reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
Wydrussia, witaj w domku i odpoczywaj teraz po tych przejsciach

Malami, normy sa dla normalnych, a my jestesmy w "odmiennym"; tez mi cos tam raz na czas wychodzi za duzo lub za malo, a doktorek mowi ze to nic... Baktrie w moczu niedobre. Naprawde bardzo skuteczny jest (zapobiegawczo) sok zurawinowy. W okresach ciazy gdy pilam regularnie zadnych bakterii nie bylo

Pippi - dokładnie Odczyn Coombsa - badanie przeciwciał. Muszę takie robić co jakiś czas bo mam konflikt serologiczny (ja mam czynnik Rh- a mój mąż Rh+).

aha dzięki za wyjaśnienie
to już wiem dlaczego mi nie robią ;-)

wydrussia fajnie że już w domku - to teraz siuup na kanapę i nogi w górę czekaj grzecznie do lipca:-)

Pippi, teraz podobno wada wzroku nie ma znaczenia, więc się tym wcale nie interesowałam,ale okazuje się, że już ciśnienie w oczach jest przeciwwskazaniem do sn, obym nie miała.

Malamii,ja mam też cholesterol podwyższony, gin powiedział, że norma dla kobiet w ciąży jest o 100% wyższa, więc nie patrz na normy dla ,,normalnych ludzi” ;) A co do bakerii w moczu, to ja w ciąży miałam tylko raz tak dużo, lekarz kazał mi łykać urosept i od tego czasu nic się nie dzieje (odpukać;))

Wydrusia, witaj ponownie w dwupaczku:)

Ostatnia edycja:
Malami, qrcze nie wiem gdzie kupic w Polsce. W Luksemburgu mieli normalnie w marketach, w kartonach jak sok pomaranczowy. Byl tez 100% (dosc cierpki) w sklepach ze zdrowa zywnoscia. Obstawialabym, ze dostaniesz go w PL w tych drugich. Jest naprawde bardzo skuteczny! Rozcienczalam go woda mineralna

reklama
psota tak tak wada nie ma znaczenia, liczy się siatkówka i ciśnienie wewgałkowe, tylko hmmm nie wiem czemu tego ciśnienia mi nie zmierzyła, po czym masz podejrzenia, że możesz mieć za wysokie?

malamii urospet jest chyba z wyciągu z żurawiny, ja piję herbatki z żurawiny (tylko bez żadnych dodatków) z Herbapolu i jem suszoną żurawinę od czasu do czasu i nie miałam żadnych bakterii przez całą ciążę
soki to ja widziałam tylko te jednodniowe, czasem też popijam

aha i w ogóle trzeba dużo pić

Do góry