reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

maqnio dzięki:-) nastrój zmienny - raz się cieszę bardzo, a raz trochę mam cykora. Ale nie mogę się doczekać.
anula maqnio no może tak jest, że jakoś jeszcze później długo te leki działają. U mnie było tak z Łukaszkiem po fenoterolu. Nie chciało się ruszyć. Ale lekarze mają na to sposoby;-)
anula ale z Ciebie szczęściara, nie czułaś skurczu?:-)
maqnio czytałaś na czerwcówkach? Dziewczyna urodziła bobasa 4900 teraz. Oxy nie chciała ruszyć, więc zrobili cesarkę. Rózia już niedługo się ruszy, zobaczysz.

Ostatnia edycja:
reklama
Magia lekarz mowil ze niektore kobiety maja tak ze ten lek dlugo sie nie wyplukuje z organizmu i jesli w ciagu 2 tyg nie ruszy trzeba cos kombinowac:tak:a co do skurczu to tak, po ktg przychodzi moj lekarz i mowi ze jeszcze zostane bo taki duzy skurcz byl a ja nie czulam:tak:tak na prawde do konca nie wiem co to skurcze, mialam 2 razy ale takie jak na okres nawet lzejsze a wtedy spie normalnie...w 26 tyg trafilam na 2 tyg do szpitala bo mialam 2 cm szyjke i skurcze i tez nie czulam...tylko twardy brzuch mialam

Anula coś czuję, że będziesz miała lekki piękny poród:-)
Życzę nam wszystkim takiego szybkiego lekkiego porodu
maqnio gratuluję bezbolesnych skurczy na KTG. No i dobrze, że wzięliście się z małżonkiem do roboty:laugh2:

Ostatnia edycja:
Anula, u nas ja mówię, że już mamy wszystkiego wystarczająco, a on swoje;) Co do reakcji męża, to mój jak tylko usłyszy, że powiem ,,ała”, to leci i się pyta, czy jedziemy do szpitala;)

Maqnio, niooo 9 cm i nadal są długie;) Trzymam kciuki, żeby przyjemne uskutecznianie porodu dało oczekiwany efekt:*

Dziewczyny, ja też już jestem zmęczona i chciałabym urodzić.

Magia obys miala racje:-Dtobie tez takiego zycze;-)
Psota, boja sie nic dziwnego:-Dmoj bez :"ała" pyta czy juz a to tylko na susiu wstaje, mowie mu ze powiem jak cos a ten ze kto wie czy od razu mu powiem:-D

hej laseczki, ja sobie ucielam piekna sieste. Ostatecznie kazdego dnia musze sie choc troszke przespac bo inaczej zasypiam na siedzaco, chyba juz jestem troszke wymeczona ta ciaza choc nie ma do tego powodow jako tako, ale ciezar tez robi swoje a o upale nie wspomne.

zobaczycie jak teraz sie posypia maluszki :-D az na to czekam :-D no i oczywiscie czekam tez na swoja wizyte w poniedzialek, zobaczymy co tam wymodzi lekarz i kiedy do szpitala na obserwacje pojde. Znowu nogami przebieram z niepewnej sytuacji jaka mi stawia moja ksiezniczka.

a mialam was pytac czy wam tez tak sluz mocno leci, mi praktycznie przez caly dzien ale niekiedy jak zaczyna wylatywac to czuje sie jakby caly potok lecial. Pewnie to normalne ale na wszelki wypadek powiem ginowi i jeszcze mam od czasu do czasu takie bole na dole brzucha (ciezko stwierdzic czy sa jak te na @ bo nigdy boli nie mialalam przy @) i za kazdym razem jak sie schyle mam klocie jakby ktos mi szpile w szyjke wbijal ale to tez pewnie przez ucisk.

magia a ty jutro masz cesarke? bo nie czytalam regularnie forum i zacofana jestem :eek::rofl2:
jak tak to serdeczne gratulacje i trzymam mocno kciukasy :zawstydzona/y: :*

Ostatnia edycja:
Emka ja tak samo w dzien spie, w nocy jak zabita:-Dco do sluzuez tak mam, bez wkladki nie daloby rady, czasami gdy probowalam bez czulam sie jakbym popusicila a co do innych doleglowosci to nie wiem, w sumie kilka razy bolal mnie brzuch jak na okres ale w sumie nawet slabiej bo ja przy okresie ruszyc sie nie moglam a z takim bolem jak teraz moge spac;-)

Madzia to miałaś sen w części proroczy bo cesarka tyle chyba trwa.Co do włosków to raczej innej opcji nie ma,ja brunetka,mąż brunet,dziadkowie też więc kto wie,choć ja podobno urodziłam się z włoskami ciemny blond i to ponoć po dziadku,po którym odziedziczyłam dużo genów,ale potem ściemniały.Ech nieważne jaki się urodzi,byle zdrowy !

magia trzymam kciuki za jutro aby wszystko dobrze poszło już o tej porze będziesz tulić swoje maleństwo :tak:

em_ka nie mam takiego śluzu ale za to brzuch na dole mnie boli jak na okres, myślę że to są ćwiczenia macicy.

Najbardziej wkurza mnie ciągłe bieganie do WC i ból pleców :wściekła/y:

reklama
Magia, o ktorej jutro masz sie stawic w szpitalu? Wiesz o ktorej bedziesz miala ciecie? Bede trzymac mocno kciuki

Mimi, moje dzieciaki rodzily sie z kruczoczarnymi wloskami a teraz oboje sa blondasami :-)

Tez mam takie bile w podbrzuszu, ale u mnie dodatkowo promieniuja do krocza i to juz jest mocno nieprzyjemne

Do góry