadomo mistrzem kuchni nie jest a zakupy owszem zrobi ale powlowa z nich to slodycze:eek: w sumie ja tez robie zeby cos zaczelo sie dziac a tu nic, czuje ze 4 pojade bez boli...
Mala monis okladnie nie trzeba sluchac i sie przejmowac ale sama wiesz czasami ciezko...Co do truskawej jasne ze uczulaja, moja znajma ur mies temu i je czeresnie malej nic nie jest, pislala ze i troche czekolady je...ale mala po porodzie wazyla 4640 teraz ma prawie 6 kg:szok:3 dni po porodzie zjadla batonika i pisala ze malej tez nic nie bylo...wiadomo zalezy od dziecka...

Ostatnia edycja:
wisienka, anula, emka wiadomosci nie ma co..tak mnie pocieszyli, ze szok. gin powiedzial, ze dopiero po 2 tygodniach po terminie zacznie cos działac,szczerze? ja sobie nie wyobrazam tyle czekac, i nawet gdyby faktycznie tak sie stalo, to max tydzien po terminie pojde do innego gina, i nie bede patrzec ani na kase ani na cokolwiek, tylko zrobie wszystko zeby sie rozpakowac.
anula szyjki brak:)

konwalianka nasza pionierko dzięki za twoją opowieść - piękny przykład, że się da :-) a najbardziej podnosi na duchu, że dla takiej nagrody byłabyś w stanie jeszcze raz to przeżyć

a ja już poczytałam, obejrzałam film, co teraz....;-) chyba coś zjem.... danuśka teraz te lody za mną chodzą, tylko chyba musiałabym po nie do centrum pojechać, a u mnie to cała wyprawa - dwie godziny jak nic:-(
wiecie co, zauważyłam, że mam od jakich dwóch tygodni mega apetyt, jem dużo i nic nie przytyłam :szok: ale fajnie, szkoda, że to minie po ciąży:-)

anula witaj, fajnie że cię wypuścili ze szpitala, czekaj cierpliwie, na pewno się doczekasz:-)

maqnio a ja myślę, że nie będziesz musiała tyle czekać, Różyczka się w końcu sama zdecyduje, a jak szyjki już nie masz, to może wkrótce?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry