reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Sis, Dawidek w 34+4 ważył 2632 :) możesz się z Tomkiem założyć, będziesz bliżej, no chyba, że maleńka zrobi psikusa i wyskoczy tak, jak Różyczka Manqio;)

Ja też chcę rodzić SN, ale gin mi kazał iść do okulisty sprawdzić ciśnienie w oczach, bo mi się coś tam z nimi dzieje, i jak coś to CC,buuu…

Maqnio, no to kochana, teraz pełen relaks:) i jakieś kino i kolacyjkę z mężem zalicz;)

Mailuj, Sis, Balkan i wszystkie mamusie, które pominęłam, a w tym tygodniu wizytują, trzymam kciuki!

Corin, rwa kulszowa, musi samo przejść, odpocznij sobie.

Pippi, cieszę się, że wizyta udana! No i gratulacje, maleństwo jest już donoszone:))

Ostatnia edycja:
reklama
pippi, to wiadomości bardzo dobre.. nie ma co się marwić tą wagą, może masz po prostu wielkoludka:) a nie bąbelka.. zresztą dowiesz się już niedługo.. gratuluje skończonego 37 tygodnia i innych pomyślnych wieści.. ciekawe która z nas pierwsza wystrzeli do porodu :)

Pipi bo czasem dzieci tak mają. ja urodziłam się chuuuuda i dłuuga straszliwie i jeszcze później robiłam mojej mamie wagowe numery. Jak miałam 6 miesięcy to w książeczce zdrowia pediatra napisał mojej mamie - lekarce ;-)- niedożywienie dziecka :szok: Jadłam normalnie. Byłam taka długa, ze nie mieściłam się do wózka jak miałam 6 miesiący, a gondole wtedy robili o wiele większe i dłuższe. Później okazało się, że taki mój urok i już. W dorosłym zyciu niestety nadgoniłam ...

psota ja też byłam u okulisty, żeby sprawdzić czy nie ma przeciwskazań do SN bo mam wadę wzroku - zbadała mi dno oka czy się siatkówka nie odkleja i jest ok
ale ciśnienia mi nie mierzyła

no nic, moża rzeczywiście taka jej uroda, że bardziej koszykarka niż zapaśniczka, bo nogi za to dłuuugie ;-) sprawdzimy w pt na usg czy coś przytyła, mam nadzieję, że jednak tak...

konwalianka tylko ja nie mam żadnych objawów przeporodowych - ani fizycznych ani psychicznych, wydaje mi się, że to jeszcze ho ho....:-D więc się zaskoczyłam, jak powiedziała, że to może być niedługo.... choć też dodała że może być i w terminie ... ha ha i bądź tu mądry

Ostatnia edycja:
Majluj, ja bylam podobna, he he. Wazylam ledwie 3,2 kg, ale 56 cm:) Roslam 5 cm na miesiac, a mama skladala mi nogi w wozku:-)

Corin, pisza ze cieple oklady i kolysanie biodrami powinno pomoc. Mnie pomagalo, jak lezac unosilam biodra do gory i maly troche "odplywal" z tego nerwa

Pippi - elegancko :)) Moj synus tez nie jest wielki, kazdy dziec ma inna budowe

Pippi - dokładnie! wieści z wizyty są dobre i najważniejsze, że dzidzia już donoszona, wszystko będzie dobrze :)

A ja odebrałam moje wyniki: Limfocyty mam poniżej normy, a granulocyty powyżej.
Do tego wyszły mi bakterie w moczu :/ Kurcze już nie wiem jak dbać o higienę żeby było OK!! Ciągle mi się coś przyplątać musi :/
Pewnie mi jeszcze ten paciorkowiec wyjdzie jak mi ginka pobierze..
Cholesterol też mi wyszedł wysoki :/ ech.. ciekawe czy to może być faktycznie zaburzone przez ciążę..
No i nie zrobili mi Coombsa - muszę zadzwonić, czy zapomnieli czy po prostu jeszcze nie było wyniku! Bo jak będę musiała jechać drugi raz oddać krew to się zdenerwuję!!

Pippi do mnie tez jeszcze nie dochodzi ze za miesiac mam porod, w ogole nawet o tym nie mysle, mam wrazenie jakbym w ciazy miala do konca zycia chodzic :-D

malamii a co to jest ten coombs? ja chyba nie miałam takich badań...
em-ka no dokładnie, mówimy sobie z męzem że niedługo będziemy już w trójkę, ale nadal to dla nas abstrakcja... :-D chyba tak to jest przy pierwszym dziecku

em ka a mi sie strasznie już dłuży i już bym chciała choćby zaraz
pippi fajnie że wizyta udana a te wszystkie ich pomiary są tylko orientacyjne

reklama
Powróciłam trochę spokojniejsza :-) Wisieńko dziękuję za przekazanie wiadomości i wszystkim za trzymane kciukaski :-) skurcze łapią jeszcze więc czekamy bo jak nie ruszy do 1 lipca to Cc :-) tak więc teraz się oszczędzam :-) miejmy nadzieję że rozwarcie się zatrzymie :-)

Do góry