reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

ej a ktora to pisala ze przytyla 3 kg tylko?:confused: jakos nie moge w to uwierzyc, znam osoby ktore 6 czy 7 przytyly przez cala ciaze (co i tak sie malo dla mnie wydaje) ale 3? dziecko ok 3 kg a gdzie reszta? zwiekszona ilosc krwi, powiekszona macica, wody plodowe?

reklama
Wisienka wlasnie zdziwilo mnie to ze na chwile te leki dostalas:confused:
Aneta wiem wiem ale teraz chcialabym zeby chociaz trochee sie zmniejszyly i zrobily sie jasne...
Emka wg mnie to niemozliwe zeby tylko 3 kg, tak Anulka pisala owszem mogla tyle ale tak jak dziewczyny pisaly moze na poczatku ciazy schudla:tak:

Jej, jestem jakaś taka zmęczona, nie wiem ciśnienie nie takie czy co? Pogoda niby dobra bo ani za zimno ani za bardzo ciepło nie jest, ale jednak marna.
ja czuje się identycznie.. położyłam się na chwilę, bo nie mogłam ustac..a tu usnąć się nie da.. nawet nie wiem czy oko zamknęłam, teraz wstałam "bez sił i ducha", ze nic tylko znowu kłaść się spać..czyżby udzieliło mi się od wisienki:confused:;-) zjadłam jabłko, ale nie pomogło, to dorzuciłam dumle, już zapomniałam jakie to mordoklejki i się zmęczyłam..ech

witam nową koleżankę

u mnie jeden rozstęp na brzuchu, odkryty w zeszłym tygodniu :-(najgorsze, że teraz coś mi się stało i nie mam zupełnie równowagi.. już kilka razy wlazłam na drzwi..i też mam takie "szramy" od tego na brzuchu:dry:

w 9 msc tyje się wolno, albo wcale, czasem podobno nawet chudnie:happy2: więc jak się przetrwało te 8 to jest nadzieja na brak rozstępów
ale to mniej zależy od kg chyba, a bardziej od kondycji skóry i genów...

ja na razie nie mam nic, a nie stosuje drogich balsamów - raczej te tańsze i to nie codziennie, bo czasem zapominam :tak:

Ostatnia edycja:
\Pippi mam nadzieje ze sie nie mylisz z tym tyciem w ostatnim miesiacu, bo ja regularnie to 3 kg miesiecznie przybieram, wiec jesli w ostatnim miesiacu nic nie przybedzie to nie dobije do 80 a jesl tak to 80 przebije :-D ahahhaa taki kaszalot 80 kg, boze w zyciu takiej wagi nie mialam, przebilam swoja najwyzsza srednia wagowa o 15 kg :-D

Anulka ja myslę, ze im zalezało na tym żeby przetrzymac mnie az te sterydy na płucka podadzą i zaczną działac i to dlatego
emka ja własnie zaczełam chudnąc, na razie jakies niecałe kilo ale jest mniej

Wisnienka pewnie o to chodzi, widocznie zalezalo im aby ciaza byla donoszona i dlatego tylko kilka dni leki a sterydy juz dostalas wiec nie ma co sie martwic:tak:
Emka ja tez co mies 3 kg:tak:

Wiecie co mi już hormonalnie bije przeczytałam przed chwilą wskazówki dla twojego partnera:Czy jest coś, w czym możesz pomóc, aby przygotować mieszkanie? Czy pokój dla dziecka jest pomalowany, a łóżeczko złożone? Czy wózek jest gotowy do drogi? Czy w samochodzie masz pełno benzyny, a w aparacie są baterie? Jeśli tak, przyjmij gratulacje. Może uda Ci się zabrać ją na ostatnią randkę zanim pojawi się dziecko.

No i się wzruszyłam aż łzy pociekły

Wisienka fajnie, że już w domku jesteś, bo zawsze to przyjemniej niż na sali szpitalnej;) Współczuję Ci tych atrakcji po fenku. Ja biorę już od 8 tygodni, ale na szczęście jakoś nie odczuwam negatywnych reakcji. Jedyne co to w końcu mam normalne ciśnienie na wizytach zamiast małego;) Sporo przeszłaś w tej ciąży, więc jeszcze tą chwilkę wytrzymasz, i mam nadzieję, że następna będzie dla odmiany bardzo przyjemna:)

Widzę, że piszecie o rozstępach. Ja na szczęście jeszcze nic nie mam. A smaruję się tylko oliwką dla dzieci. jedyny efekt uboczny, to że mam 2 koszulki z których nie za bardzo mogę ten tłuszcz wyprać;) A przyznam się, że mam tendencje do celulitu i rozstępów więc tym bardziej cieszę się, że się trzymam:D

ebudka witaj wśród lipcówek:)

reklama
ja rozstępy mam po pierwszej ciąży wokół pępka i wyglądają tragicznie ... i przykładnie się smarowałam . teraz ma m+12 i nigdzie nic nowego nie upolowałam ...
ebudka witaj

Do góry