reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

reklama
Wydrussia, witaj w domku i odpoczywaj teraz po tych przejsciach

Malami, normy sa dla normalnych, a my jestesmy w "odmiennym"; tez mi cos tam raz na czas wychodzi za duzo lub za malo, a doktorek mowi ze to nic... Baktrie w moczu niedobre. Naprawde bardzo skuteczny jest (zapobiegawczo) sok zurawinowy. W okresach ciazy gdy pilam regularnie zadnych bakterii nie bylo

Pippi - dokładnie Odczyn Coombsa - badanie przeciwciał. Muszę takie robić co jakiś czas bo mam konflikt serologiczny (ja mam czynnik Rh- a mój mąż Rh+).

aha dzięki za wyjaśnienie
to już wiem dlaczego mi nie robią ;-)

wydrussia fajnie że już w domku - to teraz siuup na kanapę i nogi w górę czekaj grzecznie do lipca:-)

Pippi, teraz podobno wada wzroku nie ma znaczenia, więc się tym wcale nie interesowałam,ale okazuje się, że już ciśnienie w oczach jest przeciwwskazaniem do sn, obym nie miała.

Malamii,ja mam też cholesterol podwyższony, gin powiedział, że norma dla kobiet w ciąży jest o 100% wyższa, więc nie patrz na normy dla ,,normalnych ludzi” ;) A co do bakerii w moczu, to ja w ciąży miałam tylko raz tak dużo, lekarz kazał mi łykać urosept i od tego czasu nic się nie dzieje (odpukać;))

Wydrusia, witaj ponownie w dwupaczku:)

Ostatnia edycja:
Malami, qrcze nie wiem gdzie kupic w Polsce. W Luksemburgu mieli normalnie w marketach, w kartonach jak sok pomaranczowy. Byl tez 100% (dosc cierpki) w sklepach ze zdrowa zywnoscia. Obstawialabym, ze dostaniesz go w PL w tych drugich. Jest naprawde bardzo skuteczny! Rozcienczalam go woda mineralna

reklama
psota tak tak wada nie ma znaczenia, liczy się siatkówka i ciśnienie wewgałkowe, tylko hmmm nie wiem czemu tego ciśnienia mi nie zmierzyła, po czym masz podejrzenia, że możesz mieć za wysokie?

malamii urospet jest chyba z wyciągu z żurawiny, ja piję herbatki z żurawiny (tylko bez żadnych dodatków) z Herbapolu i jem suszoną żurawinę od czasu do czasu i nie miałam żadnych bakterii przez całą ciążę
soki to ja widziałam tylko te jednodniowe, czasem też popijam

aha i w ogóle trzeba dużo pić

Do góry