reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

danuska, sama widzisz.. te nasze bąble, to nic się nie liczą z mamusiami:)
mailuj, no to miałaś nockę..nie zazdroszczę..a te testy - widocznie zawodzą i faktycznie nie ma co się sugerować, mój lekarz też powiedział, że nie da się przeoczyć wycieku czy sączących się wód - bo są zupełnie inne niż upławy. Cieszę się, że tak tylko się skończyło..

reklama
Mailuj to mialas przygode, ale fajnie ze juz wiesz ze przygotowana jestes (spakowana) na 100% i w szpitalu ok. Ale pewnie sie biedna troszke nadenerwowałaś...
Balkan, Mailuj - chyba tak, ktos musial to zrobic bo jak byla ta sprawa w pracy co go wzieli na komisariat w charakterze swiadka to mu powiedzieli ze najpierw pojechali go szukac tam gdzie ma meldunek ale dowiedzieli sie ze juz nie jest tam zameldowany. Ale fakt, strasznie sie wkurzylam na niego bo jak mógł zaniedbac takie sprawy?! Teraz ja sie musze denerwowac i wydzwaniac, dowiadywac co i jak!!! :wściekła/y:

Mailuj
, a Twój mąż ta ksiazeczke wyrabial na nowo, czy tez wczesniej jej nie mial tak jak mój? Bo ten mój geniusz to nawet nigdy właśnie na tej komisji nie byl ani nic. Zeby i przez to teraz problemów nie było.. :-( Normalnie go zabije! :wściekła/y:

Hej! Od jakiegoś czasu Was podczytuję, choć bardzo nieregularnie - mam termin na 1 lipca i stąd to zainteresowanie. A postanowiłam się włączyć do dyskusji, żeby pomóc katerinie84.
Niestety bez książeczki wojskowej nie można się zameldować i tam jak podpowiada balkan trzeba się udać do WUK lub do Urzędu Miasta/Gminy - pracuje tam osoba, która zajmuje się organizacją poboru do wojska - obecnie rejestracji przedpoborowych czy jakoś tak to się obecnie zwie.
Ale można również sobie wyrobić dowód bez meldunku - w dowodzie w miejscu zameldowanie będzie napisane brak - jest to nawet dość częsty przypadek, dowód bez meldunku wyrabiają osoby przebywające na stałe za granicą.

Wykałaczka, dziekuje za podpowiedz. A do wyrobienia dowodu bez meldunku nie trzeba tej ksiazeczki wojskowej?
Termin na 1ego, o.. To juz niedlugo :-) Zazdroszcze, naprawde...

mailuj ło matko tos sie pewnie z lekka stresu najadałas, no ale najwazniejsze, że Krzynio nie ma zamiaru poki co pokazywac sie na swiecie:0
balkan eh..fajnie tak wyfrunąc z domku no nie??:-)
katerinka jaka ty nowa? tos ty stara, zapamietana lipcóweczka jestes :*:-D;-)

Wrócilam

Wykałaczka, witaj nowa lipcoweczko, jak się czujesz?
Mailuj, współczuję nocnych perypetii

Dziewczyny, niestety musiałam pojechać. Mąż w pracy a jutro dzieci już nie ida do szkoły. Koniec roku i rozdanie swiadectw odbywa się w amfiteatrze, wieć dzis jedyny termin na wyniesienie tego ze szkoły. Tylko babka mogla dzieciom przez cały tydzień po troszeczku pakować a nie tak wszystko na raz... Sebek taszczył swój ciężar - też opróżniał szafki, a do tego cwaniak dopadl starszych kolegów i odkupił od nich książki do następnej klasy :-D

Taxi, owszem jest to jakieś rozwiązanie, ale za bardzo się boję. niestety zyjemy w dość niebezpiecznych czasach i balabym się czy dzieciaki dojada do domu...

hej, dzwoniła do mnie ginka - cc 6 a nie 7 lipca bo od 8 ma urlop. Za dwie h jadę do niej do spzitala i na ktg to się dowiem szczegółów
mailuj papierki w kosz i czekaj grzecznie;)
Buziaki dla Was kobietki
wykałaczka witaj!

Ostatnia edycja:
reklama
Dziękuje, czuje się bardzo dobrze, uchroniłam się jakoś przed większością ciążowych dolegliwości. A spodziewam się dziewczynki Hanusi - jednak właściwie brak jakichkolwiek objawów zbliżającego się porodu. Pożyjemy - zobaczymy, teraz już innego wyjścia nie ma.
Właśnie upiekłam ciasto biszkoptowe z truskawkami - wyszło bardzo średnie, ale jak na moje możliwości i zdolności jestem z siebie dumna.

Katerina84 - do wyrobienia dowodu nie trzeba książeczki, ksiązeczka jest potrzebna tylko do zameldowania. a dowód należy wyrobić w tym Urzędzie, który jest właściwy ze względu na ostatnie stałe miejsce zameldowania - czyli tam gdzie był ten meldunek widmo. Gdy to jest daleko można udać się do najbliższego Urzędu Miasta i poprosić o wyrobienie dowodu za jego pośrednictwem.

Do góry