reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

corin ja biorę i jeszcze ręczniki papierowe. Papier jest bardzo ważny, w tych dniach "po porodzie", wolę nie ryzykować i nie naciać się na szarą jego wersję :-D
ps. musisz mieć sporą torebkę

reklama
Corin, ja biorę, bo tak jak Konwalianka pisze, u mnie w szpitalu szary papier ścierny, a nie toaletowy.... myślałam też nad nakładkami na toaletę, ale w każdym pokoju jest pojemnik z odkażaczem - to po prostu będę odkażać, bo obawiam się, ze po porodzie nie da się nie siadać.....

balkan ja w św zofii, tylko się o miejsce pozostaje modlić, bo ostatnio jakiś najazd tam jest rodzących
corin nie no papier to chyba szpital sponsoruje;-) mi za to poradzili wziąć papierowe ręczniczki, żeby po kąpieli nie wycierać ręcznikiem krocza tylko właśnie osuszać

Pippi, no fakt św. Zofia jest zawsze oblegana.....

ufff... dokończyłam mój kilogram czereśni.... został mi jeszcze groszek, truskawki i nektarynki - nie wiem, za co się teraz zabrać.... :)

Hej dziewczynki!Ja dziś i noc przespana i czuję się w miarę,żadnych skurczów jak narazie.Gorąc tylko dobija czuję się jak ugotowana:( Ja wizytuję jutro z rana,zobaczymy co gin wymyśli i jak mały czy się przekręcił czy też nie,mam mieć także ktg robione. Ciekawa jestem czy podejmie decyzję o cesarce.Zobaczymy.
Wykałaczka witaj w naszym rodzinnym gronie!
Maqnio nie przejmuj się plamami to pewnie ostuda i zniknie po ciąży,ja mam buzię spuchniętą,cóż uroki końcówki.Rozstępami też nie ma co się tak przejmować,mój mąż mawia :Co się przejmujesz jakimiś kreskami,szkoda nerwów,zjaśnieją z czasem:)
mimi grunt to dobre podejście .. kciuki będę trzymac jutro napisz jak wrócisz

wykałaczka witaj

corin no i tak ma byc grzecznie w łozeczku *:)

mailuj współczuję ci nocnych historii ale dobrze że pojechałąs chociaż wiesz co i jak
maqnio olej rozstępy ja mam po córci i żyję :-Di mąż mnie nie wymienił
katerina
to ci pan narobił :-D

Ja sie spakowalam do jednej. Ale jest max wypchana no i pampersy mam osobno, bo juz sie nie mieszcza. Szczotke do wlosow, laktator i wode bede miala w torebce. A powiedzcie mi, bo mnie tak tknelo... Papier toaletowy tez bierzecie? :-/
papier to podstawa :-D:-D:-Dja mam rolę jak torpedę

a ja spakowałam się w dwie ale małe : jedna dla mnie z podstawowymi rzeczami klapki, kapcie , szlafrok, reczmik, dokumenty i kosemtyki a reszta pierdół w drugiej gdyby mi przyszło pojechac do szpitala samej

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam mamuski!zczelam nadrabiac, zaraz dokoncze;-)
Ja dzis pol dnia na miescie spedzialam kupila jeszcze ciuszki malemu, zakupy zrobilam i bylam u fryzjera zeby jakos wygladac a jutro siostra pomaluje mi wlosy(uczy sie na fryzjerke ale jeszcze balam sie poddac scinaniu):-D
Mam wiadomosc od Wydrusi byla dzis u lekarza dostala fenoterol i 29 ma sie stawic na oddzial bo 1 lipca ma cc:-)teraz idzie wykupic z mezem leki

Czesc babeczki!

Ja juz po wizycie u gina. Wiadomosci niby dobre, chociaz ja wolalabym inne:p Jak to lekarz powiedzial grzebiac sobie we mnie "wszystko pozamykane na 4 spusty". Wiec jeszcze mam czas. Za tydzien mam przyjsc na ktg a za 2 tyg na normalna wizyte i jak nic sie nie wydarzy skierowanie do szpitala na wywolanie-tak mnie daleko poinformowal. Mała wazy ponad 3 kg i ma sie dobrze.

Ania23 to super wieści, że wszystko w porządku :-) a ty chcesz już rodzić?
dziwi mnie tylko czemu od razu jak w terminie nie urodzisz to lekarz chce wywoływać:szok:? przecież do dwóch tyg po terminie to jest jeszcze w normie urodzić - mało które maluchy rodzą się jak w zegarku
o ile oczywiście wszystko jest w porządku

Dzieki, ja dostalam wykaz ze szpitala ale tam ani slowa o srajtasmie ;-) dlatego pytam. A torebke faktycznie mam przepastna, czasem laduje do niej zakupy jak zapomne reklamowki :-D
O recznikach papierowych tez ani slowa, za to kazali zabrac dwa kapielowe

reklama
Moze troche niejasno napisalam-to pewnie przez ten mozg co zanika pod koniec ciazy;p Termin porodu mam na 5 lipca, a gin mnie po prostu uprzedzil co bedzie jak nie urodze do tygodnia po terminie. Od niedawna podobno jest tak, ze tydzien po terminie sie wywoluje-tak powiedzial.

Do góry