reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

ja tez mam nos zapchany i miałam tak juz wczesniej okresowo, to taki ciążowy niezyt nosa- dowiadywałam się- spowodowany hormonami

Hormonalny nieżyt nosa występuje podczas ciąży. Objawy są podobne jak w innych postaciach nieżytu nosa. Występują z reguły w drugiej połowie ciąży. Podwyższone stężenie estrogenów może być czynnikiem blokującym acetylocholinę i zwiększającym odczyny cholinergiczne błony śluzowej nosa. Powoduje to zmiany w obrębie błony śluzowej nosa pod postacią zwiększonej aktywności gruczołów surowiczo-śluzowych oraz zwiększonego jej unaczynienia. Po porodzie objawy najczęściej ustępują.

reklama
Zapytam i dam znać! Też jestem ciekawa bo nie słyszałam o takich objawach na tym etapie ciąży. Muszę się jeszcze zapytać czy mogę sobie zrobić hennę rzęs? :) W szpitalu nie chcę się malować a chcę ładnie wyglądać :) (chociaż nie wiem, czy to możliwe po porodzie naturalnym..?). Jutro idę do fryzjera obciąć włosy bo już mam za długie, nie obcinałam od wesela tj. od września ubiegłego roku!

ciążowy nieżyt nosa? hmm.. pocieszające, że nie jestem jedyna, może faktycznie taka ciążowa okresowa przypadłość.

Ostatnia edycja:
jestem śnięta jak ryba ale zasnac nie moge, pokładam sie tylko co i rusz.....
też tak miałam..ale teraz nieco wróciłam do życia..

konwalianka - gdzie Ty kupiłaś te dumle?? Ja od dwóch miesięcy mam na nie smaka i nigdzie w sklepie nie ma!! Kupiłam jakieś inne tofiki ale mi nie smakują i leżą do dziś.. Ech.. musiałaś o nich pisać? :p

oj malami ja chętnie ci je wyślę.. u mnie w sklepie jest taki wybór cukierków:szok: że szok..

malami, mam to samo. Od 3 dni z nosa leci mi krew, tzn uczucie jakbym miala katar, ale przy siąkaniu - sama krew. Zapytaj i powiedz co gin na to, jestem bardzo ciekawa.
to i ja mogę do was dolączyć, bo te krwotoki mnie wykończą.. miałam tak na początku ciąży i teraz znowu;też jestem ciekawa co powie ginek

konwalianka - daj, daj chociaż jednego ;)

Kurcze, mam stresa.. dostałam czereśnie i boję się sprawdzić czy są z nadzieniem czy bez.. Jak kupuję sama na targu to zawsze mówię, że kupię jak pani/pan sprawdzi mi 3 czereśnie i będą bez robaków! Poczekam aż mąż wróci..

no budzę się i ja ....:)ale wiecie co snuję się po domu i cos może bym i porobiła ale wezmę, odłożę, pójdę dalej....i tak mi juz pół dnia zleciało

ja naciełam się w weekend:( na niespodziewajki

Ostatnio edytowane przez moderatora:
hehe dzięki balkan za takie źródełko ;) jestem strasznie obrzydliwa jeśli chodzi o taki glizdki i boję się przeciąć czereśnie żeby sprawdzić. Niech mi lepiej cieknie ślinka niż jakbym miała ujrzeć małe wijące się białe.. brr...

sestina, nie rozśmieszaj :D

reklama
Do góry